Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Gruszka_na_w... 21:05, 25 kwi 2022

Co Ty masz za awersję do tej miodunki? Ta pstrokatość nie jest jakaś nachalna wizualnie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mrokasia 12:11, 26 kwi 2022

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Co Ty masz za awersję do tej miodunki? Ta pstrokatość nie jest jakaś nachalna wizualnie.

No nie wiem , nie podoba mi się i już .
mrokasia 12:30, 26 kwi 2022

W weekend pogrzebałam sobie w ziemi, poczyściłam i odchwaściłam dwie rabaty i byłam baaaardzo z siebie zadowolona. Do wczoraj . Po południu przeszłam się po ogrodzie i dotarło do mnie ile mam dłubania na pozostałych rabatach... Głównie chodzi o odchwaszczanie - wszędzie mam mnóstwo małych chwaścików, kępek jakiejś trawy, mniszków i innych. Poza tym muszę zając się siewkami - przesadzić lub wykopać, wsadzić do doniczek i oddać. Jak pogoda pozwoli zajmę się tym w weekend ale do weekendu jeszcze kilka dni, deszcz pada a chwasty roooosną .
Wiolka5_7 12:55, 26 kwi 2022

Ja właśnie wczoraj zaczęłam odchwaszczać.Tyle tego dziadostwa jakby kto zasiał

Nie lubię tej roboty,ale nie ma wyjścia chwastom, zimno nie przeszkadza,rosną jak wściekłe
olciamanolcia 12:55, 26 kwi 2022

Ja w niedziele pieliłam-i dziś znowu chwaściory. Te to siłę mają
MartaCho 13:10, 26 kwi 2022

U mnie to samo. Przybijam piątkę
TAR 15:32, 26 kwi 2022

do pstrokatosci miodunki to ja np. nic nie mam ale nie lubie tej szorstkosci lisci, chociaz jak rosnie to niech soebie rosnie.uludki lubie
zauwazylam wiecej roslin, doszly krzaki z czerwonymi galazkami i widac sciezkę z płyt, no i oczywiscie domek i sciana u sasiada zmieniła kolor. ciekawe czy amanogawa zakwinie?
Basieksp 15:52, 26 kwi 2022

Ja też chodzę i wyrywam chwasty, ale tak z doskoku, między innymi pracami, tak jakoś brakuje czasu, tak sobie myślę, że kiedyś chyba miałam go więcej, albo teraz więcej chcę zrobić, więcej pomysłów
Judith 16:35, 26 kwi 2022

Basieksp napisał(a)
Ja też chodzę i wyrywam chwasty, ale tak z doskoku, między innymi pracami, tak jakoś brakuje czasu, tak sobie myślę, że kiedyś chyba miałam go więcej, albo teraz więcej chcę zrobić, więcej pomysłów

Takie wyrywanie chwastów z doskoku jest najlepsze! . Z doskoku i przy okazji innych prac na danej rabacie. Wtedy ta czynność nie jest tak męcząca .
DariaB 16:50, 26 kwi 2022

U mnie największa masakra pod karmnikem, owies i kukurydza kiełkują trzeba się tym zająć.