Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Kasya 16:22, 29 maj 2021

Ja mam porozkladane takie węże pocące się po 15 m
Ale jeszcze nie podłączone...
nyna76 16:49, 29 maj 2021

Kasia_CS napisał(a)

Robiłaś jakiś cenowy rekonesans? (jak możesz, podeślij mi na priv, skąd wykminiłaś swoje węże, to jakiś punkt zaczepienia będę miała.

Mnie się marzy jakiś programator do tego, też tylko węże położone między rośliny, ale na poczatek nawet takie ręczne podlewanie przez odkręcenie kranu mnie będzie satysfakcjonowało - byleby to ogarnąć wreszcie.

Sprawdziłam o co chodzi z tą kompensacją, bo na razie czarna magia, ale pierwsze pojęcie już przyswoiłam a będziesz miała kilka różnych linii oddzielnie podłączanych albo z różnych źródeł zasilanych? ja mam jeden jedyny kran wyprowadzony na ścianie budynku, więc muszę jakoś przemyśleć jak nim ogarnąć cały ogród dookoła, jak sekcje ewentualnie zrobić, żeby wybrane odcinki tylko odpalać.

Mam tak samo i też chciałabym sama sobie poradzić, też się podłączam do tematu prośby o zdjęcia i instrukcje prostego podłączenia.
Kasia_CS 16:54, 29 maj 2021

nyna76 napisał(a)

Mam tak samo i też chciałabym sama sobie poradzić, też się podłączam do tematu prośby o zdjęcia i instrukcje prostego podłączenia.

wydaje mi się, że taki schemat "nie istnieje" każdy ogród inny, z innymi roślinami, więc Kasiowy zamysł nie będzie pasował.

Ja jedyne co teraz myślę o tym, że żeby oddzielić jakoś linie od siebie to na wylocie zamontować jakiś rozdzielacz i np, żeby po drodze nie zraszać rabaty, która zaczyna się np. te 5 metrów w linii prostej od kranu, a którą chcę podlać, to najpierw dać wąż bez otworów i dopiero połączyć w miejscu tej rabaty z tym kroplującym. Chyba taki najłatwiejszy sposób na zrobienie sekcji bez skomplikowanego systemu.
Johanka77 16:58, 29 maj 2021

mrokasia napisał(a)
Pojałowcowa skończona . Zostało rozłożyć linię kroplującą i zasypać korą. Trochę mi zeszło bo miałam tam strasznie dużo szczawiku i sporo roślin wykopywałam, czyściłam i ponownie sadziłam, czasem w to samo miejsce. Nie sądzę by udało mi się pozbyć chwaściora ale mam nadzieję, że znacznie go przetrzebiłam.
Zdjęć przed nie ma bo jakoś tak spontanicznie się zabrałam za tę rabatę . Ale zdjęcia po są . Na razie jestem zadowolona.

Prześlicznie! Regularnie i nieregularnie jednocześnie.
Miodzio
Agatorek 18:57, 29 maj 2021

Pojałowcowa wyszła super.

Te „wieże” to cisy? Fajnie to wygląda.
Roocika 19:27, 29 maj 2021

Kasia, masz rację z tymi zawilcami w runiance, pewnie ktoś kogoś by zjadł. Mam nowy pomysł.

Bardzo fajnie wyglądają te derenie na rabacie pod bordowym drzewem.
tulucy 19:31, 29 maj 2021

Wyniuniałaś ją
Kasya 19:43, 29 maj 2021

A z czego jest ta obwódka ?
inka74 20:12, 29 maj 2021

Świetnie wyglądają te cisy na pojałowcowej. Jak takie wojsko. Bardzo elegancko teraz wygląda.
Brzozowadzie... 22:30, 29 maj 2021

mrokasia napisał(a)
Dereń China Girl

Czosneczki z palibinem

Koniec .

Świetne to zestawienie roślin.