Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

mrokasia 21:14, 28 lut 2018

Oooo, Wyspy Zielonego Przylądka . Mój eM swego czasu chciał byśmy tam pojechali na wakacje ale jakoś do tego nie doszło. Ciekawa jestem Twoich wrażeń .
eVka 11:17, 02 mar 2018

mrokasia napisał(a)
Oooo, Wyspy Zielonego Przylądka . Mój eM swego czasu chciał byśmy tam pojechali na wakacje ale jakoś do tego nie doszło. Ciekawa jestem Twoich wrażeń .

Obiecuje opisac wrażenia
Magleska 20:14, 25 mar 2018

wiosna nadeszła pobudka
DorKa 08:17, 26 mar 2018

No właśnie pobudka Chyba ,ze już na te wyspy nam Ewa uciekła..
eVka 09:29, 27 mar 2018

Magleska napisał(a)
wiosna nadeszła pobudka

DorKa napisał(a)
No właśnie pobudka Chyba ,ze już na te wyspy nam Ewa uciekła..

Hehe dziewczynki, wy to cierpliwe do mnie jesteście. JEszcze nie uciekła ale ostatnio dużo podróżuje i czasu brak! Zaraz wyjeżdzam na tydzień na święta (jeszcze nie wyspy).

W ogrodzie ścięłam wszystkie trawiszcza, a było ich trochę. Papasówka wielka mnie pocięła na amen. Całe ręce we krwi (no bo po co są rekawiczki prawda??!!). Trawnik zgrabiony. Cebulki piękne powschodziły

Kupiłam dzisiaj 2 kg nasion trawy Barembrug Sport, żeby dokończyć trawnik. Czekam aż się ociepli tak chociaż do 15 stopni i będę kopać grabć wałowac i siać

Muszę do was pozaglądać, ale ciągle czasu mało bo pracuje na 2 etatach...
Wesołych Świąt dziewczynki!!!
DorKa 09:50, 27 mar 2018

effka napisał(a)

Hehe dziewczynki, wy to cierpliwe do mnie jesteście. JEszcze nie uciekła ale ostatnio dużo podróżuje i czasu brak! Zaraz wyjeżdzam na tydzień na święta (jeszcze nie wyspy).

W ogrodzie ścięłam wszystkie trawiszcza, a było ich trochę. Papasówka wielka mnie pocięła na amen. Całe ręce we krwi (no bo po co są rekawiczki prawda??!!). Trawnik zgrabiony. Cebulki piękne powschodziły

Kupiłam dzisiaj 2 kg nasion trawy Barembrug Sport, żeby dokończyć trawnik. Czekam aż się ociepli tak chociaż do 15 stopni i będę kopać grabć wałowac i siać

Muszę do was pozaglądać, ale ciągle czasu mało bo pracuje na 2 etatach...
Wesołych Świąt dziewczynki!!!

Korzystając z okazji bo zaraz znów uciekniesz życzę Ci Spokojnych i radosnych Świąt Mniej pracy a więcej przyjemności

p.s rękawiczek też nie używam
iwka 11:22, 09 kwi 2018

rozchodniki mogę wysłać
eVka 22:54, 10 kwi 2018

iwka napisał(a)
rozchodniki mogę wysłać

Iwka ale mi mega mega miło, że o mnie pamiętasz!!! Właśnie dzisiaj zaczęłam obsadzac rabatę tarasową i nie powiem, rozchodniki by się przydały.
Mam wysłać kuriera do Ciebie?
DorKa 07:51, 11 kwi 2018

effka napisał(a)

Iwka ale mi mega mega miło, że o mnie pamiętasz!!! Właśnie dzisiaj zaczęłam obsadzac rabatę tarasową i nie powiem, rozchodniki by się przydały.
Mam wysłać kuriera do Ciebie?

No żyje dziewucha to Ty zaczynasz sadzenie i my nic o Tym nie wiemy ? ? ? A gdzie zdjęcia z rozpoczęcia sezonu ?
eVka 10:10, 11 kwi 2018

DorKa napisał(a)

No żyje dziewucha to Ty zaczynasz sadzenie i my nic o Tym nie wiemy ? ? ? A gdzie zdjęcia z rozpoczęcia sezonu ?

Kochana ja zaglądam raz po raz ale zupełnie nie mam czasu na pisanie przez nową pracę
Sezon rozpoczety w pełni a ja RADOSNA WIOSNĄ I OGRODEM!!!!
Odżyłam w końcu z łopatą w ręku i umorusana ziemią
Wczoraj przekopałam ziemię z kompostem pod rabatę buksowo-stipowo-liatrowo-szałwiową przy tarasie
Nakupiłam sporo pięknych kulek buksowych w dobrej cenie u mnie w ogrodniczym, dzisiaj dokupię w moim ulubionym sklepie internetowym stipy, liatry i szałwie, może jeszcze sesleria by pasowała... czekam na dostawę małych stożków buksowych i rabata będzie gotowa
o to to miejsce, fotka jeszcze z zeszłego roku: