Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 11:24, 25 wrz 2019

effka napisał(a)
Kasiu jakie miśkowe grubaskowe piękne cisy!!! Oj chyba musze na przejażdzkę po szkółkach się wybrać i poszukac takich cudaków Plus minus jaka cena, nie pisz dokładnie choć orientacyjnie
Kulki też fajne no i klon jaki dorodny egzemplarz. Bardzo fajnie, że się z nami dzielisz swoją nowa ogrodową przygodą, to takie mięsko ogrodowiskowe. Najfajniejszy etap, kupowanie roślin, kopanie, sadzenie. Uwielbiam!

Dzięki Effcia, że zaglądasz i kibicujesz. Etap fajny tylko mega męczący i fizycznie i psychicznie .
Wyjazd do Pęchcina po drzewa przesunęłam na przyszły tydzień. Muszę najpierw zakończyć porządki na nowej działce i muszę mieć więcej czasu na przemyślenie czego chcę.
mrokasia 11:27, 25 wrz 2019

JoannA napisał(a)
Chcę namiar.
O klona zadzwoń i zapytaj. Mojego przywieźli że szkółki.

Namiar wysyłam.
Do Szmita dzwoniłam właśnie - nie mają.
Brzozowadzie... 11:31, 25 wrz 2019

Dobrze zrobiłaś z tym opóźnieniem kupna drzew. Co nagle to po diable. A tak, to jeszcze kilka nieprzespanych nocy przed Tobą Żarcik, ale pewnie w sumie tak będzie.
Ceny transportu, które przytaczasz mnie zabiły - mi facet te dwa duże klony na froncie przywiózł 30 km za 50 zeta.... Czasem dobrze mieszkać na prowincji Za to Wy macie większy wybór.
Chyba też sadziłabym jedno duże drzewo i jedno mniejsze o innym pokroju. One jednak rosną i mogą przytłoczyć w przyszłości.
Nie doradzam, bo nie czuję się kompetentna, ale podziwiam Twoje planowanie i odważne decyzje. I kibicuję
AngelikaX 11:48, 25 wrz 2019

O jejku, co tu się wyprawia... jakie akcje nosz szok... ide po kawe, popcorn czy co tam jeszcze, bo niezły seans się zapowiada
JoannA 12:22, 25 wrz 2019

Brendywine koleżanka kupiła w Rogowie.
Jak pogoda w październiku pozwoli to się wybieram na spektakl klonów. Rozejrzę się po szkółce.
Makusia 13:37, 25 wrz 2019

Ło! Faktycznie nadążyć za Tobą, to nielada sztuka
Cisy śliczne, pulchne grubaski- piękne z nich stożki będą.
W ogóle zakupy bardzo zacne, a tempo prac przednie. Miło się wchodzi do Ciebie, bo zawsze jakaś adrenalina
TAR 17:03, 25 wrz 2019

a ja zmieniajac troche temat zapytam jak Ci sie przebarwia klonik Oridono? wlasnie wrocilam i moj Asahi jest przepiekny, zaczyna sie robic żaróweczka to byl strzal w dyche posadzic go na wejsciu

Zakupy cudne, te cisy sama chetnie bym przytulila, zapisze sobie odmiane. I klonik zacny, tez na mojej liscie.
eVka 19:04, 25 wrz 2019

mrokasia napisał(a)

Dzięki Effcia, że zaglądasz i kibicujesz. Etap fajny tylko mega męczący i fizycznie i psychicznie .
Wyjazd do Pęchcina po drzewa przesunęłam na przyszły tydzień. Muszę najpierw zakończyć porządki na nowej działce i muszę mieć więcej czasu na przemyślenie czego chcę.

Ciekawe rzeczy się dzieją to aż miło zaglądać i kibicować Bardzo lubię kupować drzewa z mężem, aż żałujemy, że miejsca już brak na nowe egzemplarze. Choć działka siostry stoi pusta, można by coś posadzić

Lepiej na spokojnie planować, nie ma co się spieszyć
mrokasia 20:20, 25 wrz 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Dobrze zrobiłaś z tym opóźnieniem kupna drzew. Co nagle to po diable. A tak, to jeszcze kilka nieprzespanych nocy przed Tobą Żarcik, ale pewnie w sumie tak będzie.
Ceny transportu, które przytaczasz mnie zabiły - mi facet te dwa duże klony na froncie przywiózł 30 km za 50 zeta.... Czasem dobrze mieszkać na prowincji Za to Wy macie większy wybór.
Chyba też sadziłabym jedno duże drzewo i jedno mniejsze o innym pokroju. One jednak rosną i mogą przytłoczyć w przyszłości.
Nie doradzam, bo nie czuję się kompetentna, ale podziwiam Twoje planowanie i odważne decyzje. I kibicuję

Dzięki Agata za kibicowanie .
Z drzewami na te dwie środkowe rabaty mam spory zgryz. Siedzę, czytam, oglądam. Oprócz tego, że nie wiem na co się zdecydować to problemem jest oczywiście dostępność odpowiednio dużych egzemplarzy i kwestia transportu. Zależy mi na posadzeniu teraz przynajmniej jednego, ale nie za wszelką cenę. To nie bylina, że ją sobie potem przesadzę o 50cm w lewo .
Niestety, nie mam tyle wyobraźni, by "zobaczyć" to drzewo za 10 lat...
mrokasia 20:20, 25 wrz 2019

AngelikaX napisał(a)
O jejku, co tu się wyprawia... jakie akcje nosz szok... ide po kawe, popcorn czy co tam jeszcze, bo niezły seans się zapowiada

Na razie wyprawia się głównie kopanie .