Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

inka74 19:35, 11 kwi 2018

mrokasia napisał(a)
Pogoda do zwiedzania byłaby super gdyby nie lało...
ale nie trzeba zwiedzać dużo przebywając na dworzu . Można zwiedzać kraje i poznawać je... kulinarnie delektując się jedzeniem i zacnymi napitkami.
Gruszka_na_w... 19:46, 11 kwi 2018

mrokasia napisał(a)
Rozplenice i miskanty kompletnie suche, ciekawe czy żyją.

Jutro kolejny odcinek . Mam nadzieję .

Myślałam, że zasnęłaś w tej wannie.
Te duże trawy ruszą w maju. Nic im nie jest.
U mnie szałwia w kilku miejscach wyginęła (wygniła). Chyba latem było za dużo wilgoci. Dokupiłam dzisiaj, bo by mi jej brakowało.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Wiolka5_7 19:52, 11 kwi 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

U mnie szałwia w kilku miejscach wyginęła (wygniła). Chyba latem było za dużo wilgoci. Dokupiłam dzisiaj, bo by mi jej brakowało.

U mnie też szałwia w kilku miejscach słabo odbija, albo wcale
Nie wiem co im się stało
mrokasia 20:36, 11 kwi 2018

Kawa napisał(a)
pffffff
Portugalia pfffff

i narzeka na chwasty
i ty niby mało zrobiłaś ??
skromnisia...

nie ma co pufać
rzecz w tym, że ja dopiero na starcie sprzątania a niektórzy to już za sadzenie się wzięli
mrokasia 20:39, 11 kwi 2018

Makusia napisał(a)

Się wozi wiosną po Portugalii, jak politycy w 6 Króli i narzekać będzie na żurawkę! No potępienia woła!

oj tam, oj tam, zaraz się wozi
przynajmniej z własnym mężem pojechałam

a żurawki naprawdę marne są...
mrokasia 20:41, 11 kwi 2018

inka74 napisał(a)
ale nie trzeba zwiedzać dużo przebywając na dworzu . Można zwiedzać kraje i poznawać je... kulinarnie delektując się jedzeniem i zacnymi napitkami.

ha, ha, ha, no i tak było
degustacje były istotną częścią tego wyjazdu tym bardziej, że pojechaliśmy do znajomego, który jest szefem kuchni w sieci hoteli
i na dodatek ma piwniczkę z winem...
czy w cztery dni można wpaść w alkoholizm???
mrokasia 20:45, 11 kwi 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Dzięki Haniu, uspokoiłaś mnie choć niektórzy pokazują już kiełkujące miskanty i rozplenice...
Za to dojrzałam młode kiełki w mojej jedynej hakonce

Szałwie u mnie chyba ruszyły wszystkie. Za to zginęła jedna odętka, druga ma się dobrze .
mrokasia 20:46, 11 kwi 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

U mnie też szałwia w kilku miejscach słabo odbija, albo wcale
Nie wiem co im się stało

Może jeszcze odbije? Pewnie miała za mokro... a może coś ją zjadło???
mrokasia 21:07, 11 kwi 2018

Dziś kolejne małe porządki - po południu udało mi się przyciąć kolejne hortensje, kilka silver sceptre i powojniki, które ruszyły jak głupie.
Ucieszyłam się na widok żyjącej hakone .
Jedna odętka postanowiła nie przeżyć zimy .

Bergenia

Exotiki i młode pędy tawułek

I przekwitające krokusiki

Gruszka_na_w... 21:08, 11 kwi 2018

Moje szałwie kwitły w czerwcu, potem je przycięłam jak zwykle to czyniłam i nie powtórzyły kwitnienia. Korzeń zdrewniał i zbutwiał. Przynajmniej coś takiego wykopałam.

Kasiu, może komuś się perz wkręcił w miskanty i daje oznaki życia?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies