Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

LIDKA 21:25, 27 kwi 2022

Asia wiśnie i magnolie piękne ale mnie dziś zachwyciły Twoje tuje. Piękne i takie równe. Kocham tuje !!!
olciamanolcia 21:28, 27 kwi 2022

LIDKA napisał(a)
Asia wiśnie i magnolie piękne ale mnie dziś zachwyciły Twoje tuje. Piękne i takie równe. Kocham tuje !!!

O Matko mogę Ci sprezentować moje - nie znoszę ich ale je toleruje
DariaB 21:42, 27 kwi 2022

Ten Twój trawniczek jak malowany kwitnące drzewka zachwycające. Ciemiernik dobrze odżywiony
Roocika 10:18, 28 kwi 2022

Kasia, pieski dbają, żebyśmy się nie nudziły

Jaka ta Pissardi ogromna już
mrokasia 10:34, 28 kwi 2022

Wiolka5_7 napisał(a)
Fajnie , że porylaś
Ah te psiaki

Piękna Susanka u Ciebie zaczyna,moja też się szykuje
Reszta kwiecia też śliczna

Też się cieszę. Już pisałam - takie rycie bardzo mnie relaksuje i zawsze mam poczucie spełnienia .

jolanka napisał(a)
Pracuś
Nie steruj się brakiem pamięci, ja też nie mam pojęcia co mam przydolowane. Na psy zwalić nie mogę, ale może na ptaki?
Jednak masz cieplej, więcej wiosny już masz

Jolcia, trochę zła na siebie jestem . Mogłam sobie zapisać, wiele tego pisania by nie było. A teraz w miejsce przechowalnika będę przesadzać cisa spod garażu więc te podołowane doniczki muszę zabrać i mogłabym od razu posadzić gdybym wiedziała co w nich siedzi .

Martka napisał(a)
Widzę, że majówka zwiastuje ogólnopolskie rycie ogrodowe. Ja już jutro podryję trochę, oceniam, że mam jakieś dwa tygodnie prac, by dopieścić. Tyle, ile w maju potrzeba, aby ogród ponownie zarósł. Tak że perspektyw brak
Mrokasiu, ależ u Ciebie gęstwina. I kolorki też, o których gdzieś czytałam, że Ci teraz zgrzytają. Ale co tam, jest wesoło. Pissardi pięknie Ci kwitnie, Koju także. Na zdjęciu z Susan przebija trawniczek, ale soczystość widzę

Taaak, pół Polski będzie ryć a drugie pół grillować . O ile pogoda pozwoli bo np. dziś u nas zimno i mokro. Mam nadzieję, że po południu się poprawi to bym drugie pół basenowej obleciała.
Trawniczek ładnie zareagował na wertykulację i nawóz. Mokra pogoda też mu sprzyja . Jeszcze tylko muszą zarosną dziury wypalone moczem szczeniorów i będzie super .

olciamanolcia napisał(a)
Moje jeszcze kwitną , a jedna (z pięciu) ma tylko kwiatki na dolnych gałązkach. Czy przyciąć już teraz czy gdy całkowicie zgubią kwiat ?

Ta moja Pissardi też w tym roku tak dziwnie kwitła - najszybciej rozwinęły się jej kwiaty na dolnych gałązkach, wyglądała jak w spódnicy baletnicy. Co do cięcia - myślę, że możesz ciąć już teraz. A po co chcesz ciąć?

LIDKA napisał(a)

Ale mnie zaskoczyłaś tym wyznaniem .

olciamanolcia napisał(a)

O Matko mogę Ci sprezentować moje - nie znoszę ich ale je toleruje

Ja mam do tuj bardzo neutralny stosunek, ani lubię ani nie lubię. Rosną szybko, spełniają swoją rolę w charakterze przesłony i to mi wystarczy .

DariaB napisał(a)
Ten Twój trawniczek jak malowany kwitnące drzewka zachwycające. Ciemiernik dobrze odżywiony

Zdjęcia trochę przekłamują kolor ale fakt, ładnie się zazielenił po wiosennych zabiegach. Trochę mu jeszcze brakuje ale nadrobi.
Ciemierniki polubiły chyba skorupki .

Roocika napisał(a)
Kasia, pieski dbają, żebyśmy się nie nudziły

Jaka ta Pissardi ogromna już

Oj tak, ciągle mam jakieś dziury do zakopania .
Pissardi szybko urosła i faktycznie, mała nie jest. Lubię ją .
Wiolka5_7 12:05, 28 kwi 2022

Ja będę grillować jutro goście się zjeżdżają, w sobotę wesele, no będzie się działo przez weekend

Ja też chwalę zielony piękny dywanik
mrokasia 13:13, 28 kwi 2022

Wiolka5_7 napisał(a)
Ja będę grillować jutro goście się zjeżdżają, w sobotę wesele, no będzie się działo przez weekend

Ja też chwalę zielony piękny dywanik

Uuuu, weselicho . A czyjeż to? Twoje chyba nie?
mrokasia 13:16, 28 kwi 2022

Szałwie na frontowej ostatecznie uznałam za nieżywe, zaginione, bez szans na zmartwychwstanie. Zatem podumałam, podumałam i nabyłam... szałwie . Tym razem odmianę Caradonna. Tamte rosły parę lat bez grymasów a nawet mi się wysiewały to może i te dadzą radę . Lubiłam swoją frontowa z szałwiami, bardzo. Chcę mieć tak samo jak było.
Wiolka5_7 13:22, 28 kwi 2022

mrokasia napisał(a)

Uuuu, weselicho . A czyjeż to? Twoje chyba nie?

No 4 lata nie byliśmy nie no moje już było
Wiolka5_7 13:24, 28 kwi 2022

mrokasia napisał(a)
Szałwie na frontowej ostatecznie uznałam za nieżywe, zaginione, bez szans na zmartwychwstanie. Zatem podumałam, podumałam i nabyłam... szałwie . Tym razem odmianę Caradonna. Tamte rosły parę lat bez grymasów a nawet mi się wysiewały to może i te dadzą radę . Lubiłam swoją frontowa z szałwiami, bardzo. Chcę mieć tak samo jak było.

Moje Caradonny jednak żyją, więc nie psioczę na nie dobry wybór, a sieją się jak szalone