Pojałowcowa skończona . Zostało rozłożyć linię kroplującą i zasypać korą. Trochę mi zeszło bo miałam tam strasznie dużo szczawiku i sporo roślin wykopywałam, czyściłam i ponownie sadziłam, czasem w to samo miejsce. Nie sądzę by udało mi się pozbyć chwaściora ale mam nadzieję, że znacznie go przetrzebiłam.
Zdjęć przed nie ma bo jakoś tak spontanicznie się zabrałam za tę rabatę . Ale zdjęcia po są . Na razie jestem zadowolona.
Kasiu, a węże to kupowałaś gdzieś w marketecie czy przez internet coś wybrałaś? Cały czas mi to po głowie chodzi i nie mogę się ogarnąć z tematem... Będziesz miała do tego jakiś automat czy ręczny włącznik?
Węże kupiłam przez internet. Wzięłam trochę z kompensacją ( na dłuższe odcinki a trochę bez. Jeszcze nawet nie rozpakowałam .
To będzie takie proste nawadnianie - linia podłączona ręcznie do węża i odkręcony kran. Nie chce mi się już rozkopywać niczego. Bardziej chodzi mi o to by nie podlewać roślin zraszaczami od góry. Jeszcze muszę rozkminić chyba temat jakiegoś reduktora na pompę od studni głębinowej.
Dzięki Magda .
Te chude wysokie to cisy ale nie pamiętam co to. Chyba Wojtki ale nie dam sobie ręki uciąć.
Świetna pojałowcowa Bardzo przejrzysta się zrobiła, uporządkowana. Fajnie wygląda.
Ja też układałam dziś linię kroplującą, na to kartony i na to kora. Ale muszę linii dokupić, co najmniej 200 metrów na tą południową rabatkę. Miałam tylko 50 metrów.
Robiłaś jakiś cenowy rekonesans? (jak możesz, podeślij mi na priv, skąd wykminiłaś swoje węże, to jakiś punkt zaczepienia będę miała.
Mnie się marzy jakiś programator do tego, też tylko węże położone między rośliny, ale na poczatek nawet takie ręczne podlewanie przez odkręcenie kranu mnie będzie satysfakcjonowało - byleby to ogarnąć wreszcie.
Sprawdziłam o co chodzi z tą kompensacją, bo na razie czarna magia, ale pierwsze pojęcie już przyswoiłam a będziesz miała kilka różnych linii oddzielnie podłączanych albo z różnych źródeł zasilanych? ja mam jeden jedyny kran wyprowadzony na ścianie budynku, więc muszę jakoś przemyśleć jak nim ogarnąć cały ogród dookoła, jak sekcje ewentualnie zrobić, żeby wybrane odcinki tylko odpalać.