Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Kasiolaaa 07:34, 27 cze 2021

wow jak cudownie megaaaa widze jeszcze troszeczke i bedzie szał jukowy u mnie w tym roku tylko jedna zakwitnie czekam z niecierpliwością
mrokasia 08:45, 27 cze 2021

Johanka77 napisał(a)
No uwielbiam twoją Frontową!
A jak tam rozplenicowa podokienna?

Frontowa dziękuje .
Rozplenicowa podokienna też puchnie, muszę jej jakieś zdjęcie zrobić tylko ciągle jakiś bałagan wokół niej psuje widok . Jedną LadyU mi zwierzaki zmasakrowały, któreś urządziło sobie z niej kanapę i wygląda tak sobie .

Judith napisał(a)
Frontowa piękna!
W sprawie uszkodzonego derenia: u mnie była podobna sytuacja, acz nie skończyła sie uszkodzeniem, a przechyleniem do ziemi. I nie była to wina wiatru (bo u mnie jak zaczęło padac to przestalo wiać), ale deszczu. To był niesamowity widok - bardzo mocno padało i krzew forsycji (kula o wielu nóżkach) wysoka na 3 metry przechyliła sie tak, ze niemal leżała na ścieżce. Teraz sie podniosła i wyglada normalnie.
Zawsze pod ciężarem deszczu rosliny sie uginają, ale takiego efektu jeszcze nie widziałam - zadziałała tu dodatkowo zapewne siła tego deszczu w takim sensie, ze dociskała biedne rosliny.

PS. Wciąż nie przycięłam szałwii, czaję się, bo nie wiem czy jak ma za chwilę padać to można? W sensie zagrożenia grzybem?

Dzięki Judith, cieszy mnie, że frontowa się podoba .
Też myślę, że u derenia kluczowa okazała się ta spora korona nasiąknięta deszczem. Teraz jest o połowę mniejsza, powinno mu być lżej.
A co do szałwi - ja będę dziś cięła . Jeszcze nigdy szałwia nie dostała u mnie grzyba.

Wiolka5_7 napisał(a)

U mnie tak lezala brzoza... na szczęście cała

O masz! Całe szczęście, że nie pękła!

Kasya napisał(a)
No zazdroszczę ogladania na żywo ogrodu Joli
Twój tez muszę znowu odwiedzić

Jest czego zazdrościć, oj jest!
A do mnie zapraszam, wpadaj kiedy chcesz .

Judith napisał(a)

A tak w ogóle - ten widok jest przecudowny, nawet z powalonym dereniem .

Taki widok mam z tarasu, lubię go . Dzięki!

Juzia napisał(a)

To samo pomyślałam

mrokasia 08:53, 27 cze 2021

TAR napisał(a)
i jaki trawnik zielony, u mnie śniernisko

Zielony bo podlewam. Trawnik to oczko w głowie eMa, nie dałby mu uschnąć.

Helen napisał(a)
U mnie się przewróciła brzoskwinia pod ciężarem owoców (3 lata temu, jak była mniejsza).
Udało się uratować, ale musiała być mocno stabilizowana.

Co Ty powiesz? Drzewa są jednak elastyczne .

Makao_J napisał(a)
Cudna ta frontowa. W przeciwieństwie z tyłem ogrodu to faktycznie spuchnięta

Dzięki Aniu! Nowa część też spuchnie . Jeszcze rok-dwa .

Kasia_CS napisał(a)
oooo niedługo juki! lubię je u Ciebie ogromnie

A wiesz, że ja je też lubię?

Alija napisał(a)

Piękne widoczki, zdrowo, bujnie wszystko rośnie. A jak juki zakwitną, to dopiero będzie pokaz.

Hej Alicja! Dzięki za miłe słowa .

Johanka77 napisał(a)

No właśnie też się zastanawiałam, gdzie te stipy obok tych juk
Piękne były!

Tiaaaa, były ale się zmyły . Zeszłoroczne kępy mi zdechły, wysiały mi się młode ale tylko w jednym miejscu i nie zdążyłam rozsadzić.
Myślicie, że można jeszcze przesadzić młode stipy????

Kasiolaaa napisał(a)
wow jak cudownie megaaaa widze jeszcze troszeczke i bedzie szał jukowy u mnie w tym roku tylko jedna zakwitnie czekam z niecierpliwością

Dzięki Kasia! Jedna też da pokaz .
Agatorek 13:17, 27 cze 2021

Niezła akcja z tym dereniem. Dobrze, że się nie złamał

Frontowa jest po prostu bombowa, piękna, gęsta i napuchnięta . Juki za chwilę dadzą szoł.
Ja zabrałam się w końcu za swoje, część już oczyściłam .
Agatorek 13:18, 27 cze 2021

mrokasia napisał(a)

.

Od lewej (pytam o drzewka) masz tuje i co dalej? To jakiś iglak? A później jest coś bordowego.
Basieksp 13:34, 27 cze 2021

Szkoda tych stip, ale jak juki zakwitną też będą ładne, a stipy może będą na następny sezon
mrokasia 22:17, 27 cze 2021

Agatorek napisał(a)
Niezła akcja z tym dereniem. Dobrze, że się nie złamał

Frontowa jest po prostu bombowa, piękna, gęsta i napuchnięta . Juki za chwilę dadzą szoł.
Ja zabrałam się w końcu za swoje, część już oczyściłam .

Powiem Ci, że wciąż nie mogę uwierzyć, że się tak zgiął i nie złamał.
Frontowa dziękuje a na juki też czekam .

Agatorek napisał(a)

Od lewej (pytam o drzewka) masz tuje i co dalej? To jakiś iglak? A później jest coś bordowego.

Pierwsza jest złota tuja, potem to zielone to dereń świdwa Compressa. Bordowe drzewko to Pissardi.

Basieksp napisał(a)
Szkoda tych stip, ale jak juki zakwitną też będą ładne, a stipy może będą na następny sezon

W zeszłym sezonie stipy z jukami dały super show. Dziś nie miałam czasu ale jutro może przekopię siewki bo jednak super to wyglądało.
Agatorek 22:56, 27 cze 2021

mrokasia napisał(a)

Powiem Ci, że wciąż nie mogę uwierzyć, że się tak zgiął i nie złamał.
Frontowa dziękuje a na juki też czekam .

Pierwsza jest złota tuja, potem to zielone to dereń świdwa Compressa. Bordowe drzewko to Pissardi.

.

Ładny ten dereń, zapisałam go sobie

Edit: hahaha
Poszukałam sobie w Google tego derenia, obejrzałam sobie w przybliżeniu tego derenia i wiesz co?
Mam go (tak na 99%). . Jutro zrobię zdjęcie i wrzucę .
ajka 23:29, 27 cze 2021

Ale akcja z tym dereniem, chyba bym zawału na miejscu dostała Super, że nic mu się nie stało. Nie mogę się napatrzeć na Twój ogród, wszystko jest tak pięknie uporządkowane i spójne, jak ty to robisz?
Kawa 11:08, 28 cze 2021

Kasiek ale masz wypaśne te rabaty!!! Pięknie
derenia szkoda ale myślę ze szybo dojdzie do siebie
u mnie też korytarz wichurowy się utworzył
stracha miałam..