Kaska no ekstra, lecisz jak burza ze wszystkim. Mnie sie podoba. Chociaz te rabate pod basenem (tam gdzie jest to cos betonowe) bardziej bym pozaoblała, do koszenia łatwiej i wizualnie miekko. wiesz o co chodzi.
Idziecie jak burza Bardzo dużo już zrobione. Zarysy rabat czytelne. Prawdę mówiąc myślałam, że będziesz jeszcze bardziej "zawijać".
Taki teren się wydawał wielki a tu Kasia zaraz będzie płakać że nie ma miejsca. Zwolnij trochę bo zaczynam się wstydzić swojego nieróbstwa
No powiem Ci, że rzeczywiście po posadzeniu tego klona i cisów jakoś mało miejsca na tej rabacie się zrobiło . Ale chyba ja jeszcze wyciągniemy w stronę planowanego warzywnika o jakieś pół metra.
Cieszę się, że Ci się podoba .
Już poszerzyłam ten odcinek . Miło mi, że wg Ciebie jest OK .
Proste linie rabat bardzo mi się podobają, u kogoś .
Chodzi Ci o większe zaoblenie rogów?
Linie jeszcze będą przechodzić test kosiarką - więc tam gdzie za ostro będzie wyoblone właśnie po to by było łatwo kosić .
Fajnie, że Ci się podoba .
Wiesz co, to jest bardzo zabawne - Wy twierdzicie, że idziemy jak burza a ja mam wrażenie, że wszystko się ślimaczy... .
Joluś, proszę Cię, Ty masz się wstydzić nieróbstwa? W życiu tyle piachu nie wywiozłam co Ty!!!
A z terenem masz rację - dopóki nie wyznaczyliśmy rabat wydawał się strasznie duży, po wyznaczeniu a już szczególnie po posadzeniu tych 4 krzaczków - już nie tak bardzo . EM się uspokoił chyba, nawet sam zaczął pokazywać, że tu by drzewko posadzić i tu... .
Tar, Iwonka - mnie też się wydaje, że juta chyba bardziej nasiąka wodą i z pewnością dłużej schnie choć z pewnością znacznie lepiej wygląda .
Nie mam doświadczeń, nic do tej pory nie owijałam...
tak o to chodzi, zeby nie były takie ściete rogi a bardziej miekkie fale. Powiedz męzowi, ze stanowczo za duzo trawy i trzeba to skosic, podlac, nawozic, odchwaszczac, same straty i w kasie i w czasie
Znacie rabaty Kwartecika, dopiero trudne do wykoszenia w najcieńczych fragmentach trawnika, na dodatek trzeba podpierać trawy i inne rośliny wylewające sie na trawę...
Klona bym posadziła do gruntu od razu ale dała mu 3 paliki, owinęła parawanem (obojętnie czy agro czy juta), najważniejsze jest dać do środka pierzynę z suchych liści.
Tak zabezpieczam moje judaszowce. Najważniejsza jest pierzyna a nie ilość powłok agro. Bogdzia ma to przetestowane od lat na swoich klonach. Teraz już tak nie robi.