Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

kaz742011 23:02, 31 lip 2018

Zazdraszczam nowego aparatu . Piękne zdjęcia porobiłaś.
Kasia_CS 23:42, 31 lip 2018

Masz i Bombshell i Bobo? Zalezy mi na białej, która różowieje - nie lubię tych zielonkawych typu limki, więc Little lime odpada. Na fotkach w necie wydaje mi się, że Bombshell też ma zieleń, ale mogę się mylić.
eVka 07:28, 01 sie 2018

mrokasia napisał(a)

To prawda, hortensji mam kilka odmian i jeżówek też, a na wsadzenie czekają jeszcze Green Jewel i Butterfly Kisses ale jest tak gorąco i komary tak tną, że nie daję rady, czekam na ochłodzenie.

Ja swoje Green jewel i butterfly kisses posadziłam kilka dnia temu. Podlewam w ten żar, żeby bidula dały radę.

Co do aparatu jakiś nie mogę złapać bakcyla fotograficznego i lustrzanka mnie przeraża.
Koleżanka ma nowego ajfona i robi dużo lepsze foty niż mój nowy canon...
mrokasia 07:33, 01 sie 2018

kaz742011 napisał(a)
Zazdraszczam nowego aparatu . Piękne zdjęcia porobiłaś.

Dziękuję Kasiu .
Ale jednak chyba na wyrost...
kaz742011 07:37, 01 sie 2018

A gdzie tam na wyrost. Dla mnie wszystkie zdjęcia aparatem robione są super, ba ja tylko telefonem cykam .
mrokasia 07:39, 01 sie 2018

Kasia_CS napisał(a)
Masz i Bombshell i Bobo? Zalezy mi na białej, która różowieje - nie lubię tych zielonkawych typu limki, więc Little lime odpada. Na fotkach w necie wydaje mi się, że Bombshell też ma zieleń, ale mogę się mylić.

Mam jedną i druga i wydają mi się bsrdzo podobne. Niestety, w tym roku Bombshell mi nie kwitna więc nie poeiem Ci na 100% co z tą zielenia. Ale wydaje mi się, że obie są białe i różowieją ale też trochę zielenieją przekwitając.
paulina_ns 07:41, 01 sie 2018

Kasiu widzę kolejne dylematy widzę,że większość tutaj jest za dereniem, a ja zadam pytanie, czy Ty masz tam tyle miejsca? Derenie rosną spore i szkoda by było jakby zasłoniły Ci inne rośliny, chyba,że zdjęcie przekłamuje i jest tam więcej miejsca?
paulina_ns 07:42, 01 sie 2018

mrokasia napisał(a)
No dobra, to jako przerywnik - towarzystwo spotkane na spacerze z psem, tuż za płotem

Zapomniałam dodać śliczna jeżowa rodzinka
eVka 07:48, 01 sie 2018

Derenie są świetne i mam je w kilku miejscach, więc jestem za te miskanty wyglądają mi na te tzw. "Zwykle". Tak je nazywają sprzedawcy w ogrodniczych. Mają szerokie liście z białym paskiem?
Aha jeszczeno jeśli chodzi o derenie i gabaryty, możesz je zawsze dowolnie formować, żeby nie poszły w wielkie krzaki.
mrokasia 08:03, 01 sie 2018

effka napisał(a)

Ja swoje Green jewel i butterfly kisses posadziłam kilka dnia temu. Podlewam w ten żar, żeby bidula dały radę.

Co do aparatu jakiś nie mogę złapać bakcyla fotograficznego i lustrzanka mnie przeraża.
Koleżanka ma nowego ajfona i robi dużo lepsze foty niż mój nowy canon...

Też bym posadziła ale za gorąco na kopanie... może dziś wieczorem coś pogrzebię...
Teraz aparaty w komórkach robią piękne zdjęcia . Liczy się efekt a nie sprzęt .