Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Brzozowadzie... 12:37, 03 kwi 2019

Wieje, wieje, a mi róże czekają do sadzenia
Tego Lyona ma Iza, zachwycała się niem,że to urodzona gwiazda Ale on ma duże kwiaty. Tą Dianę bym obstawiała z różowych.
eVka 13:49, 03 kwi 2019

Niech już tak ni wieje, bo nie mam jak nawozu na trawniku rozsypać...
asiak 13:59, 03 kwi 2019

I u mnie wieje niemiłosiernie
mrokasia 20:02, 03 kwi 2019

AngelikaX napisał(a)
U mnie wczoraj mocno wiało, niby powyżej 12C ale odczucie zimna okropne dziś jakby dmucha lżej i przyjemniej na dworze

No właśnie, niby ciepło a zimno.
mrokasia 20:04, 03 kwi 2019

Kawa napisał(a)
hej u mnie wiało okrutni robić si nie dało
werbeny jeszcze niet u mnie
ale może zastarjowała i nie wzejdzie

Momentami ten wiatr głowę urywał.
A werbena pewnie wzejdzie i to w ilościach przemysłowych .
mrokasia 20:14, 03 kwi 2019

TAR napisał(a)

wczoraj i przedwczoraj tak bylo. dzis nawet znosnie, tylko co z tego jak w pracy musze

dzis mi przywoza moje zeszlo czwartkowo kupione drzewa. planuje zabawic sie w sadzarke weekendowo, zebralo sie sporo rzeczy do posadzenia. kilka mam tez do przesadzenia. a potem zamierzam odpoczywac. w tym calym sadzeniu najbardziej irytujace jest przewozenie roslinek z jednego kata ogrodu w drugi (bo oczywista mezaty umiescil by jemu pasowalo) a potem sciaganie tej czarnej szmaty, wciaganie klipsow mocujacych i przekladanie kostek brukowych, bo akurat musza byc zawsze gdzie chce sadzic. makabra. samo sadzenie to juz minuta osiem, najprzyjemniejsza czesc. aaa i jeszcze wyrywanie sobie taczki, bo w mezowej jesienia kolo wysiadlo i oczywiscie nie ma kto nowego kupic i zalozyc, no zabiera mi moja, ech zycie

Biednemu to zawsze wiatr w oczy , ja akurat wzięłam dziś wolne by pozałatwiać różne rzeczy a przy okazji pobiegać po sklepach to czuję się do bani i nici z moich planów...

Super masz, że u Ciebie sadzenie takie przyjemne. U mnie zawsze mnóstwo kopania, wywożenia rodzimego piachu, sypanie dobroci, mieszanie... ale przekładania kostek nie zazdroszczę.
mrokasia 20:14, 03 kwi 2019

tulucy napisał(a)
Jeszcze jutro ma tak wiać... Ale trudno, nie przekładam urlopu, najwyżej się cieplej ubiorę

Może będzie lepiej .
mrokasia 20:17, 03 kwi 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Wieje, wieje, a mi róże czekają do sadzenia
Tego Lyona ma Iza, zachwycała się niem,że to urodzona gwiazda Ale on ma duże kwiaty. Tą Dianę bym obstawiała z różowych.

A gdzie będziesz sadzić te róże?

Lyon raczej napewno u mnie zagości, myślałam dać go na pergolę. A przy kompostownikach spróbuję chyba z Dianą .
mrokasia 20:18, 03 kwi 2019

effka napisał(a)
Niech już tak ni wieje, bo nie mam jak nawozu na trawniku rozsypać...

Otóż to, rozwiewa wszystko...
mrokasia 20:18, 03 kwi 2019

asiak napisał(a)
I u mnie wieje niemiłosiernie

Trzymam kciuki, by przestało .