Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 10:43, 15 cze 2020

Kasya napisał(a)

to napisz mi gdzie

napisane

Johanka77 napisał(a)

No brawo dla Panów
A Ty ryj teraz, bo musisz im dorównać

Serio, wielkie brawa dla nich
Ryłam, ryłam, posadziłam 3 szałwie, 3 rozchodniki, przesadziłam barbulę i odchwaściłam rabatę za domem - dziś zamierzam działać na niej tylko czekam aż w cień wejdzie .

Magara napisał(a)
Kasia, dzięki za Twoje nicolasy, bardzo mi się podobają

Bardzo proszę i bardzo dziękuję .

April napisał(a)
Masz niespożyte siły. Niezmiennie podziwiam.
Ja po położeniu kilku płyt padłam jak kawka. No dobra, dosadziłam jeszcze trzy derenie kanadyjskie pod buka. Za mało kupiłam tych dereni ale były dość drogie. Myślałam że rozsadzę ale po wyjęciu z doniczki okazało się to niemożliwe. Przynajmniej pogoda się zrobiła bardziej ludzka

Kochana, dziś ledwo żyję a roboty dalej huk . Poza tym Ty robisz w zasadzie sama a u mnie większość prac ziemnych wykonał eM do spółki z nastoletnim kuzynem, jak tylko trochę pomagałam.
Fajne te derenie, one takie zadarniająco-płożące? Jak krzewinki to rzeczywiście mogą być trudne do podziału. Ja wczoraj patrzyłam czy da się podzielić barbulę ale zrezygnowałam.
galgAsia 11:22, 15 cze 2020

No faktycznie, się chłopaki postarali na maxa Super, jak się tak posuwa do przodu.
Mnie te temperatury obezwładniają, no chyba się starzeję
Czy u Ciebie rozchodniki też już tak wyglądają, jakby chciały kwitnąć?!?
Kasya 11:37, 15 cze 2020

No teraz to juz nie są temperatury dla mnie do pracy...
Makusia 12:27, 15 cze 2020

Pięknie wypoczywasz. Ja nie dorosłam jeszcze do takiego wykorzystywania ogrodu. Wciskam sobie kit, że nie mam leżaczka, ani huśtaweczki, że nie mam gdzie, ale prawda jest taka, że nie umiem usiedzieć, jak wszędzie chwasty
Musze dojrzeć. dzieciuch ze mnie
TAR 13:57, 15 cze 2020

April napisał(a)
Za mało kupiłam tych dereni ale były dość drogie. Myślałam że rozsadzę ale po wyjęciu z doniczki okazało się to niemożliwe.

no wlasnie ja tez kupilam tylko 3 szt. Ceny sa nieco wygorowane, po cichu licze ze sie szybko rozpłożą jak uDany w ogrodzie, ma pełne poletko tego dobra. Żeby chociaz jak epimedium sie rozrastalo, z 1 sadzonki po roku zrobiłam 5 przy przesadzaniu i widze jak ładnie na masie przybieraja. Zauważyłam, zę moje rosliny mocno ze wzrostem ruszaja w drugim sezonie. Po cichu licze, ze tak bedzie z hakonkami. Za to derenie IH rosna nadspodziewanie szybko i chyba konieczne bedzie ciecie na mase
mrokasia 11:29, 16 cze 2020

galgAsia napisał(a)
No faktycznie, się chłopaki postarali na maxa Super, jak się tak posuwa do przodu.
Mnie te temperatury obezwładniają, no chyba się starzeję
Czy u Ciebie rozchodniki też już tak wyglądają, jakby chciały kwitnąć?!?

Temperatury to raz a pełne słońce to dwa. Ja nie daję rady. Mogę coś robić ale w cieniu.
Rozchodniki rzeczywiście już jakby kwiaty tworzyły.

Kasya napisał(a)
No teraz to juz nie są temperatury dla mnie do pracy...

Trzeba albo z samego rana albo dopiero pod wieczór, ale widzę ze komary zaczynają ciąć. Eh...

Makusia napisał(a)
Pięknie wypoczywasz. Ja nie dorosłam jeszcze do takiego wykorzystywania ogrodu. Wciskam sobie kit, że nie mam leżaczka, ani huśtaweczki, że nie mam gdzie, ale prawda jest taka, że nie umiem usiedzieć, jak wszędzie chwasty
Musze dojrzeć. dzieciuch ze mnie

Kochana, ten relaksik to po to by pot z czoła obetrzeć .

TAR napisał(a)

no wlasnie ja też kupilam tylko 3 szt. Ceny sa nieco wygorowane, po cichu licze ze sie szybko rozpłożą jak uDany w ogrodzie, ma pełne poletko tego dobra. Żeby chociaz jak epimedium sie rozrastalo, z 1 sadzonki po roku zrobiłam 5 przy przesadzaniu i widze jak ładnie na masie przybieraja. Zauważyłam, zę moje rosliny mocno ze wzrostem ruszaja w drugim sezonie. Po cichu licze, ze tak bedzie z hakonkami. Za to derenie IH rosna nadspodziewanie szybko i chyba konieczne bedzie ciecie na mase

To trzymam kciuki za te Wasze derenie kanadyjskie . Niech Wam rosną!
Kasya 12:05, 16 cze 2020

tulucy napisał(a)
Kasia następną porcję Ci przywiozę osobiście małżem skoro się zadeklarował na szofera, to mus wykorzystać.
Zapomniałam Ci pokazać jeszcze taką trawkę, co mam do oddania. Bo mi aspiriny zagłuszać zaczęła. Kosmatka to jest jakaś. Chyba olbrzymia. Mam kępę całą do podziału.

pokaz
podzielilas ?
tulucy 12:19, 16 cze 2020

Kasiu, kto ma pokazać? ja już jej nie mam, oddałam Kasi a ona nawet chyba ją posadziła.
Kasya 12:22, 16 cze 2020

tulucy napisał(a)
Kasiu, kto ma pokazać? ja już jej nie mam, oddałam Kasi a ona nawet chyba ją posadziła.

no to Kasia ma pokazac
myslalam ze podzielilas i oddalas kawalek
a dlaczego oddalas cala ?
mrokasia 12:24, 16 cze 2020

Kasia podzieliła, upitoliła na krótko i wsadziła do ziemi . Powoli zaczyna odbijać .