Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ania111 09:26, 17 cze 2020

mrokasia napisał(a)
Takiego mam gościa

Kasiu
Ja bym zawału dostała

Może i ładny
Ale do mnie niech nie przychodzi
Tylko że ja przy lesie
TAR 09:43, 17 cze 2020

kwartet napisał(a)
Ja też mam zaskrońce na stanie, jakoś mnie nie ruszają.Z zeszłego roku to nawet mam z takiego wylinkę zawieszoną nad kominkiem. Moje zaskrońce rano grzeją kości na schodach tarasowych a po południu wylegują się na świerku bukszpany oblegają jaszczurki .
Z gadziny ogrodowej to tylko ślimory mnie odrzucają znowu szufelkę tego towaru wywaliłam do jeziora

nie chce sobie zapeszyc ale slimakow u mnie tyle co w ub. roku bez tragedii, widzialam jak ptaki: drozdy, kosy, kowaliki, buszuja po rabatach wiec moze dlatego. bardziej wkurza mnie mszyca. a obrzydzaja wszelakie myszowate i odorkow nie lubie. Pająkow jak co roku bardzo duzo, tez mi nie robia.
Makusia 09:53, 17 cze 2020

Mrokasia mam bardzo podobnie, jeśli chodzi o gady i płazy. Wiem, ze są pożyteczne, wiem, że trzeba się cieszyć, że goszczą w ogrodzie, ale nie potrafię przemóc lęku, a u mnie lęk przybiera rozmiar absolutnie kolosalny. Gdybym zobaczyła takiego zaskrońca na żywo, to zawał na miejscu.
galgAsia 11:01, 17 cze 2020

No co Wy... ja to od razu na kolana i oglądam takiego gościa
A w dotyku są bardzo miłe, aż się zdziwiłam...
kwartet 11:14, 17 cze 2020

Za dzieciaka jak w bloku mieszkałam to miałam sąsiada co miał terrarium na pół pokoju na węże i on je wyprowadzał na dwór na spacery i dawał wziąć na ręce też się zdziwiłam że one są takie aksamitne w dotyku i suche.
mrokasia 11:39, 17 cze 2020

Powiem Wam, że gdyby on tylko sobie pełzał to nic by mi to nie robiło. Ale on zwinął się w kłębek i rzucał się jak by chciał ugryźć. I to było takie trochę przerażające, ze mnie w nogę dziabnie. Zaskrońce nie gryzą???

Ślimorów w tym roku u mnie odpukać nie za wiele. Za to mam gniazdo tych dużych czerwonych mrówek pod Kanzanem. No i oczywiście, pół ogrodu w pajęczynach, bleeee.
April 11:43, 17 cze 2020

Ja jakiś czas miałam albinosa zbożowego. 130cm miłego aksamitu. Uwielbiałam jak po mnie sunął
mrokasia 11:44, 17 cze 2020

April napisał(a)
Ja jakiś czas miałam albinosa zbożowego. 130cm miłego aksamitu. Uwielbiałam jak po mnie sunął

Ekhmmm, że co uwielbiałaś???
mrokasia 11:46, 17 cze 2020

Dziewczyny, opinii potrzebuję. Czy wg Was zwykły rozchodnik pogryzie się kolorystycznie z różową szałwią Deep Rose??? Czy nie???
Bo teoretycznie nie powinny się nałożyć kwitnieniem (szałwia skończy zanim rozchodnik zacznie) a w praktyce jednak mogą i mam zagwostkę.
April 11:51, 17 cze 2020

mrokasia napisał(a)

Ekhmmm, że co uwielbiałaś???

He he he
No wiesz, oplatał się wokół rąk, wokół szyi...