Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Judith 19:35, 20 wrz 2024

Przecudnie jest! Taki masz bogaty ogród, że z zazdrości mnie skręca .
(chyba zrobiłam drobną literówkę i słowo bogaty słownik zmienił mi na Bugatti. I se pomyślałam, że też pasuje )
Tess 19:41, 20 wrz 2024

wow! Pięknie, jednak trawy umiejętnie posadzone robią dobrą robotę.

A o to trawka na ty zdjęciu przycięta? ta przed hortensją. i jaka to hortensja, taka zwarta? Moje wielkie rosną, ale po deszczach jak kapcie leżą, muszę podpierać.
mrokasia napisał(a)

LIDKA 20:24, 20 wrz 2024

Mrokasia napasłam oczy pięknymi widokami. Twój ogród to Arcydzieło.
mrokasia 20:31, 20 wrz 2024

TAR napisał(a)
Kasiu. Przepieknie. Tez chcialam fotki zrobic i dwie baterie padly. A takie ladne slonce.

Ambrowce juz sie przebarwiaja ale tylko te od strony bajora, one maja bardziej mokro. Te od frontu jeszcze zielone. Ciekawe jakie beda te nowe co kupilam. Wygladaja na kolumnowe ale zobaczy sie z czasem.

I musze chyba Ginnala przesadzic, tez ma za sucho a jest boski.

No właśnie, w suchym to niewiele roślin daje radę. Dobrze, że masz gdzie przesadzać .
mrokasia 20:34, 20 wrz 2024

TAR napisał(a)
Kasia ty chyba kupawalas takie ladne miśki cisa baccaty. Pokazesz jak sie prezentuja teraz?

Tak Aniu, wszystkie moje stożki i poduchy cisowe są wyprowadzone z kopanych baccat. Jutro postaram się coś cyknąć tylko są dość potargane bo nie zdążyłam przyciąć .
TAR 20:35, 20 wrz 2024

Hehe wszystko idzie na sciane sasiadkowa, tam mam fajny grunt. Jak sie obsadze to jej calkiem widac nie bedzie.
Wisna kupoe jeszcze choiny zeby wrzucic wzdluz ogrodzenia.

Czekam az luby zezrebkuje wszystkie stosiki galeziowe, bo zaczynaja mi przeszkadzac. Dla jezy zostawie mniejsze i zrobie gorki z liscmi
mrokasia 20:36, 20 wrz 2024

Judith napisał(a)
Przecudnie jest! Taki masz bogaty ogród, że z zazdrości mnie skręca .
(chyba zrobiłam drobną literówkę i słowo bogaty słownik zmienił mi na Bugatti. I se pomyślałam, że też pasuje )

Dzięęęęki Judith . Ale niech Cię nie skręca, pokazuję szerokie kadry bo szczegóły nieco nędzne .
Dopisek mnie rozbawił setnie!
TAR 20:37, 20 wrz 2024

mrokasia napisał(a)

Tak Aniu, wszystkie moje stożki i poduchy cisowe są wyprowadzone z kopanych baccat. Jutro postaram się coś cyknąć tylko są dość potargane bo nie zdążyłam przyciąć .

Super, to nie przycinaj do fotek. Pokaz rozwichrzone. Latwiej bedzie podjac decyzje. Jak rozwichrzone mi przypasuja to wiosna jade po nie.
mrokasia 20:41, 20 wrz 2024

Tess napisał(a)
wow! Pięknie, jednak trawy umiejętnie posadzone robią dobrą robotę.

A o to trawka na ty zdjęciu przycięta? ta przed hortensją. i jaka to hortensja, taka zwarta? Moje wielkie rosną, ale po deszczach jak kapcie leżą, muszę podpierać.

Tess, cmok!!! Trawy teraz mnie zachwycają ale jak pomyślę o tej stercie suchego co trzeba będzie wiosną ściąć i zutylizować to już mnie kręgosłup boli…

Ta trawka przycięta to raureif. Miał brzydkie suche końce więc ciachnęłam . A hortka to Silver Dollar. Ale nie wszystkie mam takie zwarte. Za to Limki wszystkie powykładane. Machnęłam już na to ręką.
mrokasia 20:44, 20 wrz 2024

LIDKA napisał(a)
Mrokasia napasłam oczy pięknymi widokami. Twój ogród to Arcydzieło.

Lidka, cmooook! To baaaardzo miłe, że tak uważasz . Choć do arcydzieła to baaaardzo daleko .