Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

TAR 10:41, 02 paź 2019

mrokasia napisał(a)
Tar - dzięki za głos w sprawie klona . Jak Sango Kaku i Oridono przeżyją w dobrym zdrowiu do wiosny to kupię kolejne klony palmowe . Zreszta nie tylko palmowe .

Magara - doorenbosy będę kupować stacjonarnie

Iwonka, Lucy - fota wytyczonych rabat z okna dachowego, oczywiście z telefonu więc wiadomo jaka jakość, poglądowo-robocza . Linie rabat będą jeszcze przechodzić kosiarkowy test .

I z tarasu:

Kaska no ekstra, lecisz jak burza ze wszystkim. Mnie sie podoba. Chociaz te rabate pod basenem (tam gdzie jest to cos betonowe) bardziej bym pozaoblała, do koszenia łatwiej i wizualnie miekko. wiesz o co chodzi.
April 11:03, 02 paź 2019

Idziecie jak burza Bardzo dużo już zrobione. Zarysy rabat czytelne. Prawdę mówiąc myślałam, że będziesz jeszcze bardziej "zawijać".
Taki teren się wydawał wielki a tu Kasia zaraz będzie płakać że nie ma miejsca. Zwolnij trochę bo zaczynam się wstydzić swojego nieróbstwa
Kasya 11:11, 02 paź 2019

Dopiero byłam a juz nie poznaje
mrokasia 11:56, 02 paź 2019

inka74 napisał(a)
Te rabaty nie są aż tak duże w realu jak na planie wyglądają, widać to po posadzonym klonie i cisach. Widać, że brzozy już przyszłe miejsce też kijkami zaznaczone. Powiem tak, podoba mi się coraz bardziej idea takiego zakątkowego ogrodu. Będzie idealnie pasował do tego co już macie zrobione.

No powiem Ci, że rzeczywiście po posadzeniu tego klona i cisów jakoś mało miejsca na tej rabacie się zrobiło . Ale chyba ja jeszcze wyciągniemy w stronę planowanego warzywnika o jakieś pół metra.
Cieszę się, że Ci się podoba .

Brzozowadziewczyna napisał(a)
A dlaczego chcesz zmieniać? Wg mnie jest bardzo ok
Choć ciekawa byłam Twojej odpowiedzi na sugestię Ewy...

Już poszerzyłam ten odcinek . Miło mi, że wg Ciebie jest OK .
Proste linie rabat bardzo mi się podobają, u kogoś .

Gosiek33 napisał(a)
Podobają mi się te zdjęcia z góry

Dziękuję
mrokasia 12:03, 02 paź 2019

TAR napisał(a)

Kaska no ekstra, lecisz jak burza ze wszystkim. Mnie sie podoba. Chociaz te rabate pod basenem (tam gdzie jest to cos betonowe) bardziej bym pozaoblała, do koszenia łatwiej i wizualnie miekko. wiesz o co chodzi.

Chodzi Ci o większe zaoblenie rogów?
Linie jeszcze będą przechodzić test kosiarką - więc tam gdzie za ostro będzie wyoblone właśnie po to by było łatwo kosić .
Fajnie, że Ci się podoba .

April napisał(a)
Idziecie jak burza Bardzo dużo już zrobione. Zarysy rabat czytelne. Prawdę mówiąc myślałam, że będziesz jeszcze bardziej "zawijać".
Taki teren się wydawał wielki a tu Kasia zaraz będzie płakać że nie ma miejsca. Zwolnij trochę bo zaczynam się wstydzić swojego nieróbstwa

Wiesz co, to jest bardzo zabawne - Wy twierdzicie, że idziemy jak burza a ja mam wrażenie, że wszystko się ślimaczy... .
Joluś, proszę Cię, Ty masz się wstydzić nieróbstwa? W życiu tyle piachu nie wywiozłam co Ty!!!
A z terenem masz rację - dopóki nie wyznaczyliśmy rabat wydawał się strasznie duży, po wyznaczeniu a już szczególnie po posadzeniu tych 4 krzaczków - już nie tak bardzo . EM się uspokoił chyba, nawet sam zaczął pokazywać, że tu by drzewko posadzić i tu... .

Kasya napisał(a)
Dopiero byłam a juz nie poznaje

mrokasia 12:05, 02 paź 2019

Tar, Iwonka - mnie też się wydaje, że juta chyba bardziej nasiąka wodą i z pewnością dłużej schnie choć z pewnością znacznie lepiej wygląda .
Nie mam doświadczeń, nic do tej pory nie owijałam...
tulucy 12:30, 02 paź 2019

Takie szerokie alejki, że możesz sobie traktorek sprawić a poważnie, to fajnie to wygląda... Coraz bardziej czytelny obraz
TAR 12:33, 02 paź 2019

mrokasia napisał(a)

Chodzi Ci o większe zaoblenie rogów?
Linie jeszcze będą przechodzić test kosiarką - więc tam gdzie za ostro będzie wyoblone właśnie po to by było łatwo kosić .
Fajnie, że Ci się podoba .

tak o to chodzi, zeby nie były takie ściete rogi a bardziej miekkie fale. Powiedz męzowi, ze stanowczo za duzo trawy i trzeba to skosic, podlac, nawozic, odchwaszczac, same straty i w kasie i w czasie
Gosiek33 13:35, 02 paź 2019

Znacie rabaty Kwartecika, dopiero trudne do wykoszenia w najcieńczych fragmentach trawnika, na dodatek trzeba podpierać trawy i inne rośliny wylewające sie na trawę...
Pszczelarnia 13:44, 02 paź 2019

Klona bym posadziła do gruntu od razu ale dała mu 3 paliki, owinęła parawanem (obojętnie czy agro czy juta), najważniejsze jest dać do środka pierzynę z suchych liści.

Tak zabezpieczam moje judaszowce. Najważniejsza jest pierzyna a nie ilość powłok agro. Bogdzia ma to przetestowane od lat na swoich klonach. Teraz już tak nie robi.