Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

TAR 10:01, 12 maj 2020

u nas od 12 w poludnie do rana obficie i równo. rano obudzilo mnie słonce ale o 3 w nocy jeszcze padalo, bo slyszalam. Ostatnio budze sie o 2 w nocy i nie moge do 4 zasnac. starosc czy stres?
mrokasia 10:05, 12 maj 2020

TAR napisał(a)
u nas od 12 w poludnie do rana obficie i równo. rano obudzilo mnie słonce ale o 3 w nocy jeszcze padalo, bo slyszalam. Ostatnio budze sie o 2 w nocy i nie moge do 4 zasnac. starosc czy stres?

ja tak mam często niestety...
a o 5 rano wstawałam po tabletkę na ból głowy
Gosiek33 10:46, 12 maj 2020

mrokasia napisał(a)

Młody na razie siedzi zamknięty w sypialni, reszta towarzystwa lekko obrażona bo coś się w powietrzu zmieniło i my pachniemy obcym. W tym tygodniu zaczniemy wymianę zapachów, będą jeszcze bardziej obrażone...

Trzymam kciuki za ratowanie zielonego

A jeszcze jakieś kolejne zapachy wprowadzasz? I tak je wypuścisz na żywioł? Niektórzy klatkę stosują, ponoć czasem ułatwia zapoznanie
Magara 11:18, 12 maj 2020

U mnie padało non stop od niedzielnego wieczoru aż do dziś, do rana
Zaczęło padać godzinę po tym jak skończyłam podlewać, eh
A pokazywać Kaśka to jeszcze nie bardzo jest co bo póki co mało rośnie
mrokasia 11:27, 12 maj 2020

Gosiek33 napisał(a)

Trzymam kciuki za ratowanie zielonego

A jeszcze jakieś kolejne zapachy wprowadzasz? I tak je wypuścisz na żywioł? Niektórzy klatkę stosują, ponoć czasem ułatwia zapoznanie

Trzymaj Gosiu, trzymaj

A z kotem postępuję wg schematu wprowadzania kota do stada. Absolutnie nic na żywioł. Stopniowe oswajanie. Teraz młody będzie ciągle izolowany ale zamknę towarzystwo gdzieś a jego w tym czasie wypuszczę, żeby pochodził po reszcie mieszkania. Potem go zamknę i wypuszczę resztę. Następnie wyniosę jego kocyk do salonu, żeby pozostałe oswajały się z jego zapachem a jemu dam powąchać ich kocyki. Potem jego zamknę w innym pomieszczeniu a reszta będzie mogła wejść do sypialni gdzie był do tej pory. Potem będą jeść po obu stronach zamkniętych drzwi. Potem drzwi zostaną lekko uchylone by mogły wsadzić łapkę i trochę zobaczyć ale się nie widzieć w całości, itd. Cały proces trwa nawet kilkanaście tygodni.
Kasya podsyłała link ze schematem kilka stron wcześniej.

Magara napisał(a)
U mnie padało non stop od niedzielnego wieczoru aż do dziś, do rana
Zaczęło padać godzinę po tym jak skończyłam podlewać, eh
A pokazywać Kaśka to jeszcze nie bardzo jest co bo póki co mało rośnie

No i co ja mam powiedzieć na takie dictum???
Magara 11:39, 12 maj 2020

Oj tam, oj tam
malgol 11:41, 12 maj 2020

mrokasia napisał(a)

Młody na razie siedzi zamknięty w sypialni, reszta towarzystwa lekko obrażona bo coś się w powietrzu zmieniło i my pachniemy obcym. W tym tygodniu zaczniemy wymianę zapachów, będą jeszcze bardziej obrażone...

To mój eM taki kociarz, choć jeszcze kilka lat temu kotów nie lubił...

Ale mnie ucieszyłaś tym ratowaniem kotka
My mamy 3... trzeci nieplanowany,ale jak to często bywa najbardziej kochany. Wzięty ze schroniska już jako dorosły kot,zeby w dobrych warunkach dokonał żywota. Okazało się,że ma tylko aż 4 lata.Po tygodniu już tak zaprzyjaźnił się z pozostałą dwójką rezydentów,że spią razem, jedza, myja się nawzajem jakby razem się wychowały...Próbowalismy mieszania zapachów,ale pierwszy kontakt osobisty był tak udany ,że dokocanie trwało w sumie moment Czego i Tobie życzę
TAR 11:49, 12 maj 2020

ja cie ale pelna profeska. za to cierpliwosc ludzka i kocia wystawiona na wielka probe, byle pozytywna. ja zglosilam sie do adopcyjnego domu dla jeży po przejsciach. mialyby u mnie super. a biale sa tak przywykle do zapachow dziczyzny, ze nawet nie zwracaja uwagi.
Gosiek33 12:13, 12 maj 2020

Faktycznie bardzo skomplikowane i wymagające wiele cierpliwości to oswajanie
Gosiek33 12:13, 12 maj 2020

TAR napisał(a)
ja cie ale pelna profeska. za to cierpliwosc ludzka i kocia wystawiona na wielka probe, byle pozytywna. ja zglosilam sie do adopcyjnego domu dla jeży po przejsciach. mialyby u mnie super. a biale sa tak przywykle do zapachow dziczyzny, ze nawet nie zwracaja uwagi.

To już masz te jeże czy czekasz?