Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 08:45, 19 mar 2021

Agatorek napisał(a)

Mam właśnie taki plan, żeby „odgrodzić” część działki drzewkami lub tujami (tam już mam kompostownik, a raczej pryzmę ze wszystkim), ale to za jakiś czas .

Dobry plan .
mrokasia 08:48, 19 mar 2021

Dziś znów biało i aktualnie -2 stopnie. Druga połowa marca. Mam serdecznie dość. A przychodzą dziś zamówione rośliny... Chyba rozpakuję karton i wstawię do garażu bo jak tu sadzić???
jolanka 08:53, 19 mar 2021

Ja wczoraj dopiero zamówiłam, trzymałam koszyk od dwóch miesięcy aż kilku roślinek zabrakło
Mam informację, ze wysyłka dopiero za 3 tygodnie. Nawet się cieszę, bo w ub roku przyszły bardzo wcześnie i musiałam latać z doniczkami od garażu do tarasu 2 razy dziennie. 2-3 się nie przyjęły niestety. Co kupiłaś?
Kasya 08:54, 19 mar 2021

No właśnie
I ziemia zmrożona
Okropność
JoannA 08:58, 19 mar 2021

Dziewczyny dlaczego biegacie z takimi zakupionymi roślinami do garażu?
Przecież to byliny i nic im nie będzie. Ustawić w zacisznym miejscu i ewentualnie na większy mróz okrywać włókniną.
Dostałam bylinki w ubiegłym tygodniu i trzymam je cały czas na działce. Tylko wczoraj wieczorem delikatnie okryłam.
mrokasia 09:02, 19 mar 2021

jolanka napisał(a)
Ja wczoraj dopiero zamówiłam, trzymałam koszyk od dwóch miesięcy aż kilku roślinek zabrakło
Mam informację, ze wysyłka dopiero za 3 tygodnie. Nawet się cieszę, bo w ub roku przyszły bardzo wcześnie i musiałam latać z doniczkami od garażu do tarasu 2 razy dziennie. 2-3 się nie przyjęły niestety. Co kupiłaś?

No właśnie zamówiłam na początku marca bo nie chciałam, żeby zabrakło . Zachłanność mnie do tego popchnęła. Była informacja o realizacji min. 3 tygodnie i że zaczynają wysyłam po 15 marca. Naiwnie myślałam, że mają już tyle wcześniejszych zamówień, że moje przyjdą na początku kwietnia . Na szczęście dużo nie zamówiłam, tylko parę sztuk. Zawilca wielosiecznego Annabelle Deep Rose, przetacznika Christa, rutewkę Balck Stockings i jarzmiankę Milano. W sumie 15 doniczek.

Kasya napisał(a)
No właśnie
I ziemia zmrożona
Okropność

W punkt Kasiu, niestety .
JoannA 09:04, 19 mar 2021

Kasiu.
Ale masz cudnych szkodników ogrodowych. Pilnuj ich dobrze że Ci je ukradnę
mrokasia 09:07, 19 mar 2021

JoannA napisał(a)
Dziewczyny dlaczego biegacie z takimi zakupionymi roślinami do garażu?
Przecież to byliny i nic im nie będzie. Ustawić w zacisznym miejscu i ewentualnie na większy mróz okrywać włókniną.
Dostałam bylinki w ubiegłym tygodniu i trzymam je cały czas na działce. Tylko wczoraj wieczorem delikatnie okryłam.

Naprawdę? Hmmm, to może po prostu rozetnę karton od góry i zostawię je w tym kartonie, ustawię jak mówisz w zacisznym miejscu i na noc będę zamykać karton? Powinno chyba wystarczyć?

JoannA napisał(a)
Kasiu.
Ale masz cudnych szkodników ogrodowych. Pilnuj ich dobrze że Ci je ukradnę

Dziękuję Joasiu . Szkodniki wykopały kolejną dziurę...
JoannA 09:10, 19 mar 2021

Wystarczy Kasiu
Bieganie z doniczkami do garażu tylko rozhartuje rośliny.
Kasya 09:11, 19 mar 2021

No... mniej pracy będzie co tam posadzisz ?