Dziś znów biało i aktualnie -2 stopnie. Druga połowa marca. Mam serdecznie dość. A przychodzą dziś zamówione rośliny... Chyba rozpakuję karton i wstawię do garażu bo jak tu sadzić???
Ja wczoraj dopiero zamówiłam, trzymałam koszyk od dwóch miesięcy aż kilku roślinek zabrakło
Mam informację, ze wysyłka dopiero za 3 tygodnie. Nawet się cieszę, bo w ub roku przyszły bardzo wcześnie i musiałam latać z doniczkami od garażu do tarasu 2 razy dziennie. 2-3 się nie przyjęły niestety. Co kupiłaś?
Dziewczyny dlaczego biegacie z takimi zakupionymi roślinami do garażu?
Przecież to byliny i nic im nie będzie. Ustawić w zacisznym miejscu i ewentualnie na większy mróz okrywać włókniną.
Dostałam bylinki w ubiegłym tygodniu i trzymam je cały czas na działce. Tylko wczoraj wieczorem delikatnie okryłam.
No właśnie zamówiłam na początku marca bo nie chciałam, żeby zabrakło . Zachłanność mnie do tego popchnęła. Była informacja o realizacji min. 3 tygodnie i że zaczynają wysyłam po 15 marca. Naiwnie myślałam, że mają już tyle wcześniejszych zamówień, że moje przyjdą na początku kwietnia . Na szczęście dużo nie zamówiłam, tylko parę sztuk. Zawilca wielosiecznego Annabelle Deep Rose, przetacznika Christa, rutewkę Balck Stockings i jarzmiankę Milano. W sumie 15 doniczek.
Naprawdę? Hmmm, to może po prostu rozetnę karton od góry i zostawię je w tym kartonie, ustawię jak mówisz w zacisznym miejscu i na noc będę zamykać karton? Powinno chyba wystarczyć?
Dziękuję Joasiu . Szkodniki wykopały kolejną dziurę...