Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Wiolka5_7 17:02, 04 lip 2021

Ja mam najtańszy z korbką z LM i daje radę
mrokasia 13:02, 05 lip 2021

UrsaMaior napisał(a)
Ja mam, możesz pożyczyć jak chcesz.

Dzięki za propozycję . Zobaczę jak mi się tu wszystko poukłada i może dam radę podskoczyć do Ciebie w środę po południu wracając od mamy. Siewnik swoją drogą (nie wiem czy nie kupię wcześniej i tak nawóz muszę kupić) ale dawno u Ciebie nie byłam i chętnie bym rzuciła okiem na tę Twoją dżunglę i zaryzykowała padnięcie trupem z zazdrości .

Johanka77 napisał(a)

My mamy jakiś najprostszy z LM.
Działa

Kasya napisał(a)
Ja mam taki zwykły ręczny z korbką

Tak myślałam, że to nie musi być jakiś wyfikany cud techniki, dzięki .

Roocika napisał(a)
Kasiu doczytałam o mamie. Trudna sytuacja, dużo siły dla Was, dobrze, że masz jeszcze brata. Cieszę się, że udało się znaleźć opiekę i trzymam kciuki, żeby wszystko poszło zgodnie z planem.
Pozdrawiam

Nie dziękuję Asiu . I odpozdrawiam!

Wiolka5_7 napisał(a)
Ja mam najtańszy z korbką z LM i daje radę

Czyli potwierdzasz to co mówią dziewczyny. Może jutro w ramach łapania oddechu wyskoczę po południu do LM i coś nabędę .
inka74 13:07, 05 lip 2021

Mi przy sypaniu tym z korbką wyszły tak samo łaty jak przy sypaniu z ręki. Nie umiem absolutnie tego robić. Mam jeszcze taki toczony jak przy zakładaniu trawnika się używa. Obiecałam sobie, że wypróbuję ale nie ma kiedy.

Trzymam kciuki za następne 2 tygodnie - abyś wytrzymała i aby obyło się bez przygód.
Anda 13:08, 05 lip 2021

Kasiu, doczytałam, współczuję i życzę zdrowia Wam wszystkim. Oby plan się powiódł.
EMa masz super
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
TAR 13:10, 05 lip 2021

mam dwa siewniki, ten toczony robi wzorki i lubi sie zapychac. drugi mam rotacyjny rozrzutowy i dobrze dziala, w miare równo rozsypuje. teraz chce wypróbowac nawóz płynny podłączony do spryskiwacza
Kasia_CS 13:11, 05 lip 2021

Kasia, a może ja jutro wezme siewnik dla Ciebie, jeśli nic się nieprzewidzianego nie wydarzy i nie dotrę, a odbierzesz ode mnie? chyba, że 2 razy do Izy chcesz - w sumie to sama przyjemność, więc bym się nie zdziwiła
mrokasia 13:29, 05 lip 2021

inka74 napisał(a)
Mi przy sypaniu tym z korbką wyszły tak samo łaty jak przy sypaniu z ręki. Nie umiem absolutnie tego robić. Mam jeszcze taki toczony jak przy zakładaniu trawnika się używa. Obiecałam sobie, że wypróbuję ale nie ma kiedy.

Trzymam kciuki za następne 2 tygodnie - abyś wytrzymała i aby obyło się bez przygód.

EM chce taki na kółkach, toczony. Muszę popatrzeć co jest w sklepach, poczytać opinie o konkretnych modelach.
Za trzymanie kciuków - cmok!

Anda napisał(a)
Kasiu, doczytałam, współczuję i życzę zdrowia Wam wszystkim. Oby plan się powiódł.
EMa masz super

Dziękuję Ewciu .

TAR napisał(a)
mam dwa siewniki, ten toczony robi wzorki i lubi sie zapychac. drugi mam rotacyjny rozrzutowy i dobrze dziala, w miare równo rozypuje. teraz chce wypróbowac nawóz płynny podłączony do spryskiwacza

hmmm, czyli w sumie to ruletka

Kasia_CS napisał(a)
Kasia, a może ja jutro wezme siewnik dla Ciebie, jeśli nic się nieprzewidzianego nie wydarzy i nie dotrę, a odbierzesz ode mnie? chyba, że 2 razy do Izy chcesz - w sumie to sama przyjemność, więc bym się nie zdziwiła

Kasiulka, dziękuję, nie kłopocz się, w sumie wygodniej mi nawet pożyczyć od Ciebie z odbiorem u Ciebie . Nie wiem czy dam radę dojechać do Izy w środę, być może dopiero po 18 lipca, jak będę trochę wolniejsza.
Będę się odzywać, teraz do środy do południa jestem u mamy, potem znowu u mamy od czwartku wieczorem do soboty rano.
mrokasia 13:32, 05 lip 2021

Część weekendu spędziłam w domu. Plany ogrodowe miałam wielkie a wyszło jak zwykle . Pogoda skutecznie pokrzyżowała mi szyki. Ale między deszczami udało mi się ze sporym udziałem eMa wypielić największe chwasty - uzbierały się 3 kopiaste taczki zielska. Masakra. Z sadzenia zrezygnowałam bo to wymagałoby przesadzania oczywiście a przy tych zapowiadanych upałach i mojej nieobecności na co dzień nie chciałam ryzykować.

Cyknęłam dziś przed wyjazdem parę fotek to wstawię .

TAR 13:33, 05 lip 2021

mrokasia napisał(a)

hmmm, czyli w sumie to ruletka
ten rotacyjny rozrzutowy wózek jest najlepszy wg. mojego lubego, ktory zajmuje sie trawa. a płynny chcemy wypróbowac bo u nas susza, inny nie rozpusci sie.
Kasia_CS 13:33, 05 lip 2021

ale ja piszę o Izowym - własnego nie posiadam Dlatego mogę wziąć od Izy jutro, a przy okazji oddałabyś już sama.