Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 21:08, 27 kwi 2018

BKosimkArt napisał(a)
Świetne listki ma ta wierzba, pierwszy raz taką widzę...

No właśnie dlatego zwróciłam na nią uwagę .
mrokasia 21:14, 27 kwi 2018

Kasia_CS napisał(a)

Żebyście wiedziały, ze mnie tez z liśćmi laurowymi się skojarzyło, bo niczego innego w tym stylu nie kojarzyłam

U mnie kolejny dzień stagnacji ogrodowej.. Ale praktycznie do wieczora byłam poza domem, tylko na chwilę wpadłam po męża.

Ja też pierwszy raz taką zobaczyłam. W necie jest info, że gdy się rozrośnie to z daleka przypomina rododendrona .

A ja dziś nareszcie po pracy mogłam pogrzebać w ziemi . Wykopałam sprzed ogrodzenia berberysa, który był w połowie suchy, poryłam w ziemi usuwając chwasty i trawę i jutro posadzę tam derenia i berberysy green carpet, których mam nadmiar . Jestem zadowolona .
Gruszka_na_w... 23:04, 27 kwi 2018

mrokasia napisał(a)

Jutro mam zamiar przyjrzeć się tej pęcherznicy.
O przycinaniu dorenbosów to nie wiem nic ale pani w szkółce powiedziała, żeby tę Pissardi teraz przyciąć. Więc pewnie nigrę też można.

Śliwy wiśniowe tnie się po kwitnieniu, a brzozy w lutym (przed ruszeniem soków) lub w czerwcu.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mrokasia 10:40, 28 kwi 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Śliwy wiśniowe tnie się po kwitnieniu, a brzozy w lutym (przed ruszeniem soków) lub w czerwcu.

Ooo, dzięki Haniu za podpowiedź .
mrokasia 10:42, 28 kwi 2018

No dziewczyny, dom z grubsza ogarnięty, jeszcze pranko i wizyta u mamy połączona z zakupami ogrodniczymi (mam nadzieję ) i zaczynam działać ogrodowo .
A Wy jakie macie plany?
BKosimkArt 10:44, 28 kwi 2018

mrokasia napisał(a)
No dziewczyny, dom z grubsza ogarnięty, jeszcze pranko i wizyta u mamy połączona z zakupami ogrodniczymi (mam nadzieję ) i zaczynam działać ogrodowo .
A Wy jakie macie plany?

Ale fajnie ja muszę się ogarnąć, dziś sama z dziećmi jestem więc pewnie niewiele zrobię...
Powodzenia w działaniach!
tulucy 11:26, 28 kwi 2018

Powodzenia i udanych zakupów

Ja jak tylko wrócę do domu, to kładę się kurować. Musiałam dzieci ogarnąć na zajęcia, ale już córka kończy i zaraz wracamy. Samochód źle mi robi na plecy.
tulucy 11:27, 28 kwi 2018

Dubelek

Ładnie dziś dzień się zapowiada
mrokasia 22:09, 28 kwi 2018

BKosimkArt napisał(a)

Ale fajnie ja muszę się ogarnąć, dziś sama z dziećmi jestem więc pewnie niewiele zrobię...
Powodzenia w działaniach!

No tak, ja nie mam już małych dzieci na stanie .
mrokasia 22:09, 28 kwi 2018

tulucy napisał(a)
Powodzenia i udanych zakupów

Ja jak tylko wrócę do domu, to kładę się kurować. Musiałam dzieci ogarnąć na zajęcia, ale już córka kończy i zaraz wracamy. Samochód źle mi robi na plecy.

I jak kochana, lepiej z Twoimi plecami?