Dziewczyny, mam pytanie o internetowe zakupy, szczególnie z albamar. Może głupie pytanie ale nie mam doświadczenia.
Czy jak teraz kupię sadzonki jeżówek i liatry to zakwitną w tym roku? Bo przyjdą malunie sadzoneczki adekwatne do ceny...
W zeszłym roku kupiłam od nich seslerię i rozplenice - przyszły tycie ale piorunem urosły i jesienią miały kotki.
Moje chyba kwitły, ale nie z A. Od nich kupowałam inne. Jeżówka to z BR. Liatrę jaką chcesz i czy dużo? Bo mogę się podzielić fioletową. I dać jeszcze siewek...
Łucja, no potrzebuję z 10 sztuk listry fioletowej właśnie i z 10 sztuk białych jeżówek... zależy mi, żeby efekt był już w tym roku dlatego pytam o kwitnienie...
A co to za sklep BR?
Wierzbę o takich listkach pierwszy raz widzę. Jak laurowiśnia . A co kupiłaś stacjonarnie?
Internetowo zamawiane byliny przychodziły mi marne. Kłącza też. Długo czekałam i w niektórych przypadkach nadal czekam na efekt. Tego sklepu nie znam. Liatrę aby mieć dużo przecież możesz z bulw wysadzić. Będą kwitły w następnym roku. To najtańszy sposób na ich dużą ilość. Ona stosunkowo wolno przyrasta. Po 3 - 4 latach miałam dopiero dużą karpę tak z 20 cm. Nie wiem tylko czy teraz jeszcze cebulki kupisz bo na jesieni to je widziałam. W sumie możesz kupić sadzonki i dosadzić bulwy tylko z odmianą nie wiadomo czy trafisz lub wsadzić po 3 rośliny do dołka. Szybciej efekt będzie.
Wierzba bardzo mi się spodobała i jest dość wysoko szczepiona a czegoś takiego szukałam. Teraz trochę żałuję, że nie kupiłam szvzepionej kaliny burkwooda ale jak mi kiedyś hakuro wypadną to sobie kupię na ich miejsce. Albo popatrzę czy przy tarasie nie wepchnę. Na pniu by się chyba zmieściła...
No właśnie z tymi bylinami to bym chciała efekt szybko. To na frontową więc zależy mi. W bierze były kłącza liatr ale obiecałam sobie, że nie będę kupowała niczego w kłączach bo poprzednie zakupy były rozczarowaniem.