Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Margerytka40 21:52, 25 wrz 2019

Kasia trochę Ci zazdroszczę wiesz? U mnie w zasadzie wszystko zaplanowane a u Ciebie tyle się dzieje. I drzewka będą. Cichutko przyznam się, że też chyba znalazłam sposób na klonowe chciejstwa. Przypomniało mi się, że przy wjeździe mam miejsce. Ze trzy sztuki mogę wcisnąć
Gruszka_na_w... 21:53, 25 wrz 2019

Fajny etap, ale tego bólu głowy, spowodowanego wyborami, nie zazdroszczę. Wciąż mam w pamięci swoje bezsenne noce i snujące się przed oczyma obrazy roślin.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Annak 23:52, 25 wrz 2019

Podczytuję na bieżąco, podziwiam, ale nie nadaję się do doradzania, więc tylko mocno trzymam kciuki i kibicuję.
anka_ 07:14, 26 wrz 2019

mrokasia napisał(a)
Myślę jeszcze o strzępiastokorym ale on chyba wolno rośnie...
Jak się zadomowi to potrafi mieć metrowe przyrosty w sezonie.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
inka74 07:19, 26 wrz 2019

Kasiu, strzępek docelowo jest wielki, u Schmita na ogrodzie jest taki stary olbrzym.

Jak mi się uda dojechać do Kwartecika to ci książki podrzucę.

Doczytałam o opóźnieniu wyjazdu po drzewa. Z jednej strony dobrze bo pogoda kiepska i czasu więcej na przemyślenie. Z drugiej wiem że byś już chciała mieć ten etap zamknięty...
mrokasia 10:08, 26 wrz 2019

Margerytka40 napisał(a)
Kasia trochę Ci zazdroszczę wiesz? U mnie w zasadzie wszystko zaplanowane a u Ciebie tyle się dzieje. I drzewka będą. Cichutko przyznam się, że też chyba znalazłam sposób na klonowe chciejstwa. Przypomniało mi się, że przy wjeździe mam miejsce. Ze trzy sztuki mogę wcisnąć

Asiu, ja z kolei nie mam nic zaplanowanego. Mam jedynie wyobrażenie jak ten ogród ma wyglądać . A jeśli chodzi miejsce u Ciebie na klony czy cokolwiek innego -spokojnie zmieścisz wszytsko czego pragniesz .

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Fajny etap, ale tego bólu głowy, spowodowanego wyborami, nie zazdroszczę. Wciąż mam w pamięci swoje bezsenne noce i snujące się przed oczyma obrazy roślin.

Haniu, dokładnie nazwałaś mój obecny stan - ekscytacja pomieszana z przerażeniem... .

Annak napisał(a)
Podczytuję na bieżąco, podziwiam, ale nie nadaję się do doradzania, więc tylko mocno trzymam kciuki i kibicuję.

Dzięki Aniu .

anka_ napisał(a)
Jak się zadomowi to potrafi mieć metrowe przyrosty w sezonie.

Ktoś mi właśnie o tym mówił.

inka74 napisał(a)
Kasiu, strzępek docelowo jest wielki, u Schmita na ogrodzie jest taki stary olbrzym.

Jak mi się uda dojechać do Kwartecika to ci książki podrzucę.

Doczytałam o opóźnieniu wyjazdu po drzewa. Z jednej strony dobrze bo pogoda kiepska i czasu więcej na przemyślenie. Z drugiej wiem że byś już chciała mieć ten etap zamknięty...

Widziałam tego strzępka. Rzeczywiście spory jest, raczej do wsadzenia gdzieś w pobliżu ogrodzenia.
Do Kwartecika to ja też nie wiem czy uda mi się dojechać - w sobotę przed południem przyjeżdżają serby.
galgAsia 10:21, 26 wrz 2019

No weźcie się nie wygłupiajcie z tym nieprzyjeżdżaniem
Brzozowadzie... 10:22, 26 wrz 2019

mrokasia napisał(a)

Ginnala mi się podobał dopóki nie zobaczyłam jego czerwonych nasienników... Myślę jeszcze o strzępiastokorym ale on chyba wolno rośnie...

Widziałam Ginnala z tymi nasiennikami na żywo u Hani Gruszki. Zachwycił mnie. Kompletnie mi nie przeszkadzał ten ich kolor, choć też czerwonego nie lubię.
Brzozowadzie... 10:23, 26 wrz 2019

mrokasia napisał(a)

Do tej pory nie kupowałam drzew, z wyjątkiem Pissardi .

Haha, to były moje pierwsze drzewa, które posadziłam. Potem dłuuugo nic, dopiero w tym roku poszalałam
mrokasia 14:27, 26 wrz 2019

galgAsia napisał(a)
No weźcie się nie wygłupiajcie z tym nieprzyjeżdżaniem

Mam nadzieję, że dam radę! Szkoda by mi było bardzo...