Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 21:11, 26 kwi 2018

paulina_ns napisał(a)
Cześć Kasiu nie wiem jak to się stało, ale jeszcze u Ciebie nie byłam ale już jestem i trochę nadrobiłam pisardi bardzo ładną dostałaś, lubię ją, mam dwie, jedną przy samym tarasie i uwielbiam jej kolor i kwiaty wiosną, na pewno będziesz zadowolona, chociaż ja swoją dużo przycinam,żeby za wielka nie urosła. U nas też dzisiaj szaro buro i ponuro, z nudów wysprzatałam cały dom pozdrawiam i zaznaczam wątek.

Witaj Paulino
Na Ogrodowisku tyle ogrodów, znacznie piękniejszych od mojego, że wcale się nie dziwię, że mojego ogródeczka do tej pory nie znalazłaś. Ja też chyba u Ciebie jeszcze nie byłam, ale to się nadrobi .
Musze obejrzeć Twoją pissardi bo swoją też chcę ograniczać.
Pozdrawiam i zaraz do Ciebie zajrzę .
mrokasia 21:16, 26 kwi 2018

BKosimkArt napisał(a)
Witaj Kasiu,
i ja trafiłam pierwszy raz do Ciebie, przebiegłam po stronach...
fajnie przerabiacie sobie rabaty, podoba mi się front z trawami zamiast tych wielornych tuj
wziąż przerabiacie jak ja... powiększam, poszerzam...
będę zaglądać
pozdrawiam

Basiu, naprawdę nigdy u mnie byłaś? Ja do Ciebie od czasu do czasu zaglądałam, ale nie wiem czy zostawiłam ślad, bo bywa że czasu wystarcza tylko na szybkie zaglądnięcie. Witam Cię serdecznie i zapraszam częściej . Cieszę się, że Ci się podobają moje przeróbki. Tuje to nie rozumiem jak mogłam na nie patrzeć tyle lat... ale do wielu rzeczy trzeba dojrzeć...
Pozdrawiam i obiecuje odzywać się u Ciebie .
mrokasia 21:19, 26 kwi 2018

effka napisał(a)

Czy to tawułki cappuccino? Mam cztery i mega bidne bo rosną pod wielkimi jodłami. Muszę je przesadzić w mokre miejsce

Chyba nie... kupione jako nn, kwitną na ciemny róż.
Po pierwszym sezonie wiem, że zdecydowanie lubią wilgoć. Ja tej jednej jeszcze nie zabrałam, ale tylko dlatego że ciągle popołudniami pada, wrrr!!!
mrokasia 21:24, 26 kwi 2018

effka napisał(a)

Bosko masz, tak soczyście, pięknie.
Na drugim zdjęciu co to za drzewko ?

O kochana, dziękuję . To zasługa tego deszczu, wszystko wprost bucha zielenią.
To nie drzewko tylko krzew - młoda pęcherznica luteus . Ale rzeczywiście póki co ma taką drzewkowatą formę, chciałabym choć trochę ją zachować. Muszę się jej przyjrzeć, może da się wyodrębnić ze 3 główne pędy a resztę usuwać? Widziałam gdzieś tak prowadzoną, trochę jak szczepiona na pniu.
Gruszka_na_w... 21:30, 26 kwi 2018

Jak Ty to robisz, że bergenie mają u Ciebie takie ładne liście?
Nowe drzewko świetnie się wpisało w tę rabatę. Dobry pomysł miałaś.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Makusia 21:51, 26 kwi 2018

Ehhhh... W kompleksy mnie wpedzasz. Pozytywny bardzo ten Twój ogród!
mrokasia 21:55, 26 kwi 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Jak Ty to robisz, że bergenie mają u Ciebie takie ładne liście?
Nowe drzewko świetnie się wpisało w tę rabatę. Dobry pomysł miałaś.

Haniu, niestety nie wszystkie bergenie takie ładne, część ma liście jak szwajcarski ser - całe w dziurach . Ale generalnie nie narzekam, po zimie wyglądały bardzo kiepsko ale widzę że teraz wypuściły sporo młodych, ślicznych liści, które załapały się do zdjęć .
Cieszę się z tego drzewka jak nie wiem i bardzo mi się tam podoba, choć rabata w totalnej rozsypce.

No i nabrałam chęci na kolejne drzewko . Zmieściłoby się na końcu tej rabaty. Ale też musiałoby być małe albo lubiące cięcie, najlepiej zielone/limonkowe. Podoba mi się grujecznik, ale nie wiem czy nie za duży...
mrokasia 21:58, 26 kwi 2018

Makusia napisał(a)
Ehhhh... W kompleksy mnie wpedzasz. Pozytywny bardzo ten Twój ogród!

Eeee tam, co Ty opowiadasz, jakie kompleksy!
Ty na tych swoich nowych rabatach to dopiero masz pole do popisu. Ja wciąż muszę "oswajać" jakieś duchy przeszłości. Całe szczęście, że niektórych udaje mi się pozbyć .
Magleska 22:44, 26 kwi 2018

piękne migawki pooglądałam
zaległości mam na forum straszne
dobrej nocki
asiak 07:08, 27 kwi 2018

Kasiu, ślicznie u Ciebie