Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

eVka 15:37, 01 cze 2021

Pojałowcowa wyszła zacnie! Zazdroszczę linii kroplującej, ja nadal się za jej układanie się nie zabrałam, jakoś lenia mam.
Agatorek 21:11, 01 cze 2021

Wieczorne fotki zachwycają
Wszystko takie bujne i soczyste

Fajne masz te lwy .
Judith 21:32, 01 cze 2021

mrokasia napisał(a)

Domyślam się, że pytasz o te biało-fioletowe wysokie? To wieczorniki.
Podlewałam. Niby chłodno i wilgotno a tak naprawdę już długo nie padało i sucho się wszędzie zrobiło.
Lew to moja brązowa trawka . Leży tam takich kilka .

Wieczorniki wpisane na listę .
Sucho jest masakrycznie... A niektóre dziewczyny z forum narzekają z kolei na nadmiar deszczu... Sama już nie wiem, na co wolałabym narzekać . Skłaniam sie ku nadmiarowi .
Judith 21:39, 01 cze 2021

Kasia, chciałaś zobaczyć moją krzewuszkę kwitnącą - wbijaj do mnie, wrzuciłam zdjęcia .
galgAsia 10:06, 02 cze 2021

mrokasia napisał(a)
To zdjęcie mnie rozwaliło Cudnie, cudnie Która to kalina?
mrokasia 20:18, 02 cze 2021

Brzozowadziewczyna napisał(a)

No ja najbardziej to się właśnie tego skrzypu bałam, bo w zeszłym roku wychodził mi wszędzie z przywiezionej ziemi, którą musiałam dosypać w paru miejscach. Dosłownie łopatką wykopywałam każdy kawalątek tego gumowego korzenia, do którego te drobne nitki korzeniowe prowadzą i w tym roku lepiej.
Zobacz, a ja bym pomyślała, że tam gdzie kartony, tam najmniej chwastów.
Dzieci są najlepsze na chwasty Bez względu na wiek

Tak, ten skrzyp też mnie niepokoi... Widziałam co się dzieje u Johanki na rabacie, masakra po prostu .

Dobrze, że ten mój dzieć to silny jest, powinno pójść raz-dwa .

Kasia_CS napisał(a)

Mam ten sam zestaw od Łucji - jeszcze w zeszłym roku kwitły mi bardzo obficie, tak w tym jest dość skąpo, ale dam im się wysiać A jakie to stanowisko? Raczej suche/jałowe czy masz tam trochę dobroci w glebie?

Mój ostrogowiec od Łucji jakoś niski jest u mnie, ale stłamszony za agrestem i tak się "wije" nisko i wykręca. Muszę go stamtąd zabrać - jeśli się nie mylę, to on powinien być o wiele wyższy niż u mnie.

To raczej suche stanowisko. Pewnie orzy wsadzaniu dałam trochę obornika ale raczej niewiele, prawdę mówiąc nie pamiętam.
Ostrogowiec u mnie też niski, do pół łydki mi sięga. Może dlatego, że rośnie za wieczornikiem?

effka napisał(a)

L O V E ! ! !

Cmok!

effka napisał(a)
Pojałowcowa wyszła zacnie! Zazdroszczę linii kroplującej, ja nadal się za jej układanie się nie zabrałam, jakoś lenia mam.

Nie masz czego zazdrościć, moja linia wciąż leży w garażu... .
mrokasia 20:21, 02 cze 2021

Agatorek napisał(a)
Wieczorne fotki zachwycają
Wszystko takie bujne i soczyste

Fajne masz te lwy .

Dzięki

Judith napisał(a)

Wieczorniki wpisane na listę .
Sucho jest masakrycznie... A niektóre dziewczyny z forum narzekają z kolei na nadmiar deszczu... Sama już nie wiem, na co wolałabym narzekać . Skłaniam sie ku nadmiarowi .

Chyba też wolałabym nadmiar... Choć z drugiej strony orzy nadmiarze nic nie da się robić...

Judith napisał(a)
Kasia, chciałaś zobaczyć moją krzewuszkę kwitnącą - wbijaj do mnie, wrzuciłam zdjęcia .

Aaaa, zaraz luknę .
galgAsia napisał(a)
To zdjęcie mnie rozwaliło Cudnie, cudnie Która to kalina?

Dzięki kochana, to Kilimandżaro .
mrokasia 20:27, 02 cze 2021

Właśnie wróciłam z ogrodu po oprysku lepinoxem . Co prawda gąsiennic nie znalazłam ale skutki ich żerowania jak najbardziej. Więc czym prędzej zrobiłam oprysk.
No i pstryknęłam kilka portretów.
Mikrokwiatuszek zawilca wielosiecznego

Bodziszek

Pięciornik bylinowy

Kukliki

Kaliny

Rutewka
Kasya 20:29, 02 cze 2021

Jaka to Kalina ta pierwsza ?
Nie wiedziałam ze jest pięciornik bylinowy
mrokasia 20:34, 02 cze 2021

Kasya napisał(a)
Jaka to Kalina ta pierwsza ?
Nie wiedziałam ze jest pięciornik bylinowy

To kalina Onondaga.
Ja też nie wiedziałam o pięciorniku bylinowym dopóki go w ogrodniczym nie zobaczyłam .