Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Kawa 10:52, 08 cze 2021

Mrokasiu
pięknie ci zarasta wszystko
mrokasia 10:53, 08 cze 2021

Brzozowadziewczyna napisał(a)

Spróbuj w ziemi, one są rewelacyjne, aktualnie bez kwiatu sięgają powyżej kolan...

Noooo.... chciałam Rozanne przy hortensjach posadzić a one też teraz takie do kolan...

Mam go drugi rok, więc nie wiem czy jest reprezentatywnym okazem, ale wygląda na niskiego, rozchodzi się tylko w boki tak ok. 50 cm.
A masz może bodziszka Rothbury? On trzyma śliczną kępę (na razie, też drugi rok u mnie) i ma fajne kolory.

Czyli niska, rozłożysta poducha. Pasuje mi .
Tego Rothbury nie mam. Pokaż!

Moje Mouiln Rouge są bardzo ciemne w pąku, tych Milano nie mam.

Czyli chyba trzeba będzie reklamację pisać...
tulucy 10:55, 08 cze 2021

mrokasia napisał(a)

Tego Rothbury nie mam. Pokaż!

Kaśka, jak będziesz na niego polować to bierz i dla mnie
mrokasia 10:56, 08 cze 2021

Kawa napisał(a)
Mrokasiu
pięknie ci zarasta wszystko

Dzięki kochana .
Byłam u Ciebie - tam to dopiero cudnie zarasta .

tulucy napisał(a)

Kaśka, jak będziesz na niego polować to bierz i dla mnie

Oczywiście .
Brzozowadzie... 11:09, 08 cze 2021

mrokasia napisał(a)

Noooo.... chciałam Rozanne przy hortensjach posadzić a one też teraz takie do kolan...

Tylko wiesz, hortensje jeszcze urosną, nie? Przy których zamierzasz posadzić?
mrokasia 11:31, 08 cze 2021

Tylko wiesz, hortensje jeszcze urosną, nie? Przy których zamierzasz posadzić?

Wiem, że urosną, mam tylko nadzieję że Rozanne ich nie zagłuszy do tego czasu .
Chcę posadzić za altaną, mam tam Limki. A w tle derenie Elegantissima, jaśminowce Aureusy, przed Limkami hakonę Albostriatę i bukszpany. A pomiędzy upitolonego Sangokaku, który rośnie w oczach . Ten niebieski Rozanne powinien się tam ładnie wpasować, jak myślisz?
Gosiek33 11:39, 08 cze 2021

Jeśli nie mylę odmiany to Rozanne wysoko rośnie.... bardzo wysoko kwiatami sięga. w Acrokonie robi za pnącze na którymś krzewie. U mnie podobnie...
UrsaMaior 12:39, 08 cze 2021

U mnie Rozanne jest między hortkami Confetti, wplata się między nie i miga kolorkiem to tu, to tam. Wygląda to super! Jak dla mnie to idealne zastosowanie tego bodziszka.
A Pink Pouffe zostaje zwarty i mały, w sam raz na obwódki.
mrokasia 12:52, 08 cze 2021

Oki, czyli powinno być ok to co planuję. Muszę tylko jedną Albostriatę wysunąć na brzeg rabaty a Rozanne ulokować nieco w głębi . I niech miga kolorkiem to tu to tam .
Brzozowadzie... 12:56, 08 cze 2021

U mnie Rozanne bardzo różnie rośnie, to naprawdę zależy od stanowiska, na zupełnych piaskach jest niewielką kępą, na najlepszych sięga ponad kolano, więc jak chcesz mieć niżeszgo nic mu nie dawaj do dołka
A pod limkami, z tymi limonkowymi roślinami będzie super, Limelighty to wielkie hortki więc im krzywdy na pewno nie zrobi, z hakone tylko bym pilnowała odległości, żeby się nawzajem nie dusiły.
Ty Iza, właśnie byłam obejrzeć Pink Pouffe, u mnie nie jest niski i zwarty. Taki pod kolano i rorasta się mocno na boki. Po południu cyknę mu fotę.