Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Margo2 23:04, 20 lip 2023

Jest przepięknie. Muszę Cię koniecznie odwiedzić, ale nie ma kiedy.
Do połowy sierpnia już wszystkie weekendy zaplanowane.
Kasya 05:41, 21 lip 2023

Pokaz swojego jasminowca i jak go przytniesz ? Kurcze trzeba było juz dawno, zaraz po kwitnieniu
Ja tez muszę przetrzebić krzaki
April 06:13, 21 lip 2023

Kasia pięknie.
Wiązówka cudna, moja wyschła. Parassols cudo, moje nawet nie zakwitną. No wszystko rośnie mega dorodnie.
Wzdycham
Anda 08:00, 21 lip 2023

Śliczne widoki. Pięknie zarósł ogród, busz i drzewa to jest to
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Judith 08:21, 21 lip 2023

Pięknie, Kaśko! Taki busz mi się marzy . Napatrzę się w Twoim ogrodzie, a potem uświadamiam sobie, że nie dla mnie Twoje rośliny i się w sobie zamykam . Cienisty ogród ma mnóstwo zalet, ale nie jest nią z pewnością mnogość kwitnących roślin .
mrokasia 11:16, 21 lip 2023

Makao napisał(a)

No dlatego jestem zaskoczona tym co robisz. Bardzo dużo juk jest przy jednej ze szkół w naszym mieście i też nigdy nikt ich nie wycinał ale są olbrzymie.

W wielu miejscach nikt nic nie robi z jukami i rosną . Tylko właśnie wielkie krzaczyska rosną a ja tak nie chcę. Więc wykręcam .

Makao napisał(a)
Śliczny wieczorny klimat masz w ogrodzie. Jeżówki piękne.

Dzięki .

Margo2 napisał(a)
Jest przepięknie. Muszę Cię koniecznie odwiedzić, ale nie ma kiedy.
Do połowy sierpnia już wszystkie weekendy zaplanowane.

Dzięki Gosiu . Co się odwlecze to nie uciecze .

Kasya napisał(a)
Pokaz swojego jasminowca i jak go przytniesz ? Kurcze trzeba było juz dawno, zaraz po kwitnieniu
Ja tez muszę przetrzebić krzaki

Pokażę .

April napisał(a)
Kasia pięknie.
Wiązówka cudna, moja wyschła. Parassols cudo, moje nawet nie zakwitną. No wszystko rośnie mega dorodnie.
Wzdycham

Nie wszystko .
Turzyce rzędowe od Ciebie, mimo przesadzenia w bardziej cieniste miejsce, wciąż mają żółte i przypalone liście. Chyba dalej za dużo słońca a za mało wody... Nie wiem czy nie wrócą do Ciebie...
Podobnie z tawułkami - też przyschnięte. Chcesz może?
Parassols w zeszłym roku też mi nie kwitły.

Anda napisał(a)
Śliczne widoki. Pięknie zarósł ogród, busz i drzewa to jest to

Dzięki Ewo .
Brzozy dają już fajny, ażurowy cień z czego bardzo się cieszę .

Judith napisał(a)
Pięknie, Kaśko! Taki busz mi się marzy . Napatrzę się w Twoim ogrodzie, a potem uświadamiam sobie, że nie dla mnie Twoje rośliny i się w sobie zamykam . Cienisty ogród ma mnóstwo zalet, ale nie jest nią z pewnością mnogość kwitnących roślin .

He he he, to tak samo jak ja się napatrzę na cieniste ogrody a potem patrzę na te swoje słoneczne rabaty i też się w sobie zamykam . Pisałam wyżej Joli Aprilowej o turzycy rzędowej...
No nie można mieć wszystkiego.
DariaB 15:35, 21 lip 2023

Kasiu cudowny masz busz! Ja przywrotnikom też tylko kwiaty wycinam ale już doczytałam czemu ciachnęłaś całe. Mnie tak wkurza przekwitnięta szałwia, ścięta do ziemi jakiś czas temu ani myśli odbić i straszy pustym miejscem na rabacie.
Agatorek 20:41, 21 lip 2023

Taka soczystość bije z tych zdjęć, pięknie
Basieksp 21:45, 21 lip 2023

Bardzo podobają mi się te dwa zdjęcia śliczne masz te jeżówki piękne w swojej prostocie, niby takie skromne ale jak ładne
edi75 15:02, 22 lip 2023

Kasia czytam masz ślimaki...ja ostatnio zauważyłam że hosty lekko podjedzone i trochę skorup ślimakowych...a u Ciebie jakie ślimaki że skorupą czy bez