Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 14:51, 15 lis 2017

DorKa napisał(a)
Kasia a zupełnie innej beczki, możesz mi powiedzieć jak się sprawdza u Ciebie żwirek ( no właśnie co to jest dokładnie ?) na podjedzie ? Bo wygląda bardzo ładnie. Ja ciągle kombinuje co zrobić u siebie ...Na kostkę aktualnie funduszy brak a denerwuje mnie ten tłuczeń

Kochana, ja mam właśnie tłuczeń , inaczej zwany klińcem. Taki średnio gruby tzn. chyba 1-3cm. Tylko, że całość jest odpowiednio przygotowana - pod spodem mam najpierw gruby gruz, potem średni gruz, potem piasek (razem pewnie z 50cm) i na to ten tłuczeń, wszystko zagęszczone zagęszczarką. Leży już z 8 lat. Trochę trzeba było dosypać z 2 lata temu, bo się wygniotło tam gdzie najwięcej jeździmy samochodami. Mam tym wysypany spory obszar na froncie domu. W moim odczuciu tyle powierzchni żwirowej jest bardziej przyjazne niż taka sama powierzchnia wyłożona kostką, choć napewno kostka jest wygodniejsza w utrzymaniu. Taki tłuczeń nie jest dla osób perfekcyjnych - nie da się zamieść wszystkich liści czy odśnieżyć do zera. Ale mnie to nie przeszkadza .
DorKa 15:09, 15 lis 2017

mrokasia napisał(a)

Kochana, ja mam właśnie tłuczeń , inaczej zwany klińcem. Taki średnio gruby tzn. chyba 1-3cm. Tylko, że całość jest odpowiednio przygotowana - pod spodem mam najpierw gruby gruz, potem średni gruz, potem piasek (razem pewnie z 50cm) i na to ten tłuczeń, wszystko zagęszczone zagęszczarką. Leży już z 8 lat. Trochę trzeba było dosypać z 2 lata temu, bo się wygniotło tam gdzie najwięcej jeździmy samochodami. Mam tym wysypany spory obszar na froncie domu. W moim odczuciu tyle powierzchni żwirowej jest bardziej przyjazne niż taka sama powierzchnia wyłożona kostką, choć napewno kostka jest wygodniejsza w utrzymaniu. Taki tłuczeń nie jest dla osób perfekcyjnych - nie da się zamieść wszystkich liści czy odśnieżyć do zera. Ale mnie to nie przeszkadza .

Wygląda bardzo ładnie. Wygląda na to,że mnie kolor zmylił Chyba nie odważę sie powiedzieć eMusiowi,żeby zabrał ten żólty bo mi sie szary bardziej podoba Liści od frontu nie mam, więc problemu nie ma. U mnie największy problem z chodzeniem na obcasach. Strasznie się niszczą a do auta trzeba jednak przejść.
U ciebie mi się podoba a z moim nie potrafię się zaprzyjaźnić tak czy siak dzięki za wyjaśnienie.
mrokasia 15:26, 15 lis 2017

DorKa napisał(a)

Wygląda bardzo ładnie. Wygląda na to,że mnie kolor zmylił Chyba nie odważę sie powiedzieć eMusiowi,żeby zabrał ten żólty bo mi sie szary bardziej podoba Liści od frontu nie mam, więc problemu nie ma. U mnie największy problem z chodzeniem na obcasach. Strasznie się niszczą a do auta trzeba jednak przejść.
U ciebie mi się podoba a z moim nie potrafię się zaprzyjaźnić tak czy siak dzięki za wyjaśnienie.

Taaak, chodzenie na obcasach nie idzie w parze z tłuczniem . Ja chodzę w butach na płaskim ale i tak trzeba uważać. Dlatego my w tym tłuczniu mamy dodatkowo ułożone ścieżki z płyt chodnikowych, żeby było wygodniej chodzić . Pomyśl nad tym . Jak w tym żółtym ułożysz szare płyty, np. prostokątne tak jak planujesz z tyłu to będzie super .

Ps. Cieszę się, że mój Ci się podoba .
DorKa 08:21, 16 lis 2017

mrokasia napisał(a)

Taaak, chodzenie na obcasach nie idzie w parze z tłuczniem . Ja chodzę w butach na płaskim ale i tak trzeba uważać. Dlatego my w tym tłuczniu mamy dodatkowo ułożone ścieżki z płyt chodnikowych, żeby było wygodniej chodzić . Pomyśl nad tym . Jak w tym żółtym ułożysz szare płyty, np. prostokątne tak jak planujesz z tyłu to będzie super .

Ps. Cieszę się, że mój Ci się podoba .

Muszę temat przetrawić. Takie płyty na pewno ułatwią komunikację.
Tylko właśnie nie jestem pewna czy te szare płyty będą wyglądałay dobrze z moim niechcianym tłuczniem..

p.s odbębniłam 20 minut treningu Nie dlatego ,że mi się nie chciało więcej. Taki krótki wczoraj był A Wy dziewczyny ?
Lulilaj 08:27, 16 lis 2017

Podziwiam Was dziewczyny...Dom, praca, ogród i jeszcze macie siły na treningi
DorKa 08:36, 16 lis 2017

Lulilaj napisał(a)
Podziwiam Was dziewczyny...Dom, praca, ogród i jeszcze macie siły na treningi

Asia treningi dla zabicia czasu,żeby jakoś do wiosny wytrwać Szybciej zleci i już będziemy dłubać w ziemi
mrokasia 09:01, 16 lis 2017

Dorka, a weź Ty pokaż ten swój żwirek, popatrzymy na niego.
Ja nie ćwiczę na razie - od wczoraj babskie dni, kiepsko się czuję .
Alw wielkie brawa dla Ciebie!!!
DorKa 10:27, 16 lis 2017

mrokasia napisał(a)
Ja nie ćwiczę na razie - od wczoraj babskie dni, kiepsko się czuję .
Alw wielkie brawa dla Ciebie!!!

Nieobecność usprawiedliwiona
Jasne, zrobię Ci zdjęcie jak będzie jasno to chyba dopiero w weekend
Może faktycznie znajdzie się jakiś pomysł na niego.
Kasya 10:47, 16 lis 2017

mrokasia napisał(a)

a pokazywalas gdzies swoj ? bo ja tez chetnie zobacze
mrokasia 11:27, 16 lis 2017

DorKa napisał(a)

Nieobecność usprawiedliwiona
Jasne, zrobię Ci zdjęcie jak będzie jasno to chyba dopiero w weekend
Może faktycznie znajdzie się jakiś pomysł na niego.

Zrób, zrób, czekam , weekend niedaleko .