Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

DorKa 08:07, 11 kwi 2018

No właśnie jak żyć ? Ale odpoczynek zasłużony!
kasja83 08:13, 11 kwi 2018

mrokasia napisał(a)
Kochane, jestem, jestem . Wróciłam wczoraj w nocy.
Wyskoczyliśmy sobie odpocząć od remontu . Byliśmy kilka dni w Portugalii. I gdy tu było ciepło i słonecznie to tam było zimno i padało . Trzeba mieć szczęście .

A teraz z paniką spoglądam na ogród. Jak ja to ogarnę??? Wszystko przez te kilka dni wystartowało jak dzikie . A ja mam teraz niestety mało czasu na ogród .

Dziś wieczorem udało mi się uprzątnąć dwie rabaty. Wycięłam uschnięte szałwie i rozchodniki. Przycięłam rozplenice, miskanty i hortensje i kilka silver sceptre. I tyle bo zrobiło się ciemno .
Szałwie i rozchodniki mają już zielone kępy, a hortensje wyraźne pąki. Rozplenice i miskanty kompletnie suche, ciekawe czy żyją.

Jutro kolejny odcinek . Mam nadzieję .

Aaaaa-też się mopsiła
Moje odczucia były te same...nie wiem w co ręce włożyć.
mrokasia 10:22, 11 kwi 2018

Annak napisał(a)
Dasz radę Kasiu, wypoczęta, to pełna energii

Nie mam wyjścia
mrokasia 10:27, 11 kwi 2018

inka74 napisał(a)
U mnie bergenie nadal słabo a część żurawek po prostu odeszła w siną dal. Krokusy były przez chwilę i już ich prawie nie ma. Przez te temperatury kwiaty speedu dostały czego odrobinę żałuję, bo mega szybko przekwitają.
Wyjazdowo to miałaś pogodę dobrą do zwiedzania.

No więc powiem Ci, że moje bergenie wracają do żywych - podnoszą się, choć dużo liści wciąż ma sino-fioletowy kolor. Ale pokazują paki więc powinno być dobrze, chyba że przymrozki je załatwią jak w zeszłym roku gdy w ciągu jednej nocy padły wszystkie kwiaty. Najlepiej wyglądają bergenie na cienistej rabacie od strony lasu.
Żurawki natomiast to masakra, poschnięte liście, będą musiały zaczynać od zera. Coś tam puszczają więc jest szansa ale na efekt trzeba będzie poczekać...

Pogoda do zwiedzania byłaby super gdyby nie lało...
mrokasia 10:29, 11 kwi 2018

Kasia_CS napisał(a)
Oo wróciła zguba! u nas wiosna przyspieszyła, ale nie martw się, zdążysz wszystko ogarnąć po wyjeździe z nowymi siłami i chęciami

Dzięki za wsparcie .
Byłam u Ciebie na chwilkę, nic nie pisałam ale widzę, że mimo brzuszka działasz .
mrokasia 10:31, 11 kwi 2018

jolanka napisał(a)
I jak tu żyć? Po takiej Portugalii?
Pokażesz trochę?

No właśnie wróciłam do domu by się wygrzać po Portugalii
Pokażę, tylko muszę zgrać zdjęcia
mrokasia 10:31, 11 kwi 2018

DorKa napisał(a)
No właśnie jak żyć ? Ale odpoczynek zasłużony!

Dorka
mrokasia 10:32, 11 kwi 2018

kasja83 napisał(a)

Aaaaa-też się mopsiła
Moje odczucia były te same...nie wiem w co ręce włożyć.

Miło wiedzieć, że nie tylko ja taka zacofana w ogrodowych pracach
Kawa 11:10, 11 kwi 2018

pffffff
Portugalia pfffff

i narzeka na chwasty
i ty niby mało zrobiłaś ??
skromnisia...
Makusia 13:49, 11 kwi 2018

Kawa napisał(a)
pffffff
Portugalia pfffff

i narzeka na chwasty
i ty niby mało zrobiłaś ??
skromnisia...

Się wozi wiosną po Portugalii, jak politycy w 6 Króli i narzekać będzie na żurawkę! No potępienia woła!