Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 13:33, 05 lip 2021

galgAsia 13:37, 05 lip 2021

Kasik, same dobre myśli ślę Oby nic nieprzewidzianego (tfu!tfu!tfu!) nie wyskoczyło i plan wypalił.
Dwa tygodnie! Nie zginie ojczyzna! Dwa tygodnie!
Brzozowadzie... 14:06, 05 lip 2021

Kasiuuuu! No kurde, mam nadzieję, że wszystko dobrze się ułoży!! Bardzo współczuję, a jednocześnie cieszę się, że już coś się układa.
Ogród to najlepsza odskocznia, rzeczywiście.
A jeśli chodzi o siewnik, to przetestowaliśmy kilka i najbardziej sprawdza się, wg mojego M., ten rozrzutowy firmy na S. Drogi niestety, jak na taki sprzęcik, ale rzeczywiście warto zainwestować.
Buźka!!!
Kasya 14:20, 05 lip 2021

mrokasia napisał(a)

O takie zbliżenia to w sam raz dla mnie, nie muszę okularow zakładać
Póki co nawozilam tylko raz wieczorem jyz ciemno było i nawoz miałam nawet we włosach… na włosy nie działa
April 14:38, 05 lip 2021

Ach jak ładnie
Fajne te kwiatki z białą gardzielą. Jakieś dzwonki?
mrokasia 14:50, 05 lip 2021

TAR napisał(a)
ten rotacyjny rozrzutowy wózek jest najlepszy wg. mojego lubego, ktory zajmuje sie trawa. a płynny chcemy wypróbowac bo u nas susza, inny nie rozpusci sie.

aaaa, dzięki za podpowiedź

Kasia_CS napisał(a)
ale ja piszę o Izowym - własnego nie posiadam Dlatego mogę wziąć od Izy jutro, a przy okazji oddałabyś już sama.

aaaa, rozumiem .
a kiedy będziesz u Izy?

galgAsia napisał(a)
Kasik, same dobre myśli ślę Oby nic nieprzewidzianego (tfu!tfu!tfu!) nie wyskoczyło i plan wypalił.
Dwa tygodnie! Nie zginie ojczyzna! Dwa tygodnie!

Asiulka, nie dziękuję co by nie zapeszyć. Dwa tygodnie to pikuś jak ma się perspektywę, że to dwa tygodnie a nie bliżej nieokreślony czas .

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Kasiuuuu! No kurde, mam nadzieję, że wszystko dobrze się ułoży!! Bardzo współczuję, a jednocześnie cieszę się, że już coś się układa.
Ogród to najlepsza odskocznia, rzeczywiście.
A jeśli chodzi o siewnik, to przetestowaliśmy kilka i najbardziej sprawdza się, wg mojego M., ten rozrzutowy firmy na S. Drogi niestety, jak na taki sprzęcik, ale rzeczywiście warto zainwestować.
Buźka!!!

Agatka, no widzisz, życie potrafi nam spłatać figla choć w sumie wszyscy wiemy jak wygląda starość i z czym się często wiąże...
Wrzuciłam sobie ten siewnik, o którym chyba mówisz w wyszukiwarkę i... hmmm... chyba jednak za droga zabawka .

Kasya napisał(a)

O takie zbliżenia to w sam raz dla mnie, nie muszę okularow zakładać
Póki co nawozilam tylko raz wieczorem jyz ciemno było i nawoz miałam nawet we włosach… na włosy nie działa

Myślisz, że jakbyś nawoziła w dzień to efekt byłby inny?

April napisał(a)
Ach jak ładnie
Fajne te kwiatki z białą gardzielą. Jakieś dzwonki?

Te kwiatki proszę pani to miniaturowy penstemon . Carillo Purple. Nabytek z zeszłego roku. Posadziłam bez przekonania bo sadzonki miały po 5cm wysokości. W tym roku widzę, że nieco przybrały i postanowiły zakwitnąć. Są malutkie i słodkie. Dziwię się, że ich psy nie zadeptały.
Joann 14:58, 05 lip 2021

mrokasia napisał(a)
Dziewczyny, używacie jakichś siewników do rozsypywania nawozu do trawy? Możecie coś polecić? Ostatnio jak rozsypywałam nawóz z ręki trawnik wyszedł mi cały w łaty...

A może do czasu aż coś kupisz wykorzystaj plastikową skrzynkę. Toszka gdzieś radziła kiedyś tak rozsiewać trawę. Do nawozu może też się nada.
A czy możesz polecić coś na chwasty w trawie? Mam dużo chwastów, źle przygotowałam glebę pod trawnik. Ale może jest jakaś chemia, którą dałoby się go uratować?
Johanka77 20:56, 05 lip 2021

mrokasia napisał(a)
Część weekendu spędziłam w domu. Plany ogrodowe miałam wielkie a wyszło jak zwykle . Pogoda skutecznie pokrzyżowała mi szyki. Ale między deszczami udało mi się ze sporym udziałem eMa wypielić największe chwasty - uzbierały się 3 kopiaste taczki zielska. Masakra. Z sadzenia zrezygnowałam bo to wymagałoby przesadzania oczywiście a przy tych zapowiadanych upałach i mojej nieobecności na co dzień nie chciałam ryzykować.

Cyknęłam dziś przed wyjazdem parę fotek to wstawię .

Na ten widok czekałam Moja Droga!
Jeszcze tylko podokienna
ajka 21:41, 05 lip 2021

Kasiu ślę moc pozytywnych fluidów. Dopiero przeczytałam o mamie, bardzo mi przykro, fantastycznie że mąż chce ci pomóc i czuć się potrzebny. Zrobiliście razem kupę dobrej roboty. Cieszę się, że znaleźliście panią do opieki, oby sprawdziła się w realu.

Co do siewnika ja mam Gardenę, jest całkiem ok, ale czasem też zostają nam plamy na trawniku, jak gdzieś się człowiek na dłużej zatrzyma, żeby dosypać nawozu, nigdy nie jest idealnie.

Zdjęcia jak zwykle mnie zachwycają. Nie wiem kiedy i czy kiedykolwiek zaznam u siebie podobnych widoków.
mrokasia 22:10, 05 lip 2021

No niestety, było zbyt pięknie żeby było prawdziwie - znaleziona opiekunka zrezygnowała...