Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

inka74 19:25, 29 wrz 2018

mrokasia napisał(a)
A tak wygląda mój front - widok od furtki i bramy. Jestem zadowolona .

aż nie wypada nie zacytować SUPER! Rozplenice to jedno ale jak ładnie coniki w nich wyglądają

Kasia -przypomnij mi proszę nazwę tego krzaczka ze zwiniętymi listkami po lewo dużego

Gruszka_na_w... 19:38, 29 wrz 2018

Jesienna odsłona frontu wygląda zachwycająco. Warto było robić rewolucję.
Co rośnie przy pergoli na osi widokowej ścieżki do drzwi?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
tulucy 19:39, 29 wrz 2018

Nie no coś Ty, naprawdę jesteś "zadowolona"???? Tylko tyle? Noż grzeszysz kobieto
Kasia_CS 19:42, 29 wrz 2018

Piękne rozplenice, będę się zachwycać Twoimi wszystkimi frontowymi bez końca, bo perełki z nich zrobiłaś

Iwonko, ja też Kasia, to się odezwę jak akurat jestem to chyba dereń świdwa
Brzozowadzie... 20:51, 29 wrz 2018

O rany!!!!!!
inka74 21:03, 29 wrz 2018

Kasiu_CS dziękuję! Znalazłam wersję na pniu bo tak jak u Mrokasi to nie ma szans. Nigdzie nie wcisnę. A on takie ładne listki miał.
mrokasia 19:38, 30 wrz 2018

Toszka napisał(a)
Prawda jest taka, że rozplenice działają cuda

Ładne widoczki zapodałaś

To prawda, rozplenice są cudne i robią świetną robotę .
mrokasia 19:40, 30 wrz 2018

inka74 napisał(a)
No takie widoki frontowe są piękne! Poproszę więcej ale ładne słoneczko - u was też tak ciepło?

Było piękne słońce i cieplutko .
mrokasia 19:41, 30 wrz 2018

UrsaMaior napisał(a)
Wiele z moich traw też sadziłam jesienią i żyją. W zeszłym sezonie jedynie Little Bunny z donic frontowych zadołowałam i zdechły.

Kaśka, foty frontowe odjazd! Efekt obłędny!

Dzięki .
mrokasia 19:43, 30 wrz 2018

eee_taam napisał(a)
w ramach doswiadczania sie na własnym organizmie i ogrodzie przesadziłam rozplenice tydzień temu ...widze że troszke pożółkły ...ale tym sie nie martwię ...może nawet je zetną na 1/3 wysokości .... taki test zrobiłam czy przezyja do kolejnego sezonu ...zobaczymy

dzieliłam tez miskanty ML i seselerie w lipcu ...końcem upalnego i suchego lipca nawet ...odrywałam bez wykopywania kepy-matki po kilka zdziebełek z korzonkami ....na 10 sadzonek dwie padły pozostałe wypusciły juz nowe badylki jeszcze sukcesu nie odtambiam ...bo sukces będzie jak wiosną pokaza zielone badylki

mocno to nie przepisowe jest ...ale ja sie doswiaczam i wiem że ryzyko czasem sie opłaca

No proszę, ciekawe doświadczenia . Ja w tym roku też przesadzałam w upały byliny i dzięki bogu żyją .