Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

ajka 21:32, 10 cze 2021

Ale ładne fotki, ładnie wkomponowałaś szałwię. Między nią są rozchodniki? Może też szałwię posadziłabym między rozchodnikami? Bardzo ją lubię.

Zazdroszczę China Girl, nie chciałam kupować bo taka popularna, wybrałam Schemtterlinga i chyba trochę żałuję. Widziałam kwitnącą China Girl i porównałam ze swoim krzakiem i zrobiło mi się trochę żal mojego wyboru. Coś ten dereń u mnie słabo się aklimatyzuje.

Wieczornik fajny, nie znałam, ale czytam, że krótkotrwały?
mrokasia 21:43, 10 cze 2021

Judith napisał(a)
Piękne widoki! Szałwia wymiata! (właśnie straciłam dziewictwo szałwiowe - 3 sztuki nabyłam hihi - i stałam się momentalnie wielbicielką totalną .

Ja szałwię uwielbiam. Szybko dokupisz więcej .

TAR napisał(a)
ooo foty dawno cienistej nie bylo.

ja tez dzis sie opitalam, siedzielismy i luzowalismy dzis gnaty w zachodnim. slonku. ten deren zaczepiscie ci kwitnie, to tego czy ubiegloroczny nabytek? moje w tym sezonie nie kwitna niestety

Fakt, cienistej dawno nie fociłam. Ale to dlatego, że tam mam bałagan. Pod domem hałda cienkich drewienek i stado doniczek.

Dereń z zeszłego roku. To China Girl. Mam jeszcze Schmetterlinga i też będzie kwitł.

Kasya napisał(a)
Boszzz skad ty masz takie wielkie kepy szalwi ?
I jaka to ?
I co to tak duzo żółtego za szałwia ?
Nic nie podpisujesz a wszystko ładne i muszę pytac

Fakt, szałwie dobrze u mnie rosną i szybko przybierają . Te na frontowej mają już kilka lat, te różowe przy domku ogrodnika są zeszłoroczne.
Wszystkie zdjęcia podpisałam specjalnie dla Ciebie .
Na frontowej to Ostfriesland a to żółte to tawuła Golden Princess.
Ja lubię jak pytasz .

antracyt napisał(a)
Już taka czerwona śś? Lecę u mnie sprawdzić

I co? Też czerwona? Zdążymy spróbować przed ptaszorami?

TAR napisał(a)

to zolte za szalwia na moje oko to jakies tawuly

Dobre masz oko .

Kasya napisał(a)

Tez tak pomyslalam tylko podejrzanie duzo ich

Oj tam, zaraz dużo. 10 sztuk .

Wiolka5_7 napisał(a)
Śliczne fotki
Ja podlewam teraz najczęściej nową trawkęi i mi już obrzydło to podlewanie .... kiedy ten deszcz spadnie,eh.....

Dzięki . Ja podlewam co kilka dni, ale sucho jest masakrycznie. Podlewam trawnik, który eM za krótko skosił i świeżo posadzone rośliny. No i warzywnik. Czyli prawie wszędzie .
TAR 21:45, 10 cze 2021

hehe mi sie 9 naliczylo
mrokasia 21:49, 10 cze 2021

ajka napisał(a)
Ale ładne fotki, ładnie wkomponowałaś szałwię. Między nią są rozchodniki? Może też szałwię posadziłabym między rozchodnikami? Bardzo ją lubię.

Zazdroszczę China Girl, nie chciałam kupować bo taka popularna, wybrałam Schemtterlinga i chyba trochę żałuję. Widziałam kwitnącą China Girl i porównałam ze swoim krzakiem i zrobiło mi się trochę żal mojego wyboru. Coś ten dereń u mnie słabo się aklimatyzuje.

Wieczornik fajny, nie znałam, ale czytam, że krótkotrwały?

Dzięki Aniu, miło że Ci się podoba. Między różowymi szałwiami to rzeczywiście rozchodniki. Przy czym nasadzenia na tej rabacie są trochę przypadkowe, dopiero będę tu robić porządek.

Ja mam i China Girl i Schmetterlinga. I ten drugi kwitnie znacznie większymi kwiatami. Daj mu czas a pokaże na co go stać .

Wieczorniki faktycznie podobno krótkowieczne ale za to się wysiewają. Moje rosną w przypadkowym miejscu - w zeszłym roku tu zrobiłam sobie przechowalnik . Ale ładnie się wpasowały .
Margerytka40 22:10, 10 cze 2021

A ten wieczornik to się sieje jak głupi czy w granicach rozsądku? Śliczny jest ale po werbenie już się boję. Drugi rok już walczę z siewkami.
Agatorek 22:34, 10 cze 2021

Judith napisał(a)
Piękne widoki! Szałwia wymiata! (właśnie straciłam dziewictwo szałwiowe - 3 sztuki nabyłam hihi - i stałam się momentalnie wielbicielką totalną .

Mi też się podoba ta szałwia
Ale muszę przystopować z kolejnymi zakupami i zacząć sadzić to, co mam... ale jest za gorąco w dzień, a wieczorem gryzą komary :/.
jolanka 22:40, 10 cze 2021

Też bym leżała gdybym taaaakie widoki oglądała, nawet okulary byłyby niepotrzebne
Kasiu, pieścideło robisz
Judith 22:44, 10 cze 2021

Agatorek napisał(a)

Mi też się podoba ta szałwia
Ale muszę przystopować z kolejnymi zakupami i zacząć sadzić to, co mam... ale jest za gorąco w dzień, a wieczorem gryzą komary :/.

Ja nie wiem, jak Ty dajesz radę utrzymać przy zyciu tyle doniczek! Ja - znając swoje zdolności w zakresie ukatrupiania roślin w doniczkach - kupuję jednorazowo nie więcej niż 10 i jak najszybciej sadzę .
Gosiek33 06:01, 11 cze 2021

mrokasia napisał(a)

Widoczek - szałwia nn, przywrotnikini wieczornikibw tle

Tu widoczek z szałwią New Dimension Deep Rose - uwielbiam ją

Strzał w 10 z tym domkiem - całkowicie rozbił bryłę budynku

Też chciałam spytać czy jesteś pewna, że zdążysz przed ptakami posmakować owocków?

Piękne te szałwie, nie wiem jak to robisz

Wieczorniki masz nowo posadzone? Jestem ciekawa, bo ubiegłoroczna kępa jest u mnie dość słaba, za to jej siewki przepięknie rosną... choć nie tak jak te ze zdjęcia
antracyt 15:36, 11 cze 2021

mrokasia napisał(a)

I co? Też czerwona? Zdążymy spróbować przed ptaszorami?

Cała zielona. U mnie ptaki przez te parę lat nie skubały owoców, obok są sady czereśniowe i pewnie tam wolą się stołować. Także zdążę spróbować, o ile nieletnie coś raczą zostawić pewnie dostaną mi się te powyżej 2m