Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

AnnaCh 22:23, 09 maj 2018

Pada u Ciebie??? Chyba zaraz się rozpłaczę, w oknie widzę jak na południu cały czas się błyska, a u mnie jak ksiądz kropidłem pokapało coś... A tak bardzo liczyłam na deszcz dzisiaj
Makusia 22:28, 09 maj 2018

Dzięki Toszka - zastosuje się

Dla Cię

mrokasia 22:28, 09 maj 2018

AnnaCh napisał(a)
Pada u Ciebie??? Chyba zaraz się rozpłaczę, w oknie widzę jak na południu cały czas się błyska, a u mnie jak ksiądz kropidłem pokapało coś... A tak bardzo liczyłam na deszcz dzisiaj

no niestety, u mnie to samo
Makusia 22:30, 09 maj 2018

Umbry całkiem fajnie

Wiąz też mnie satysfakcjonuje

Choiny nadal straszą....

.... Ale... Jest nadzieja!
Makusia 22:32, 09 maj 2018

Wichrzycielko-to rodzeństwo Twoich cisow... To wyrodne

I na koniec kulkowa robiona w zeszłym roku
Makusia 22:38, 09 maj 2018

AnnaCh napisał(a)

Padało. Skończyło. Jak wracałam z pracy u mnie odcięcie. Na głównej kałuże, na mojej pieprz...
Gosialuk 22:45, 09 maj 2018

Mówią, że cierpliwość jest jednym z przymiotów ogrodnika.
Myślę, że rośliny zbiorą się w sobie. Mam takie dwa derenie z żółtymi liśćmi i przez dwa lata po przesadzeniu były bardzo marne. Dopiero w tym roku cieszą. Brzozy sadzone były bardzo duże, stąd może tak trudno się aklimatyzują.
Kulkowa bardzo ładna. I szersze kadry już ładne ogrodowe widoczki pokazują.
Wiolka5_7 22:45, 09 maj 2018

Toszka napisał(a)
Bo buksy tnie się w miesiącach w których jest "R"

Nie wpadłabym na to...
Ale faktycznie, ja tnę w marcu i czerwcu
Gruszka_na_w... 23:07, 09 maj 2018

Makusiu, te cisy z przodu pięknie rosną. Kulkowisko też wygląda obiecująco.
Widok na furtkę bardzo miły dla oka.
A cisy na brzozowej- napiszę tak- zestawienie wszelakich roślin z widokiem pnia brzozy zwyczajnej budzi we mnie tylko jedno skojarzenie. Trzeba cysterny wody, żeby to się udało. Podlewanie kropelkami, czy od czasu do czasu konewką, nie przejdzie.
Sprawdziłam to na własnej skórze. Ratowałabym te cisy przenosząc je w godne miejsce.
Pod moimi brzozami nie chciała rosnąć ani tojeść rozesłana, ani dąbrówka, ani kuklik. Nawet posadzona z brzegu lawenda padła. Daje radę rogownica, kostrzewa "niedźwiedzie futro" i wilczomlecz sosenka.

PS. Dziękowałam u siebie, ale powtórzę u Ciebie
Toszko, bardzo dziękuję za przepis na dopalacz cisowy.

cisy dziękują
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
kaz742011 23:07, 09 maj 2018

I znowu czegoś się dowiedziałam. Teraz łatwo zapamiętam, że buksy tniemy w miesiącach z "r". Swoje przycięłam w marcu. Teraz mimo miodówki dałam im spokój. Czekam na czerwiec .