Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Brzozowadzie... 12:57, 08 cze 2021

mrokasia napisał(a)
Oki, czyli powinno być ok to co planuję. Muszę tylko jedną Albostriatę wysunąć na brzeg rabaty a Rozanne ulokować nieco w głębi . I niech miga kolorkiem to tu to tam .

Taki do migania kolorkiem to wspaniały jest Fay Anna. Ale jego gdzieś masz, prawda?
mrokasia 13:00, 08 cze 2021

No jak pod kolano, on ma mieć 15 cm wysokości! Ten Pink Pouffe.

Fay Anna mam w innym miejscu, jestem go bardzo ciekawa .
Brzozowadzie... 13:04, 08 cze 2021

mrokasia napisał(a)
No jak pod kolano, on ma mieć 15 cm wysokości! Ten Pink Pouffe.

Fay Anna mam w innym miejscu, jestem go bardzo ciekawa .

No to u mnie ma ze dwa razy tyle... Nie, chyba więcej niż dwa razy Ale Rozanne i tak przy nim to kolos, Pouffe jest zdecydowanie subtelniejszy, zupełnie inny pokrój, jak to czerwone.
mrokasia 13:07, 08 cze 2021

Za dużo mu dobrego dałaś, na tym kompoście się tak u Ciebie pasie .
Catalinasdiary 13:15, 08 cze 2021

Ja z bodziszków polecam brookside, ma niebieskie kwiaty i rośnie dośc nisko i rozłożyście. W sumie kupiłam chyba z 10 rodzajów i testuję co się u mnie sprawdzi.
Kasia_CS 13:35, 08 cze 2021

kurde, to tylko mój rozanne ledwo zipie - chyba ocalała mi jedn z 3 kępek o taka mizerota.. ale nic dobrego nie dostał, rośnie w suchym.. chyba sama mu ten los zgotowałam
Gosiek33 13:35, 08 cze 2021

Rozanne bez kwiatów, do tyłka mi sięga, stanęłam przy nim jako miarka
mrokasia 13:42, 08 cze 2021

Catalinasdiary napisał(a)
Ja z bodziszków polecam brookside, ma niebieskie kwiaty i rośnie dośc nisko i rozłożyście. W sumie kupiłam chyba z 10 rodzajów i testuję co się u mnie sprawdzi.

Jakie kupiłaś?

Kasia_CS napisał(a)
kurde, to tylko mój rozanne ledwo zipie - chyba ocalała mi jedn z 3 kępek o taka mizerota.. ale nic dobrego nie dostał, rośnie w suchym.. chyba sama mu ten los zgotowałam

Gosiek33 napisał(a)
Rozanne bez kwiatów, do tyłka mi sięga, stanęłam przy nim jako miarka

No to niezły rozstrzał

Gosia, jesteś pewna że nie kucnęłaś?

No nic, trzeba będzie po prostu testować, zobaczymy co u mnie z tego Rozanne wyrośnie
malgol 13:53, 08 cze 2021

UrsaMaior napisał(a)
U mnie Rozanne jest między hortkami Confetti, wplata się między nie i miga kolorkiem to tu, to tam. Wygląda to super! Jak dla mnie to idealne zastosowanie tego bodziszka.
A Pink Pouffe zostaje zwarty i mały, w sam raz na obwódki.

Mój Rozanne był lużny i wysoki.Kolor ładny ,ale forma średnio mi pasowała na froncie rabaty.Poszedł w nogi budleji Black Knight.Tez powinien ładnie migać kolorkiem
Catalinasdiary 14:15, 08 cze 2021

Kupiłam kantabryjski, nodosum, espresso, blue sunrise, żałobny raven. Z zeszłego roku mam jeszcze (i wszystkie polecam) brookside, żałobny springtime, rosemooor, sirak i jakiegoś nn.