Dziewczynki nie chce nic mówić ale właśnie mi rabatę zaprojektowałyście jupi!!!
Kasiu świetnie będzie wyglądało połączenie róż okrywowych z wysokimi, bukszpanem i lawendą. Magda a do tego jak dodam plecy z miskantów ML (kocham je), będzie bajka.
Chciałabym tylko jeszcze zmieścić jakieś drzewka, może iglaki o wąskim pokroju, typu jałowce te nie chorujące np.jałowiec kolumnowy hibernica. Podoba mi się jego pokrój i lekkość. Wiem że na O. jałowce są nie polecane ale muszę się przekonać na własnej skórze
Pierwotnie chciałam jakieś drzewa liściaste i tak nadal jest na "projekcie" ale podjazd je z grysu i zbieranie liści z kamyczków to byłaby masakra.
Kasiu nie zaśmiecasz wręcz przeciwnie. Dzięki Tobie będę.miała piękna i pachnąca różami rabatę. Twoje róże są zjawiskowe, rzeczywiście Pastella i Cubana będą bardzo do siebie pasować. Chyba trochę się bałam róż w ogrodzie. Muszę po prostu ziemią nimi zainteresować, poczytać o pielęgnacji, zimowaniu bo wstyd się przyznać ale w wieku 36 lat nic o nich nie wiem
Nie znałam seslerii,znaczy czytałam O niej mię raz na O. ale jakoś nigdy nie sprawdziłam dokładnie co to. A jest REWALYCJNA! Mus ze gdzieś ją zaplanować, nie ma wyjścia. Taka leciutka i ten kolor.
A co do gównianej roboty to całe szczęście, że wczoraj pojechaliśmy, bo dzisiaj leje na maxa ciemno, ponuro i zimno.
Miałam gowienko przekopywać, potem szykować ziemię na tylnej rabacie pod szmaragdy a tu nici z roboty.
Kiedy można najpóźniej sadzić tuje?
Juz w tym roku sadzic tuje to niebezpiecznie moga nie przetrwac zimy najpozniej do pazdziernika a juz prawie listopad wiec musisz czekac do wiosny od kwietnia ruszaj z tematem pss jak dasz za pastellą miskanty ml bedzie bajka
Kasiola nie stresuj mnie, naprawdę już nie mogę posadzić szmaragdów? 26 szt czeka na wsadzenie te zeszłoroczne sadzone końcem października mają się dobrze hm...
u nas bardzo łagodny klimat, kurcze sama nei wiem
Tak ML i róże to będzie to
A ja myślę, ze spokojnie mozesz sadzić. Przecież teraz najlepszy czas na te kopane z gruntu, a jeśli w doniczkach, to dopóki ziemia nie zamarznie. Nie zapowiadają szybkiej zimy, z zimy stulecia już się wycofano Ja bym sadziła