Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 11:20, 25 kwi 2022

Mgduska napisał(a)

Duże są? O te parę centymetrów to może nie poczują, przy dobrym podlewaniu...Matko, jakie to jest okropne, że te 30 cm nie daje człowiekowi spać.

Chyba spróbuję w nadchodzący weekend . O ile pogoda pozwoli.
UrsaMaior 13:29, 25 kwi 2022

mrokasia napisał(a)

Muszę też przesadzić (poprzesuwać o jakieś 30cm) dwie kaliny - Ann Rusell i Kilimandżaro Sunrise.Co radzicie???

Radzimy tak się nie certolić i przesadzać Drzewa przesadzałam i żyją, a Ty się krzaczorami stresujesz

Fotek kalaminty nie mam, za szybko wyleciała. Nie wiem czy nie do Łucji albo Anki na zapłocie przypadkiem...
mrokasia 13:57, 25 kwi 2022

UrsaMaior napisał(a)

Radzimy tak się nie certolić i przesadzać Drzewa przesadzałam i żyją, a Ty się krzaczorami stresujesz

Fotek kalaminty nie mam, za szybko wyleciała. Nie wiem czy nie do Łucji albo Anki na zapłocie przypadkiem...

W sumie masz rację . Nie ma to jak dostać motywacyjnego kuksańca, he he he.
A jeśli chodzi o kalamintę - hmmm, nie zabrzmiało to jak rekomendacja... .
UrsaMaior 14:01, 25 kwi 2022

U Ciebie słońce, więc lepsze warunki. U mnie była przy ognisku. Rozbujana kępka pewnie fajna, ale generalnie to ona u mnie ginęła wśród innych roślin.
Martka 16:06, 25 kwi 2022

mrokasia napisał(a)

Z małej środkowej wywaliłam jedną kępę seslerii skalnej - wsiała mi się w nią jakaś trawa, no nie do usunięcia. Szkoda ale co zrobić. Do uzupełnienia.

Mrokasiu, to ja bym musiała usunąć sporo traw Szczególnie w szpalerze z miskantów mam dramat i nie wiem, czy/jak z tym walczyć czy zaakceptować i odpuścić sobie...

Kalamintę widziałam u Andy. Potrzebuje miejsca z pewnością, urok zyskuje, ale w dobrym zestawieniu. Dla miłośników drobnych kwiatów.

tulucy 18:23, 25 kwi 2022

Ja się Iza nie przyznaję, bo Tobie też mówiłam, jak kupowałaś, że ona szału nie robi u mnie... Może ma Anka na zapłociu.
UrsaMaior 18:38, 25 kwi 2022

Taa to pewnie u niej.
mrokasia 19:02, 25 kwi 2022

UrsaMaior napisał(a)
U Ciebie słońce, więc lepsze warunki. U mnie była przy ognisku. Rozbujana kępka pewnie fajna, ale generalnie to ona u mnie ginęła wśród innych roślin.

tulucy napisał(a)
Ja się Iza nie przyznaję, bo Tobie też mówiłam, jak kupowałaś, że ona szału nie robi u mnie... Może ma Anka na zapłociu.

No to zobaczymy jak będzie u mnie .

Martka napisał(a)

Mrokasiu, to ja bym musiała usunąć sporo traw Szczególnie w szpalerze z miskantów mam dramat i nie wiem, czy/jak z tym walczyć czy zaakceptować i odpuścić sobie...

Kalamintę widziałam u Andy. Potrzebuje miejsca z pewnością, urok zyskuje, ale w dobrym zestawieniu. Dla miłośników drobnych kwiatów.

Kochana, jakieś trawy/perz w miskantach mam i ja. Nie ma jak tego wydłubać. Ale jednak miskanty są z reguły znacznie większe od tych dzikich lokatorów. A tu było odwrotnie - lokator zdominował gospodarza w takim stopniu, że gospodarza już widać nie było .
Zobaczymy jak u mnie ta kalaminta się sprawdzi. Jak będzie do bani to będę szukała czegoś na podmiankę .
tulucy 19:10, 25 kwi 2022

To dam Ci miodunki albo tego nawrota
mrokasia 19:20, 25 kwi 2022

tulucy napisał(a)
To dam Ci miodunki albo tego nawrota

Nie kcem .