Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Kasya 15:36, 19 mar 2021

effka napisał(a)
Jak ja bym sobie cos kupiła nowego do ogrodu, ale już nie mam gdzie wciskać
Może w sezonie coś wymysle

Donice... ja juz przeszłam na donice
mrokasia 16:45, 19 mar 2021

anbu napisał(a)

Zakupy, to lubię. Ja czekam na swoje z A. Znowu będę latać z doniczkami dwa razy dziennie

Basieksp napisał(a)
Całkiem ładne te roślinki Też dostałam swoje zamówienie, ale trzymam w nieogrzewanym pokoju, może też pomyślę o wystawieniu ich na dwór ale chyba jak nie będzie mrozu bo może nie wszystkie są tak samo zahartowane, sama nie wiem

No właśnie Joasia podpowiedziała, że wystarczy im znaleźć osłonięte miejsce a w razie potrzeby okryć na noc. Dostawca zresztą napisał to samo.

April napisał(a)

A sierście kopały przynajmniej tam gdzie będziesz sadzić? To już masz na gotowe
Sadzonki jak na ten moment, bardzo zacne.

O rety, ale przyśpieszyłaś. Nie mogłam znaleźć miejsca gdzie skończyłam czytać
U mnie jakieś urwanie głowy ... nie wyrabiam.
Tak liczyłam na weekend a tu zima i mróz

No niestety, ja sama jeszcze nie wiem co gdzie posadzę więc nie wymagam od szczeniorów wykopania dołków w odpowiednich miejscach .

Ja też liczyłam na weekend, ale chyba nici z tego.

JoannA napisał(a)
Widzę że mamy zakupy z tego samego źródła, a oni porządne sadzonki wysyłają. I kartkę z informacją też dołaczyli

To prawda . Nie kupowałam u nich dużo jednak za każdym razem sadzonki były małe ale przyjmowały się bez problemu i szybko rosły.

Tamaryszek napisał(a)
I ja myślę, że kiedy psiaki zmęczą się na spacerze, mniej będą psocić. Fajnie, że masz już nowe roślinki, to prawdziwy początek sezonu.

Czekam z podobną niecierpliwością na te spacery co na lepszą pogodę, żeby wreszcie ten sezon rozpocząć pełną gębą a nie tylko półgębkiem. Te roślinki to może będą takie czary-mary i wiosna poczuje się zobowiązana wreszcie przyjść.

Basieksp napisał(a)
Może one kreta goniły

A wiesz, że mi to przeszło przez myśl? Bo nigdzie indziej nic nie rozkopały tylko na tej jednej rabacie.

effka napisał(a)
Jak ja bym sobie cos kupiła nowego do ogrodu, ale już nie mam gdzie wciskać
Może w sezonie coś wymysle

No cóż, czeka Cie albo powiększanie rabat albo zrobienie rabaty wyspowej albo eksmitowanie nadmiaru .

Kasya napisał(a)

Donice... ja juz przeszłam na donice

Ooo i to jest pomysł . Tylko trzeb mieć gdzie je stawiać .
mrokasia 16:51, 19 mar 2021

Wiecie co? Ja wiem, że w marcu jak w garncu i ten śnieg jest normalny o tej porze roku. I wiem, że to ładnie wygląda. Ale bez przesady...

TAR 17:21, 19 mar 2021

u mnie jest podobnie, wkurzam sie, bo tylko w weekendy moge cos podzialac.

Kasia a gdzie zamawialas sadzonki?
JoannA 17:25, 19 mar 2021

Widzę że wszędzie biało
Mirka 17:42, 19 mar 2021

Gdzie takie dorodne sadzonki kupiłaś ?
mrokasia 17:50, 19 mar 2021

Tarcia, Mirka - sadzonki z Alb...r.

Tarcia, Joasia - no niestety, biało, zimno i mokro. Chciałam coś porobić w weekend i kicha.
TAR 17:57, 19 mar 2021

aaa czyli i moje beda w tak dobry stanie, ja przesunelam wszystkie dostawy na 31 marca. i tak nie ma jak sadzic, chociaz moglyby na tarasie poczekac dosc cieplo i dosc chlodno na sadzonki
Kasya 18:10, 19 mar 2021

Kasia... te miskanty twoje piekne jakbys kiedyś dzieliła to ja kawałeczek poproszę
Tez mam biało i wcale mi się nie podoba
Agatorek 21:09, 19 mar 2021

mrokasia napisał(a)
Tarcia, Mirka - sadzonki z Alb...r.

Tarcia, Joasia - no niestety, biało, zimno i mokro. Chciałam coś porobić w weekend i kicha.

Ładne sadzonki

U mnie tez białawo, zimno i nic mi się nie chce....