Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 15:12, 27 kwi 2018

Wierzba mupińska .
Catalinasdiary 15:22, 27 kwi 2018

Wygooglałam i ładne to to Kasia, a gdzie Ty dorwałaś te niskie trzmieliny na pniu? Bo ja mam, ale takie 150cm, a widziałam, że ty masz niższe. Przydałyby mi się takie dla stworzenia niższego piętra.
eVka 15:31, 27 kwi 2018

mrokasia napisał(a)

O kochana, dziękuję . To zasługa tego deszczu, wszystko wprost bucha zielenią.
To nie drzewko tylko krzew - młoda pęcherznica luteus . Ale rzeczywiście póki co ma taką drzewkowatą formę, chciałabym choć trochę ją zachować. Muszę się jej przyjrzeć, może da się wyodrębnić ze 3 główne pędy a resztę usuwać? Widziałam gdzieś tak prowadzoną, trochę jak szczepiona na pniu.

Aaa, to też mam, tylko malutką, dlatego nie poznałam. Twój to już dorodny krzew
Myślę, że spokojnie można przyciachać, tak żeby uzyskać porządany kształt. Zastanawiam się tylko kiedy jest najlepsza pora na to.
Też mam taki dylemat z nigrami i doorenbosami i nie wiem kiedy je ciachnąć...
mrokasia 15:31, 27 kwi 2018

Catalinasdiary napisał(a)
Wygooglałam i ładne to to Kasia, a gdzie Ty dorwałaś te niskie trzmieliny na pniu? Bo ja mam, ale takie 150cm, a widziałam, że ty masz niższe. Przydałyby mi się takie dla stworzenia niższego piętra.

no ładne, jak się rozrośnie to będzie ładne kuliste, z dużymi liśćmi
o jakich trzmielinach na pniu mówisz? ja mam na pniu tylko jedną, żółtą, która mi zmarzła i teraz odbija.
aaaaa, pewnie mówisz o wierzbach hakuro??? jeśli tak to chyba widziałam w ogrodniczym w Zielonkach i chyba trzmieliny też mieli ale nie dam głowy.
jak gdzieś zobaczę to dam Ci znać. I jeszcze możesz zajrzeć do Szymanowskiego w Duchnicach.
a jaka wysokość Cię interesuje?
Catalinasdiary 15:42, 27 kwi 2018

Może masz rację i coś mi się pomyliło... A za namiary dziękuję, poodwiedzam w wolnej chwili. Muszę zmierzyć dokladnie te co mam i wtedy zobaczę jaką konkretnie potrzebuję.
mrokasia napisał(a)

no ładne, jak się rozrośnie to będzie ładne kuliste, z dużymi liśćmi
o jakich trzmielinach na pniu mówisz? ja mam na pniu tylko jedną, żółtą, która mi zmarzła i teraz odbija.
aaaaa, pewnie mówisz o wierzbach hakuro??? jeśli tak to chyba widziałam w ogrodniczym w Zielonkach i chyba trzmieliny też mieli ale nie dam głowy.
jak gdzieś zobaczę to dam Ci znać. I jeszcze możesz zajrzeć do Szymanowskiego w Duchnicach.
a jaka wysokość Cię interesuje?
Makusia 15:56, 27 kwi 2018

mrokasia napisał(a)
Wierzba mupińska .

Cholerka, a myślałam, że liść laurowy i wieńce będziesz robić
mrokasia 16:00, 27 kwi 2018

Makusia napisał(a)

Martaaaaaa!!!!

Ps. ale rzeczywiście podobne
BKosimkArt 18:17, 27 kwi 2018

Świetne listki ma ta wierzba, pierwszy raz taką widzę...
Kasia_CS 21:07, 27 kwi 2018

Makusia napisał(a)

Żebyście wiedziały, ze mnie tez z liśćmi laurowymi się skojarzyło, bo niczego innego w tym stylu nie kojarzyłam

U mnie kolejny dzień stagnacji ogrodowej.. Ale praktycznie do wieczora byłam poza domem, tylko na chwilę wpadłam po męża.
mrokasia 21:07, 27 kwi 2018

effka napisał(a)

Aaa, to też mam, tylko malutką, dlatego nie poznałam. Twój to już dorodny krzew
Myślę, że spokojnie można przyciachać, tak żeby uzyskać porządany kształt. Zastanawiam się tylko kiedy jest najlepsza pora na to.
Też mam taki dylemat z nigrami i doorenbosami i nie wiem kiedy je ciachnąć...

Jutro mam zamiar przyjrzeć się tej pęcherznicy.
O przycinaniu dorenbosów to nie wiem nic ale pani w szkółce powiedziała, żeby tę Pissardi teraz przyciąć. Więc pewnie nigrę też można.