Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 19:39, 02 kwi 2019

Siostry, powiedzcie mi kiedy mam wypatrywać siewek werbeny patagońskiej? I kiedy dokonywać jakiejś selekcji???
tulucy 19:48, 02 kwi 2019

Ja jeszcze nie widziałam. Jutro zerknę espeszialy
Magleska 20:49, 02 kwi 2019

same zołzy i sekutnice tutaj...ja też zołza hihi

muszę popatrzeć na te powojniki wyliczane
nie mam żadnego ,może bym gdzieś na siatkę puściła jakiegoś
edit…..werbeny nie szukałam jeszcze
mrokasia 10:14, 03 kwi 2019

tulucy napisał(a)
Ja jeszcze nie widziałam. Jutro zerknę espeszialy

popatrz, popatrz, u mnie coś wychodzi ale nie wiem czy to to
mrokasia 10:16, 03 kwi 2019

Magleska napisał(a)
same zołzy i sekutnice tutaj...ja też zołza hihi

muszę popatrzeć na te powojniki wyliczane
nie mam żadnego ,może bym gdzieś na siatkę puściła jakiegoś
edit…..werbeny nie szukałam jeszcze

Nie można być za bardzo grzecznym bo to strasznie nudne .

Co do powojników to warto mieć ale przekonałam się, że mi trudno zaakceptować te odmiany, które tnie się słabo. Wkurzają mnie te brązowe, suche kłęby, nie wiem co ciąć a co zostawić, łamią się i plączą. Teraz będę kupować te do silnego cięcia (przede wszystkim viticella i bylinowe).
mrokasia 10:18, 03 kwi 2019

Dziewczyny, czy u Was też tak wieje??? Niby słońce świeci i nawet dość ciepło ale ten lodowaty wiatr odbiera chęć do działania w ogrodzie .
AngelikaX 10:30, 03 kwi 2019

U mnie wczoraj mocno wiało, niby powyżej 12C ale odczucie zimna okropne dziś jakby dmucha lżej i przyjemniej na dworze
Kawa 10:36, 03 kwi 2019

hej u mnie wiało okrutni robić si nie dało
werbeny jeszcze niet u mnie
ale może zastarjowała i nie wzejdzie
TAR 10:50, 03 kwi 2019

mrokasia napisał(a)
Dziewczyny, czy u Was też tak wieje??? Niby słońce świeci i nawet dość ciepło ale ten lodowaty wiatr odbiera chęć do działania w ogrodzie .

wczoraj i przedwczoraj tak bylo. dzis nawet znosnie, tylko co z tego jak w pracy musze

dzis mi przywoza moje zeszlo czwartkowo kupione drzewa. planuje zabawic sie w sadzarke weekendowo, zebralo sie sporo rzeczy do posadzenia. kilka mam tez do przesadzenia. a potem zamierzam odpoczywac. w tym calym sadzeniu najbardziej irytujace jest przewozenie roslinek z jednego kata ogrodu w drugi (bo oczywista mezaty umiescil by jemu pasowalo) a potem sciaganie tej czarnej szmaty, wciaganie klipsow mocujacych i przekladanie kostek brukowych, bo akurat musza byc zawsze gdzie chce sadzic. makabra. samo sadzenie to juz minuta osiem, najprzyjemniejsza czesc. aaa i jeszcze wyrywanie sobie taczki, bo w mezowej jesienia kolo wysiadlo i oczywiscie nie ma kto nowego kupic i zalozyc, no zabiera mi moja, ech zycie
tulucy 10:53, 03 kwi 2019

Jeszcze jutro ma tak wiać... Ale trudno, nie przekładam urlopu, najwyżej się cieplej ubiorę