Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 09:47, 01 cze 2021

Kasya napisał(a)
Ty juz masz niezły gąszcz
Poproszę o nasionka wieczornikow zginął mi mój

Jaki gąszcz, to magia zdjęć, zapewniam .
Nasionek zbierać nie umiem jeszcze, ale się postaram .

tulucy napisał(a)

A siewek nie chcesz????

Oooo! Znacznie lepsze rozwiązanie .

Kasia_CS napisał(a)

O wooow - ale pięknie!!! Ja już się gubię, gdzie jestem to perspektywa z nowe na starą część w głębi?

To wieczornik tak kwitnie? Rewelacyjnie wygląda zestawiony w dwukolorze Ja miałam je oddzielnie posadzone, ale biały gdzieś mi chyba umknął. No i u mnie one się pokładały, a Twoje dziarskie i zwarte

A cienista ścieżka super bardzo urokliwe przejście

Dobrze rozpoznałaś, to widok z nowej części na starą .
Tak, to wieczornik. Siewki od Łucji w przechowalniku . Nie wiedziałam w zeszłym roku gdzie posadzić, posadziłam tu i proszę jak się wpasował. Sięga mi do biustu . Za nim rosną jeszcze siewki ostrogowca.

Ścieżka do furtki dziękuje .

Judith napisał(a)
Co to takie ładne kwitnie w okolicy altany?
Podlewane było czy doczekałaš sie deszczu?
I co to za lew leży w tle na zdjęciu z ciemiernikiem?

Domyślam się, że pytasz o te biało-fioletowe wysokie? To wieczorniki.
Podlewałam. Niby chłodno i wilgotno a tak naprawdę już długo nie padało i sucho się wszędzie zrobiło.
Lew to moja brązowa trawka . Leży tam takich kilka .

Gosiek33 napisał(a)
Niesamowite jak taki młody ogród już tak bujnie się rozrasta

Fakt, wszystko dość ładnie rośnie, ale nie zapominaj że sporo roślin kupowałam już dużych i to one robią robotę .
mrokasia 09:49, 01 cze 2021

Johanka77 napisał(a)

Wieczorową porą jeszcze piękniej!

A frontową pokażesz kiedyś?

Mówisz, masz
mrokasia 09:54, 01 cze 2021

inka74 napisał(a)
Wieczornik robi dobrą robotę przy altanie. Ten żylistek też fajny. Zawsze mi się te krzaczki kojarzyły z dużymi potworani a tu miniaturka. Mszyca go nie je?
I ciemiernik ci jeszcze kwitnie i Kilimandżaro gwiazdorzy prawdziwie. Bardzo ładna sztuka ci się trafiła.

Tak, ten wieczornik wygląda w tej dwukolorowej masie zjawiskowo .

Żylistka mszyca póki co nie żre, zobaczymy jak będzie dalej.
Te ciemierniki kupione w zeszłym roku urosły gigantycznie. Jestem nimi zachwycona. Mam nadzieję, że te nowe na małej środkowej pójdą w ich ślady .

UrsaMaior napisał(a)
Stara, jest moc. Niedługo będę, zaczynaj pielić;D

Nooo, ja myślę, że wreszcie znajdziesz chwilę by do mnie wpaść . Ale znając Ciebie to spokojnie zdążę wypielić do Twoich odwiedzin, trzy razy .
Brzozowadzie... 10:09, 01 cze 2021

Ty, Kasia, a nie masz tak, że w tym roku rośnie Ci już sto razy mniej chwastów? Ja w zeszłym przeszłam kilka załamań, we wspomnieniach mam przede wszystkim pielenie, a w tym luz - klasycznie przelecieć raz na jakiś czas wystarczy. Masz tak?
Brzozowadzie... 10:12, 01 cze 2021

mrokasia napisał(a)
[b] Zastanawiam się jeszcze czy nie zabrać z niej tego ostatniego derenia z prawej i na jego miejsce wsadzić palibina, który teraz rośnie przed Pissardi.

mrokasia napisał(a)

Ja bym chyba nie przesuwała tej kuli trzmielinowej, bo za blisko będą te jasne kolory, tylko wysadziła pierwszego derenia.
mrokasia 10:20, 01 cze 2021

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Ty, Kasia, a nie masz tak, że w tym roku rośnie Ci już sto razy mniej chwastów? Ja w zeszłym przeszłam kilka załamań, we wspomnieniach mam przede wszystkim pielenie, a w tym luz - klasycznie przelecieć raz na jakiś czas wystarczy. Masz tak?

Dokładnie tak mam . Przy czym ja najwięcej mam perzu i powoju, tu i ówdzie pojawia mi się też skrzyp. Takie normalne chwasty rosną mi przede wszystkim tam, gdzie nie mam prawie kory. Z wyjątkiem miejsc pod żywopłotem tujowym, gdzie miałam kartony i sypałam skoszoną trawę a potem ryły tam nornice - tam mi już normalnie łąka do kolan wyrosła. Zamierzam się tym zająć w ten weekend, już zaprosiłam dziecia do pomocy .
mrokasia 10:22, 01 cze 2021

Brzozowadziewczyna napisał(a)

Ja bym chyba nie przesuwała tej kuli trzmielinowej, bo za blisko będą te jasne kolory, tylko wysadziła pierwszego derenia.

Dokładnie o to mi chodziło . To pierwsze pstrokate z prawej to właśnie kula trzmielinowa. Derenie dwa są pod Pissardi i ostatni po lewej pod tymi trzema tujami.
Brzozowadzie... 10:43, 01 cze 2021

mrokasia napisał(a)

Dokładnie tak mam . Przy czym ja najwięcej mam perzu i powoju, tu i ówdzie pojawia mi się też skrzyp. Takie normalne chwasty rosną mi przede wszystkim tam, gdzie nie mam prawie kory. Z wyjątkiem miejsc pod żywopłotem tujowym, gdzie miałam kartony i sypałam skoszoną trawę a potem ryły tam nornice - tam mi już normalnie łąka do kolan wyrosła. Zamierzam się tym zająć w ten weekend, już zaprosiłam dziecia do pomocy .

No ja najbardziej to się właśnie tego skrzypu bałam, bo w zeszłym roku wychodził mi wszędzie z przywiezionej ziemi, którą musiałam dosypać w paru miejscach. Dosłownie łopatką wykopywałam każdy kawalątek tego gumowego korzenia, do którego te drobne nitki korzeniowe prowadzą i w tym roku lepiej.
Zobacz, a ja bym pomyślała, że tam gdzie kartony, tam najmniej chwastów.
Dzieci są najlepsze na chwasty Bez względu na wiek
Kasia_CS 15:27, 01 cze 2021

mrokasia napisał(a)

Tak, to wieczornik. Siewki od Łucji w przechowalniku . Nie wiedziałam w zeszłym roku gdzie posadzić, posadziłam tu i proszę jak się wpasował. Sięga mi do biustu . Za nim rosną jeszcze siewki ostrogowca.

Ścieżka do furtki dziękuje .

Mam ten sam zestaw od Łucji - jeszcze w zeszłym roku kwitły mi bardzo obficie, tak w tym jest dość skąpo, ale dam im się wysiać A jakie to stanowisko? Raczej suche/jałowe czy masz tam trochę dobroci w glebie?

Mój ostrogowiec od Łucji jakoś niski jest u mnie, ale stłamszony za agrestem i tak się "wije" nisko i wykręca. Muszę go stamtąd zabrać - jeśli się nie mylę, to on powinien być o wiele wyższy niż u mnie.
eVka 15:36, 01 cze 2021

mrokasia napisał(a)

Mówisz, masz

L O V E ! ! !