Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Magleska 23:07, 21 maj 2024

Kasia nic nowego nie napiszę pięknie masz

Bujnie ,kwieciście ,wycacane -tylko siedzieć i podziwiać ...no i żywopłocik z irgi przyciąć
Magara 23:54, 21 maj 2024

Helen napisał(a)

Kasia, jaką trawkę masz tutaj? To jest c. spring? Na słonecznym stanowisku? Czy inny carex?

Podbijam zapytanie

Że jest pięknie - przemilczę
Kasya 06:43, 22 maj 2024

mrokasia napisał(a)

Raz lepiej raz gorzej. Dwa lata temu miałam tak jak Ty - kwiaty były a owoców nie.
W tym sezonie w warzywniku testuję miedzianą taśmę przeciw ślimakom. Wydaje się, że działa.

Właśnie dzisiaj zdążyłam złapać jednego jak uciekał rankiem od cukinii przez miedzianą taśmę żeby się schować między skrzyniami
Nie zdążył
TAR 10:31, 22 maj 2024

Kasia pieknosci pokazujesz. I moja ukochana Wenecja. Uwielbiam polnocne Włochy, mam tam swoje ulubione i sprawdzone miejscowki. Nie ma to jak Riviera Włoska
My z dalszymi wyjazdami jestesmy upupieni przez staruszka. Bo maluchy pakujemy i spokojnie mozna jechac a dziadzio juz nie ma sil i zbytnio chory. Nawet nie chcialabym nikogo obarczac zeby nim sie zaopiekowal na czas wyjazdu.
mrokasia 11:07, 22 maj 2024

ajka napisał(a)

Tam jest jedna kępa rochodnika ?!

Tak . Ale weź pod uwagę, że fota robiona w parterze. Az taaaaaki gigantyczny nie jest .

Helen napisał(a)
Cudności, wieczorową porą wychodzą piękne zdjęcia

Taaaak, pod wieczór albo wczesnym rankiem .

Helen napisał(a)

Kasia, jaką trawkę masz tutaj? To jest c. spring? Na słonecznym stanowisku? Czy inny carex?

To Raureif.

Magleska napisał(a)
Kasia nic nowego nie napiszę pięknie masz

Bujnie ,kwieciście ,wycacane -tylko siedzieć i podziwiać ...no i żywopłocik z irgi przyciąć

Cmok!!!

Magara napisał(a)

Podbijam zapytanie

Że jest pięknie - przemilczę

To Raureif, bardzo je lubię .
Ależ nie przemilczaj, nie krępuj się zupełnie .

Kasya napisał(a)

Właśnie dzisiaj zdążyłam złapać jednego jak uciekał rankiem od cukinii przez miedzianą taśmę żeby się schować między skrzyniami
Nie zdążył

Czyli u Ciebie te taśmy nie działają antyślimaczo???

TAR napisał(a)
Kasia pieknosci pokazujesz. I moja ukochana Wenecja. Uwielbiam polnocne Włochy, mam tam swoje ulubione i sprawdzone miejscowki. Nie ma to jak Riviera Włoska
My z dalszymi wyjazdami jestesmy upupieni przez staruszka. Bo maluchy pakujemy i spokojnie mozna jechac a dziadzio juz nie ma sil i zbytnio chory. Nawet nie chcialabym nikogo obarczac zeby nim sie zaopiekowal na czas wyjazdu.

Tarcia, ja to doskonale rozumiem, starzy przyjaciele mają swoje wymagania.
Kasya 11:11, 22 maj 2024

No u mnie na ślimaki nic nie działa
Raureif mnie zdziwił bo on przecież zielony z białym paseczkiem a nie limonkowy ?
UrsaMaior 11:26, 22 maj 2024

U Ciebie wszystko jak zwykle opasłe A pokaż jeszcze pięciornika, jak teraz wygląda?
Raureif jest ekstra, on chyba wszędzie dobrze rośnie. U Ciebie na słońcu, u mnie na g..nej miejscówce, w cieniu pod brzozą i też super wygląda.
DariaB 11:48, 22 maj 2024

Kasia pięknie i puchato u Ciebie Ostrogowce od Ciebie się przyjęły, czekam aż zakwitną jak Twoje.
April 11:52, 22 maj 2024

Kasia, jak zwykle "na bogato"
Zapisuję się na nasionka tych dwóch orlików, nie mam takich kolorków
Makao 13:57, 22 maj 2024

Ostrogowce to masz z wysiewu czy sadzonki kupowałaś?