Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Gosiek33 16:17, 10 maj 2020

Jakiś podobny widok, też kartony rozkładam

Ale jaka wypasiona ta rabata
AnnaCh 17:37, 10 maj 2020

Ja wszystko co sadzę podlewam tą Magiczną Siłą Start. Spróbuj, na pewno nie zaszkodzi.
HannaR 19:55, 10 maj 2020

Moje serby też niektóre żółkną, ale one mają już kilka lat. Żółkną te, które miały więcej cienia. Gdzieś czytałam, żeby je zasilić nawozem na wiosnę i tak zrobiłam. Zobaczymy czy pomoże. Ale jak pisałam moje sadzone kilka lat temu.

Magleska 20:48, 10 maj 2020

Kasiu
mój jeden serb też zaczął żółknąć -wykopałam -w ogóle nie miał korzenia -chyba go coś zeżarło -ale żeby serba wrr
podlej magiczną siłą startową -może pomoże

piękne te krzewy masz
mrokasia 20:58, 10 maj 2020

Johanka77 napisał(a)

Ja mam dziś opóźniony zapłon, za dużo wczoraj wina było...

ajka napisał(a)

I co, kładzie się karton i przysypuje korą? Czy trzeba jakiś czas odczekać?

Kładziesz, sypiesz i gotowe .

Kasya napisał(a)

No z kopanym to czasem problem bywa
Spróbuj
A zaaplikowane są ? Bo jesli wiatr nimi tarmosi to tez nie mogą się ukorzenić dobrze...
JaKis nawoz ukorzeniajacy, z fosforem może ?

Napisałam do sprzedawcy, załączyłam zdjęcia, zobaczymy. Moim zdaniem słabo ukopane były. Po sadzeniu podlewałam ukorzeniaczem z fosforem. Teraz też tydzień temu podlałam magiczną siłą startową a dziś dałam dolistnie. Może uratuję choć trzy wyglądają kiepsko.
Johanka77 21:01, 10 maj 2020

A żeś zacytowała ten mój alkoholizm wytłuszczonymi literami!
mrokasia 21:05, 10 maj 2020

Johanka77 napisał(a)
A żeś zacytowała ten mój alkoholizm wytłuszczonymi literami!

Jużem poprawiła, tak to jest jak się z telefonu pisze, sama się przestraszyłam efektu i na szybko lapka uruchomiłam .
Ale masz ten refleks .
Johanka77 21:07, 10 maj 2020

mrokasia napisał(a)

Jużem poprawiła, tak to jest jak się z telefonu pisze, sama się przestraszyłam efektu i na szybko lapka uruchomiłam .
Ale masz ten refleks .

mrokasia 21:13, 10 maj 2020

Gosiek33 napisał(a)
Jakiś podobny widok, też kartony rozkładam

Ale jaka wypasiona ta rabata

U mnie sąsiedzi na około już wiedzą, że kartony zbieram .
Wypasiona rabata? W sensie, że duża?

AnnaCh napisał(a)
Ja wszystko co sadzę podlewam tą Magiczną Siłą Start. Spróbuj, na pewno nie zaszkodzi.

Już spróbowałam . Powiem Ci, że zaczęłam podlewać nią moje rude buksy i widzę poprawę. Może i te serby uratuję.

HannaR napisał(a)
Moje serby też niektóre żółkną, ale one mają już kilka lat. Żółkną te, które miały więcej cienia. Gdzieś czytałam, żeby je zasilić nawozem na wiosnę i tak zrobiłam. Zobaczymy czy pomoże. Ale jak pisałam moje sadzone kilka lat temu.

O masz, trzymam kciuki za Twoje serby. One rzeczywiście tam mogą mieć za mało światła.

Magleska napisał(a)
Kasiu
mój jeden serb też zaczął żółknąć -wykopałam -w ogóle nie miał korzenia -chyba go coś zeżarło -ale żeby serba wrr
podlej magiczną siłą startową -może pomoże

piękne te krzewy masz

Madziu, mam nadzieję że da się je uratować choć zaczynam się przyzwyczajać do myśli o wymianie 3 sztuk...
Johanka77 21:16, 10 maj 2020

Kurcze nigdy wcześniej nie słyszałam o tej magicznej sile...
Może i ja zacznę?