Wszystko zależy jakie rh posadzisz. Jak z tych dużych za kilka lat będziesz mieć z nich przesłonę. Ja właśnie tak u siebie planuję. Też mam sosny a za nimi ogrodzenie i ulicę a nawet skrzyżowanie ulic. U mnie rh mają stanowić jakby zimozielony żywopłot,te duże a przed nimi mniejsze rh.
Masz rację, teraz jak patrzę na ten rysunek nie ma co zasłaniać trawami. Chyba zostawię tak jak jest w ostatniej wersji z lawensą i żywopłotem choinkowe. Sosny rosną kawałek od granicy działki więc te choiny uzupełnia tą wolną przestrzeń.
A rh chce duże posadzić takie jak mam po drugiej stronie podjazdu pod iglakami. U stóp tych dużych jako obrzeżenie rabaty sosnowej może azalie mniejsze.
Wydaje mi się,że tak będzie ok ale może jeszcze ktoś mądrzejszy Ci podpowie. Trawy jakieś ale takie bardzo zwiewne i niewysokie możesz pomiędzy rabatowe dać. Nie wiem czy stipa by tam miała dobrze. Podoba mi się zestawienie róż z takimi trawami.
O widzisz super pomysł, dziękuję Ci bardzo
Jejku jak ja wytrzymam do wiosny!!! Muszę teraz przywieźć igliwie leśne, korę sosnową, obornik i przekopać, żeby wiosną rodki wsadzić.
Jeszcze teraz będziesz kopać? Zapowiadają już opady śniegu. Też powinnam jeszcze przekopać z obornikiem ten mój front ale chyba spasuję. Niestety obornik dostarczony dopiero teraz i wcześniej nie mogłam
Zależy od pogody, zobaczę jak będzie w weekend, jak nie będzie mrozy i opadów to biorę się do roboty. Jak będzie padać lecę do lasu po ściółkę i tylko ją rozłożę wokół sosen. Obornik mam w miary świeży i chyba nie będę ryzykować z kopaniem, żeby nie spalić korzeni sosny. Nie wiem czy coś im grozi jak myślisz?