Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 14:29, 26 wrz 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)

Widziałam Ginnala z tymi nasiennikami na żywo u Hani Gruszki. Zachwycił mnie. Kompletnie mi nie n ten ich kolor, choć też czerwonego nie lubię.

Ja na żywo nie widziałam nigdzie a na zdjęciach właśnie u Hani jakoś mi nie podpasił...

Brzozowadziewczyna napisał(a)

Haha, to były moje pierwsze drzewa, które posadziłam. Potem dłuuugo nic, dopiero w tym roku poszalałam

I jak dobrze Ci to wyszło!!!
mrokasia 14:31, 26 wrz 2019

Trochę jesiennego koloru . Bardzo lubię tę moją karaganę w donicy.

Mary 14:34, 26 wrz 2019

TAR napisał(a)
a ja zmieniajac troche temat zapytam jak Ci sie przebarwia klonik Oridono? wlasnie wrocilam i moj Asahi jest przepiekny, zaczyna sie robic żaróweczka to byl strzal w dyche posadzic go na wejsciu

Zakupy cudne, te cisy sama chetnie bym przytulila, zapisze sobie odmiane. I klonik zacny, tez na mojej liscie.

Z tego co czytam to jest taxus baccata czyli cis pospolity. Gatunek, nie odmiana.
Mary 14:35, 26 wrz 2019

Piękne masz te cisy, Mrokasiu.
TAR 15:09, 26 wrz 2019

u mnie zaczyna sie przebarwiac ambrowiec, Iza Ursa miala racje, bedzie obłedny. robie codziennie zdjecia dla porownania. I jarzaby J. Rock zaczynaja krwisciec,juz wiem czym mnie rok temu poczarowaly. Sa fantastyczne jesienia i pelno na nich ptakow.
eVka 15:17, 26 wrz 2019

mrokasia napisał(a)
Trochę jesiennego koloru . Bardzo lubię tę moją karaganę w donicy.

Idealnie!!!
mrokasia 15:59, 26 wrz 2019

Mary napisał(a)

Z tego co czytam to jest taxus baccata czyli cis pospolity. Gatunek, nie odmiana.

Dokładnie .

Mary napisał(a)
Piękne masz te cisy, Mrokasiu.

Dziękuję Marysiu .

TAR napisał(a)
u mnie zaczyna sie przebarwiac ambrowiec, Iza Ursa miala racje, bedzie obłedny. robie codziennie zdjecia dla porownania. I jarzaby J. Rock zaczynaja krwisciec,juz wiem czym mnie rok temu poczarowaly. Sa fantastyczne jesienia i pelno na nich ptakow.

Ja mam bardzo mało przebarwiających się roślin. W nowej części zamierzam posadzić ich znacznie więcej .
mrokasia 16:02, 26 wrz 2019

effka napisał(a)

Idealnie!!!

Miło mi .
To więcej obrazków. Pochmurno, ciemno ale coś tam widać.

TAR 16:04, 26 wrz 2019

pewnie, ze tak. sadz nic tak jesienia nie zacheca do ogrodkowania jak przebarwiajace sie drzewa, od razu i jesien mniej smutna. bardzo sie ciesze ze dosadzilam kilka kolorowanek. i mam tylko nadzieje, ze te klony palmowe przetrwaja zime. sa obledne
mrokasia 16:05, 26 wrz 2019