Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

tulucy 07:27, 02 paź 2019

Zapoznaj chociaż fotę z okna górnego pliiiz
TAR 08:28, 02 paź 2019

mojemu wczoraj sie przyznalam do zakupu 2 klonow to tylko usmiechnął sie pod nosem

i tak sobie mysle, ze jak obsadze do konca front i te czesc od strony lasu, to powieksze sobie rabaty od poludnia, basenu juz nie chce a tylko z jego powodu zostawilismy szerszy pas trawnika
Gosiek33 09:39, 02 paź 2019

TAR napisał(a)
ja tez bym klona sadzila na docelowym miejscu, mniej dostanie niz wiosenne sadzenie, ładnie sie juz ukorzeni. a skoro i tak owijasz to nie powinno mu nic byc, u mnie na pustce przezyl wrazliwiec, judaszowiec Ruby falls. nie dosc ze pusto bylo to okropne wiatry a pierwsza zima sroga. w najwieksze mrozy okrylam go juta, worki jutowe sa swietne do okrywania. u nas kupuje z beli na metry. musze tez swoje klony w tym roku opatulic

Juta lepsza do okrywania na zimę niż agrowłóknina?
inka74 09:43, 02 paź 2019

A juta mocniej nie nasiąka wodą? Ja najczęściej tylko jutą "wykańczam" - w sensie najpierw agrowłóknina a na to ew. juta. Lub juta a w środku wypełnienie liśćmi coby pierzynkę stworzyć. Na szczęście mam tylko 3 takie krzaczki do ochrony.
mrokasia 09:46, 02 paź 2019

Tar - dzięki za głos w sprawie klona . Jak Sango Kaku i Oridono przeżyją w dobrym zdrowiu do wiosny to kupię kolejne klony palmowe . Zreszta nie tylko palmowe .

Magara - doorenbosy będę kupować stacjonarnie

Iwonka, Lucy - fota wytyczonych rabat z okna dachowego, oczywiście z telefonu więc wiadomo jaka jakość, poglądowo-robocza . Linie rabat będą jeszcze przechodzić kosiarkowy test .

I z tarasu:
mrokasia 09:49, 02 paź 2019

O i już widzę, patrząc z tarasu, że przy samym basenie muszę trochę poszerzyć przybasenową a zwęzić tę drugą.
inka74 09:51, 02 paź 2019

Te rabaty nie są aż tak duże w realu jak na planie wyglądają, widać to po posadzonym klonie i cisach. Widać, że brzozy już przyszłe miejsce też kijkami zaznaczone. Powiem tak, podoba mi się coraz bardziej idea takiego zakątkowego ogrodu. Będzie idealnie pasował do tego co już macie zrobione.
Brzozowadzie... 09:54, 02 paź 2019

A dlaczego chcesz zmieniać? Wg mnie jest bardzo ok
Choć ciekawa byłam Twojej odpowiedzi na sugestię Ewy...
Gosiek33 10:02, 02 paź 2019

Podobają mi się te zdjęcia z góry
TAR 10:38, 02 paź 2019

Gosiek33 napisał(a)

Juta lepsza do okrywania na zimę niż agrowłóknina?

szczerze mowiac to nie wiem, przyszedl mroz a mialam w garazu tylko jute i nia tego jednego biedaka okryłam. i tak juz zostało. poza tym ładniej wyglada niz te białe wory na krzakach. jednak u nas nad morzem mrozy nieco słabsze, rosliny załatwiaja głównie mrozne wiatry wiec juta styknie.