Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 20:23, 25 wrz 2019

JoannA napisał(a)
Brendywine koleżanka kupiła w Rogowie.
Jak pogoda w październiku pozwoli to się wybieram na spektakl klonów. Rozejrzę się po szkółce.

Hmmmm, kawałek drogi .
Jeśli się wybierzesz to chętnie poczytam i pooglądam relację .
mrokasia 20:24, 25 wrz 2019

Makusia napisał(a)
Ło! Faktycznie nadążyć za Tobą, to nielada sztuka
Cisy śliczne, pulchne grubaski- piękne z nich stożki będą.
W ogóle zakupy bardzo zacne, a tempo prac przednie. Miło się wchodzi do Ciebie, bo zawsze jakaś adrenalina

No trochę się dzieje, to fakt .
mrokasia 20:28, 25 wrz 2019

TAR napisał(a)
a ja zmieniajac troche temat zapytam jak Ci sie przebarwia klonik Oridono? wlasnie wrocilam i moj Asahi jest przepiekny, zaczyna sie robic żaróweczka to byl strzal w dyche posadzic go na wejsciu

Zakupy cudne, te cisy sama chetnie bym przytulila, zapisze sobie odmiane. I klonik zacny, tez na mojej liscie.

Widziałam Twojego Asahi, piękny! Mój Oridono nabrał żółtych tonów, czerwonych chyba nie ma...
Z zakupów jest mega zadowolona. Teraz łamię sobie głowę nad wyborem drzew.
mrokasia 20:32, 25 wrz 2019

effka napisał(a)

Ciekawe rzeczy się dzieją to aż miło zaglądać i kibicować Bardzo lubię kupować drzewa z mężem, aż żałujemy, że miejsca już brak na nowe egzemplarze. Choć działka siostry stoi pusta, można by coś posadzić

Lepiej na spokojnie planować, nie ma co się spieszyć

Zaglądaj, zaglądaj .
Do tej pory nie kupowałam drzew, z wyjątkiem Pissardi .
TAR 20:43, 25 wrz 2019

mrokasia napisał(a)

Widziałam Twojego Asahi, piękny! Mój Oridono nabrał żółtych tonów, czerwonych chyba nie ma...
Z zakupów jest mega zadowolona. Teraz łamię sobie głowę nad wyborem drzew.

tak Ci zazdroscilam tego Oridono ale i moj pokazal co potrafi. Jeszcze 2 tygodnie temu byl taki szarawy a teraz az swieci.

czytalam o drzewach, ten klon Red Sunset jest boski, musi miec slonce, bo potrafi sie przebarwic tylko czesciowo. Postawilabym jeszcze na klona Ginnala
tulucy 20:52, 25 wrz 2019

Kopałaś dziś??? pada u Cię?
eVka 20:55, 25 wrz 2019

mrokasia napisał(a)

Zaglądaj, zaglądaj .
Do tej pory nie kupowałam drzew, z wyjątkiem Pissardi .

Ja się nakupowałam ale mam ochotę na więcej
mrokasia 21:07, 25 wrz 2019

TAR napisał(a)

tak Ci zazdroscilam tego Oridono ale i moj pokazal co potrafi. Jeszcze 2 tygonie temu byl taki szarawy a teraz az swieci.

czytalam o drzewach, ten klon Red Sunset jest boski, musi miec slonce, bo potrafi sie przebarwic tylko czesciowo. Postawilabym jeszcze na klona Ginnala

Muszę jutro obejrzeć tego mojego Oridono. On dość mocno ucierpiał podczas czerwcowych upałów i taki trochę biedny jest.

Red Sunset pewnie u mnie zagości, ale na środkowe rabaty szukam jednak czegoś mniejszego. Aktualnym faworytem jest klon polny Elsrijk i klon freemana Autumn Blaze. Muszę jutro podzwonić po szkółkach i sprawdzić ich dostępność.
Ginnala mi się podobał dopóki nie zobaczyłam jego czerwonych nasienników... Myślę jeszcze o strzępiastokorym ale on chyba wolno rośnie...
mrokasia 21:13, 25 wrz 2019

tulucy napisał(a)
Kopałaś dziś??? pada u Cię?

Trochę kopałam mimo drobnego deszczyku - wywaliłam zrębki z pudeł i zrobiłam pryzmę. Zlałam ją mocznikiem. Wykopałam bluszcz i dwa bukszpany z rabatki przy domku ogrodnika, żeby nie przeszkadzały przy przenoszeniu domku. Przywieźli mi dziś jeszcze dwie wywrotki ziemi i wraz z eMem trochę rozplantowaliśmy, resztę ma rozplantować jutro pan oracz o ile nie będzie padać a chyba będzie więc to pod znakiem zapytania.
mrokasia 21:13, 25 wrz 2019

effka napisał(a)

Ja się nakupowałam ale mam ochotę na więcej

Znaczy się - apetyt rośnie .