Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 22:11, 28 kwi 2018

Dzień zaliczam do udanych .
Zakupy ogrodowe udane, trawa skoszona, kilka roślin przesadzonych .
Jutro ciąg dalszy .
Magleska 22:13, 28 kwi 2018

fajnie podziałałaś .....ja też prawie cały dzień spędziłam w ogrodzie
mrokasia 23:25, 28 kwi 2018

Magleska napisał(a)
fajnie podziałałaś .....ja też prawie cały dzień spędziłam w ogrodzie

mrokasia 23:30, 28 kwi 2018

Dziewczyny, mam pytanie o internetowe zakupy, szczególnie z albamar. Może głupie pytanie ale nie mam doświadczenia.
Czy jak teraz kupię sadzonki jeżówek i liatry to zakwitną w tym roku? Bo przyjdą malunie sadzoneczki adekwatne do ceny...
W zeszłym roku kupiłam od nich seslerię i rozplenice - przyszły tycie ale piorunem urosły i jesienią miały kotki.
tulucy 07:17, 29 kwi 2018

Moje chyba kwitły, ale nie z A. Od nich kupowałam inne. Jeżówka to z BR. Liatrę jaką chcesz i czy dużo? Bo mogę się podzielić fioletową. I dać jeszcze siewek...
mrokasia 08:01, 29 kwi 2018

Łucja, no potrzebuję z 10 sztuk listry fioletowej właśnie i z 10 sztuk białych jeżówek... zależy mi, żeby efekt był już w tym roku dlatego pytam o kwitnienie...
A co to za sklep BR?

Jak się czujesz?
inka74 08:27, 29 kwi 2018

Wierzbę o takich listkach pierwszy raz widzę. Jak laurowiśnia . A co kupiłaś stacjonarnie?
Internetowo zamawiane byliny przychodziły mi marne. Kłącza też. Długo czekałam i w niektórych przypadkach nadal czekam na efekt. Tego sklepu nie znam. Liatrę aby mieć dużo przecież możesz z bulw wysadzić. Będą kwitły w następnym roku. To najtańszy sposób na ich dużą ilość. Ona stosunkowo wolno przyrasta. Po 3 - 4 latach miałam dopiero dużą karpę tak z 20 cm. Nie wiem tylko czy teraz jeszcze cebulki kupisz bo na jesieni to je widziałam. W sumie możesz kupić sadzonki i dosadzić bulwy tylko z odmianą nie wiadomo czy trafisz lub wsadzić po 3 rośliny do dołka. Szybciej efekt będzie.
tulucy 08:47, 29 kwi 2018

Bylinowy raj.
Tyle nie mam
tulucy 08:48, 29 kwi 2018

O pleckach u siebie się rozpisałam
mrokasia 08:50, 29 kwi 2018

inka74 napisał(a)
Wierzbę o takich listkach pierwszy raz widzę. Jak laurowiśnia . A co kupiłaś stacjonarnie?
Internetowo zamawiane byliny przychodziły mi marne. Kłącza też. Długo czekałam i w niektórych przypadkach nadal czekam na efekt. Tego sklepu nie znam. Liatrę aby mieć dużo przecież możesz z bulw wysadzić. Będą kwitły w następnym roku. To najtańszy sposób na ich dużą ilość. Ona stosunkowo wolno przyrasta. Po 3 - 4 latach miałam dopiero dużą karpę tak z 20 cm. Nie wiem tylko czy teraz jeszcze cebulki kupisz bo na jesieni to je widziałam. W sumie możesz kupić sadzonki i dosadzić bulwy tylko z odmianą nie wiadomo czy trafisz lub wsadzić po 3 rośliny do dołka. Szybciej efekt będzie.

Wierzba bardzo mi się spodobała i jest dość wysoko szczepiona a czegoś takiego szukałam. Teraz trochę żałuję, że nie kupiłam szvzepionej kaliny burkwooda ale jak mi kiedyś hakuro wypadną to sobie kupię na ich miejsce. Albo popatrzę czy przy tarasie nie wepchnę. Na pniu by się chyba zmieściła...

Stacjonarnie kupiłam 3 cisy wąskokolumnowe, 2 lilaki palibin i kosówkę pumilio .

No właśnie z tymi bylinami to bym chciała efekt szybko. To na frontową więc zależy mi. W bierze były kłącza liatr ale obiecałam sobie, że nie będę kupowała niczego w kłączach bo poprzednie zakupy były rozczarowaniem.