Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 22:13, 03 cze 2021

Kasia_CS napisał(a)
No właśnie chciałam pochwalić, że jest linia! Brawo

No jest, na razie na jednej rabacie, ale z czasem będzie na wszystkich .

LIDKA napisał(a)
Kasia ładne te rabatki tworzysz.
Linia fajna sprawa. Mam pod tujami.

Dziękuję . Pod tujami też chcę położyć linię.

Iwona100 napisał(a)
Bardzo ładny . Fajnie ,że Bohema Pink ,bo właśnie taki zamówiłam .

Będzie Pani zadowolona . U mnie krzaczki są całe oblepione kwiatami, wyglądają jak bukiety.

Catalinasdiary napisał(a)
Idziesz jak burza z obsadzaniem, a linia zdecydowanie ułatwi życie. Ja to bym z tym wężem mogła stać i podlewać ale komary... a dziś to meszki mnie jadły. Psy nawet całe są pogryzione.

Staram się usilnie zmniejszyć liczbę doniczek ustawionych na cienistej . Jeszcze trochę mi zostało .
Fakt, komary żrą jak opętane. Właśnie włożyłam raid do kontaktu, czekam na moskitiery, jutro montaż. Meszek na szczęście nie zauważyłam .
mrokasia 22:21, 03 cze 2021

Kasya napisał(a)

Pokaz tego bodziszka
Gdzie kupujesz bylinki ?
Ja mam linie ... i czekam na podłączenie...ech

A ile masz linii jak będą podłączane ?

Bodziszek

Byliny przez net kupiłam w tym roku w Albamarze i u Barcikowskich, trochę przez Allegro.

A co do linii kroplujących - to będzie prosty system sterowany ręcznie . Na każdej rabacie oddzielna linia podłączana do puszek poboru wody (rury rozprowadzone pod ziemią ze studni głębinowej) albo do zbiornika na deszczówkę. Jeszcze muszę tylko rozkminić czy pompa w studni wymaga jakiegoś reduktora ciśnienia.
Judith 00:27, 04 cze 2021

Cudny ten bodziszek, taki delikatny...
Od kilku sezonów się zasadzam na bodziszka, ale mam kłopot ze skomponowaniem go z innymi roślinami na rabacie...
sarenka 07:37, 04 cze 2021

Sama linię układałas? U nas jest i czeka na rozłożenie, ale głównie pójdzie do borówek...
Kasya 07:43, 04 cze 2021

mrokasia napisał(a)

Bodziszek

Byliny przez net kupiłam w tym roku w Albamarze i u Barcikowskich, trochę przez Allegro.

A co do linii kroplujących - to będzie prosty system sterowany ręcznie . Na każdej rabacie oddzielna linia podłączana do puszek poboru wody (rury rozprowadzone pod ziemią ze studni głębinowej) albo do zbiornika na deszczówkę. Jeszcze muszę tylko rozkminić czy pompa w studni wymaga jakiegoś reduktora ciśnienia.

O to ja mam podobny system niedziałający
Mam pompę z małym hydroforem
mrokasia 15:43, 05 cze 2021

Judith napisał(a)
Cudny ten bodziszek, taki delikatny...
Od kilku sezonów się zasadzam na bodziszka, ale mam kłopot ze skomponowaniem go z innymi roślinami na rabacie...

No cudny, cudny .
Ja się zakochałam w bodziszkach.

sarenka napisał(a)
Sama linię układałas? U nas jest i czeka na rozłożenie, ale głównie pójdzie do borówek...

Sama, samiuteńka .

Kasya napisał(a)

O to ja mam podobny system niedziałający
Mam pompę z małym hydroforem

No ja mam nadzieję, że do końca przyszłego tygodnia rozkminię temat .
mrokasia 15:49, 05 cze 2021

Dwa dni temu pisałam, że obsadziłam małą środkową. Ponieważ mam tam sporo ciemnego różu to specjalnie kupiłam i posadziłam niebieskie szałwie. Dziś rano wyszłam do ogrodu i zobaczyłam, że te szalwie zakwitły. Na ciemnoróżowo. Myślałam że się przewrócę .
No i pojechałam do ogrodniczego po 3 niebieskie szałwie .

Kasya 15:52, 05 cze 2021

Bodziszki i rutewki ?
Ja posadziłam przetacznika w niewiadomym kolorze
A pasuje tam biały lub różowy
inka74 15:52, 05 cze 2021

Jakoś w tym koszyku szałwii nie widzę ))
sarenka 15:56, 05 cze 2021

inka74 napisał(a)
Jakoś w tym koszyku szałwii nie widzę ))

Też o tym pomyślałam