Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 11:48, 31 lip 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Widoki frontu z rozplenicami bardzo miłe dla oka. Pomidorki wyglądają zdrowo i okazale.
Co do gościa w ogrodzie, to wybrałabym jednak liska. Kur nie mam.
A taka sarenka nieźle potrafi w ogrodzie nabroić.

Pomidorki zaczynamy konsumować, na razie po jednym .
Ja pozostanę przy sarnach .
Magda70 11:50, 31 lip 2018

Ja nie Kasia....ale pomidorki to black chherry pyszne!
mrokasia 12:08, 31 lip 2018

Zana napisał(a)
Nowy aparacik, nowa jakość. Przeurocze ujęcia. Wszystkie te pomidorki masz w donicach? Kurcze chyba w przyszłym roku obstawię taras pomidorowymi donicami, tylko z podlewaniem problem, hmmm...

Ano nowa jakość .
Wszystkie pomidorki mam w donicach, zrezygnowałam w tym roku z donic kwiatowych na tarasie i nie żałuję .
Podlewać trzeba, donice jednak szybko przesychają w tych tropikach.
mrokasia 12:10, 31 lip 2018

effka napisał(a)
Nowy aparat, teraz śliczne zdjęcia często będą ☺ też kupiłam Canona ale zwykły nie lustrzankę i żałuję. Chciałam mały poręczny ale jednak foty tylko lustro ładne robi.

Ten nowy to lustrzanka, ale jakaś najprostsza wersja. Mam jednak nadzieję, że da radę do spółki z moimi marnymi umiejętnościami. W każdym razie teraz mam zabawę bo wypróbowuje różne ustawienia .
eVka 12:12, 31 lip 2018

mrokasia napisał(a)

Ano nowa jakość .
Wszystkie pomidorki mam w donicach, zrezygnowałam w tym roku z donic kwiatowych na tarasie i nie żałuję .
Podlewać trzeba, donice jednak szybko przesychają w tych tropikach.

Fajny patent z pomidorkami w doniczkach. W tym roku mam tylko jedną wysoką nedznie obsadzoną donicę o może za rok pójdę w pomidorki spodobały mi się cortenowe donice z red baronami Oli, bezproblemowe i piękne.
mrokasia 12:13, 31 lip 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Pieknie fotki ogrodu masz już sporo fajnych odmian jeżówek i hortensji

To prawda, hortensji mam kilka odmian i jeżówek też, a na wsadzenie czekają jeszcze Green Jewel i Butterfly Kisses ale jest tak gorąco i komary tak tną, że nie daję rady, czekam na ochłodzenie.
mrokasia 12:14, 31 lip 2018

paulina_ns napisał(a)
Kasiu nowy aparat piękne zdjęcia robi, ale jak może być inaczej przecież pięknie masz! śliczne jeżówki, hortensje. Rozplenica ma już u Ciebie kotki? u mnie jeszcze parę dni temu nie miała, wczoraj nawet do ogrodu nie wychodziłam muszę iść dzisiaj i zerknąć na moją miłego dnia Kasiu

Kochana, bardzo ci dziękuję, wciąż pracuję nad tym by było pięknie .
Rozplenice całe w kotach, tylko LadyU coś się ociąga ale może ona jakaś późniejsza jest.
buziaki
mrokasia 12:15, 31 lip 2018

kaz742011 napisał(a)
Koło mnie też chodziła. Ale trafiła cholera. Korę mam znowu na chodniku, vanillki leżą. No normalnie załamka.

No nie ma sprawiedliwości...
mrokasia 12:16, 31 lip 2018

mikina34 napisał(a)

Kasiu, wprosiłam się cichaczem (chociaż przyznaję, że do dawna jestem wiernym podglądaczem ) i chciałam zapytać o te ciemne pomidorki, jaka to odmiana?

Monia, to co tak po cichu? Wpadaj i odzywaj się częściej .
Pomidorki - nie mam pojęcia, dostane .

Ps. Uwielbiam Twój podpis.
mrokasia 12:18, 31 lip 2018

Johanka77 napisał(a)
Przyszłam na foty z nowego aparatu.
Prześliczne !

Ja po urlopie chyba reż muszę oblecieć ogród z aparatem. Bo nigdy mi się nie chce i ciągle z telefonu cykam...

Kochana, gdyby mój telefon cykał takie foty jak twój to bym chyba aparatu nie potrzebowała