Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Makusia 09:21, 10 paź 2017

Ale fajowa ta donica! No świetna jest! Nooooo powiem Ci, że bardzo bardzo paskudna (nazewnictwem Kwartet się posługując)
mrokasia 11:26, 10 paź 2017

Msazalka18 napisał(a)

Ładnie u Ciebie takie fajne schodki kwiatuszkowe na zdjęciu super Ach szkoda że z dnia na dzień coraz chłodniej i coraz mniej słoneczka
Co robisz z szałwią Jak ją będziesz przycinać???

Przepraszam, umknął mi Twój post jak czytałam na telefonie ...
To jeden z moich ulubionych widoczków , fajnie że i Tobie się podoba . Szałwię zostawiam na razie, przycinam sukcesywnie przekwitnięte pędy. Ale muszę przyznać, że szałwia jest niezmordowana .
mrokasia 11:30, 10 paź 2017

kwartet napisał(a)
Udzielam oficjalnie poparcia w sprawie karagany(ma świetny pokrój),posadzenie w tej donicy dużego innego(a z mały to proporcje długo nie takie)to i wydatek i operacja wielce wysiłkowa,sadź rozplenice niech rosną a ty dopieszczaj przód

Dziękuję ci bardzo za wsparcie dla karagany!!!
Rozplenice już posadzone pod krzewem, dzięki kochana . Jedna już w docelowym miejscu, drugą pewnie będę przesadzać wiosną, bo docelowe miejsce zajęte na razie przez bergenię . I tak sobie myślę, że może to fajnie wyjdzie - zanim rozplenice ruszą będzie tam widoczna bergenia i runianka a potem rozplenice je pochłoną .
mrokasia 11:32, 10 paź 2017

Makusia napisał(a)
Ale fajowa ta donica! No świetna jest! Nooooo powiem Ci, że bardzo bardzo paskudna (nazewnictwem Kwartet się posługując)

Fajnie, że donica jest taka paskudna, że aż ładna .
Posiadacze półek, murowanych donic i gazonów - łączmy się!!!
mrokasia 18:26, 10 paź 2017

Jesiennie...

UrsaMaior 19:32, 10 paź 2017

Jakoś tej jesieni nie widać u Ciebie Wszystko świeże i soczyste.
Johanka77 21:06, 10 paź 2017

Ładnie
Kasia_CS 22:29, 10 paź 2017

UrsaMaior napisał(a)
Jakoś tej jesieni nie widać u Ciebie Wszystko świeże i soczyste.

No nieee? To chyba zasługa wysokiego szczelnego żywopłotu naprawdę soczyście!
Msazalka18 20:01, 11 paź 2017

mrokasia napisał(a)

Przepraszam, umknął mi Twój post jak czytałam na telefonie ...
To jeden z moich ulubionych widoczków , fajnie że i Tobie się podoba . Szałwię zostawiam na razie, przycinam sukcesywnie przekwitnięte pędy. Ale muszę przyznać, że szałwia jest niezmordowana .

szałwia jest super chociaż szaleje u mnie ...niebieskie się rozrosły, ale białe to jakieś potwory hiihi a kwiatuszki cieszą kupiłam w tym roku dużo Więc za rok pokażą na co ich stać mam nadzieję
A na zimę ścinasz na jeża??? czy zostawiasz liście??? Jakoś skleroza u mnie galopuje coś robiłam z nimi w tamtym roku ale nie pamiętam hihiih

Też bym karaganę gdzieś przesadziła
DorKa 20:16, 11 paź 2017

mrokasia napisał(a)
Dziś nie pada, nawet momentami jakieś przebłyski słonka widać, ale wieje i zimno . Jesień idzie wielkim krokami.

Szałwia jest niezmordowana

Jaka jesień Patrzę na te zdjęca i oczom ne wierzę ,że aktualne są..Piękna ta szałwia.
U mnie liście mało efektowne od dawna mam Czy to możliwe,że za bardzo ją przycięłam ? Jaki jest sekret długiego kwitnienia ?