Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Kasya 06:03, 28 kwi 2021

Ja tez po południu zabrałam się za przenoszenie... doniczek do posadzenia przybywa zamiast ubywać
Johanka77 06:49, 28 kwi 2021

Ja codziennie wychodzę z czymś z pracy… (czytaj z Biedronki )

Wczoraj wyniosłam sześciopak lawendy wąskolistnej i. oleandra białego.
Tydzień temu budleję dla Mamy i dwa cisy Hilii. No i jeszcze w Lidlu wyrwałam Oleandra

M mnie kiedyś udusi...
Johanka77 06:49, 28 kwi 2021

Dooopa z tymi mszycami...
Gosiek33 06:59, 28 kwi 2021

Przegapiłam wpis - mszyce masz?

To dlatego biedronki się budzą
mrokasia 10:49, 28 kwi 2021

inka74 napisał(a)
Jestem ciekawa rabaty po zmianach. Czasami tak już jest że nie ma pomysłu a potem nagle Eureka.

Iwonka, zdjęcia co prawda mam ale jak rośliny bez liści i tło z kory to mało co widać... W każdym razie jestem zadowolona . Wcześniej rośliny były tak rozmieszczone (szczególnie miskanty), że miałam w jednym miejscu busz a w drugim dziurę. Nie mogłam tam dosadzić kolejnego miskanta bo i tak 3 miskanty na tak małej rabacie w zupełności wystarczą. W dodatku w miejscu, w którym mi tego miskanta brakowało rosła kalina Sunrise. Teraz jest dobrze,a przynajmniej tak myślę, w sezonie się to zweryfikuje.
Dobra, wstawię te zdjęcia, a co tam, chętni niech się wpatrują i szukają różnic .
Przed

Po

mrokasia 10:55, 28 kwi 2021

kaz742011 napisał(a)

No to popracowałaś . Ja mam zamiar jutro coś podziałać . Rośliny już w garażu siedzą .

Powodzenia za dzisiejsze działania . Ja też mam zamiar coś porobić.

Helen napisał(a)
Fajna taka praca a ile daje satysfakcji

Taaaak, mam satysfakcje, choć zmiany widzę chyba tylko ja .

Kasya napisał(a)
Ja tez po południu zabrałam się za przenoszenie... doniczek do posadzenia przybywa zamiast ubywać

Nie mów mi o doniczkach... po wczorajszym mam kolejne 4...

Johanka77 napisał(a)
Ja codziennie wychodzę z czymś z pracy… (czytaj z Biedronki )

Wczoraj wyniosłam sześciopak lawendy wąskolistnej i. oleandra białego.
Tydzień temu budleję dla Mamy i dwa cisy Hilii. No i jeszcze w Lidlu wyrwałam Oleandra

M mnie kiedyś udusi...

Eee tam, nie udusi . Fajnie masz .
Ja mam zamiar wymienić lawendy na jukowej. Nie wiem co to za odmiana ale nie kwitnie tak jak bym chciała. Część widzę, że uschła/zmarzła. Ta u Ciebie (czyt. w biedrze ) to Hidcote?
mrokasia 10:57, 28 kwi 2021

Johanka77 napisał(a)
Dooopa z tymi mszycami...

Ano...

Gosiek33 napisał(a)
Przegapiłam wpis - mszyce masz?

To dlatego biedronki się budzą

No mam . Koreanki i Burkooda zaatakowane. Muszę jeszcze dziś obejrzeć jaśminowce.
Catalinasdiary 11:20, 28 kwi 2021

Kasiu, a jaki Ty masz pomysł na tą ścianę sąsiada jak zrobią elewację? Mam taką samą i też żółta, ale sąsiad właśnie będzie ją poprawiał i mam okazję do zmian. Sama nie wiem co z tym widokiem na nią zrobić.
TAR 11:28, 28 kwi 2021

z wielkim żalem ale pozbyłam sie wiekszosci lawend z mojego ogrodu. zwyczajnie wegetowały. kwitły ładnie ale wiechci nigdy nie zdążyłam przyciac albo za pozno albo za wczesnie. za duzo z nimi zachodu było.
mrokasia 11:29, 28 kwi 2021

Catalinasdiary napisał(a)
Kasiu, a jaki Ty masz pomysł na tą ścianę sąsiada jak zrobią elewację? Mam taką samą i też żółta, ale sąsiad właśnie będzie ją poprawiał i mam okazję do zmian. Sama nie wiem co z tym widokiem na nią zrobić.

Sąsiedzi mają zamiar robić elewację w tym roku, podobno będzie złamana biel więc tło będzie ładne .
Pomysłu za bardzo nie mam bo co ja mogę zrobić z 8 metrową ścianą? Kilka metrów od ściany, na wysokości altany posadziłam tam już jednego Kanzana, ale oczywiście nie z każdego miejsca jest widoczny na tle tej ściany. Patrząc od prawej jakąś 1/4 długości zasłoni nasz domek ogrodnika - tam gdzie stoi oparty o ścianę ten drewniany panel. Może dalej w stronę furtki wsadzę ze trzy jakieś iglaki, może jakieś krzewy? Mam tam zadołowane 3 miskanty Memory. Zobaczę.