Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

April 09:10, 23 maj 2019

TAR napisał(a)
matko, poszlam tylko spac a one tu rabate przeprojektowały

Jak narzekam że mam za dużo roboty to M mi mówi: bo śpisz i ci narasta.
Tutaj taka sama sytuacja. One w ogóle nie śpią tylko kombinują.
Kawa 09:14, 23 maj 2019

April napisał(a)

Jak narzekam że mam za dużo roboty to M mi mówi: bo śpisz i ci narasta.
Tutaj taka sama sytuacja. One w ogóle nie śpią tylko kombinują.

padłam
mrokasia 09:37, 23 maj 2019

Dziewczyny, bardzo dziękuję za wszystkie głosy. Cieszy mnie bardzo, że ostatnia wersja podoba się większości, bo mnie również .
Miło mi też, że klonik zyskał uznanie. Troszkę pstrokaty jest, ale cudny .

Asiu, obawiałam się, że nie zajrzysz tu zanim nie zaczniesz rysować. Mam jednak nadzieję, że nie jesteś bardzo zła . Napracowałaś się nad tym rysunkiem. Bardzo się jednak cieszę, że i Tobie ostatnia wersja się podoba.

Klonik jednak musi być posadzony nieco dalej od donicy, inaczej będzie mało widoczny, a jak urośnie to stworzy optycznie jedną bryłę z karaganą. Zresztą gałęzie karagany wystają poza donicę na około metr. Postaram się jednak by nie był równo na środku pomiędzy karaganą a pissardi.

Konkludując: Zaczynam pracę od przesadzenia kaliny i hakuro, potem poszerzam rabaty. Potem najlepsze ale też najbardziej wyczerpujące mnie psychicznie - skomponowanie rabaty od nowa .

makadamia 09:42, 23 maj 2019

Kasiu, ten klon jest tak charakterystyczny, że nie stworzy jednej bryły z niczym. Na moim rysunku jest 1,5m od donicy i ja bym go już dużo dalej nie odsuwała
Gosiek33 09:46, 23 maj 2019

makadamia napisał(a)
Ha! widzę, że niepotrzebnie się głowiłam, bo Wy już roztrzaskałyście temat

Myślisz, że klamka zapadła? Bardzo podoba mi się Twój projekt, nawet jak nie zostanie zrealizowany
makadamia 09:49, 23 maj 2019

Myślę że tak

Catalinasdiary 10:31, 23 maj 2019

Ale super plan, rzeczka fajna, spójny tył będzie. i Klon jest piękny. Że też takie okazy są w tym naszym ogrodniczym, no nie do wiery
mrokasia 10:43, 23 maj 2019

makadamia napisał(a)
Kasiu, ten klon jest tak charakterystyczny, że nie stworzy jednej bryły z niczym. Na moim rysunku jest 1,5m od donicy i ja bym go już dużo dalej nie odsuwała

Asia, kochana, czy Ty myślisz, że jak już poszerzę rabaty to sama wszystko zaplanuję co i gdzie?
Bardzo mi się spodobał Twój pomysł zróżnicowania wysokości nasadzeń, będę próbowała coś kombinować ale obawiam się, wsparcie będzie niezbędne .
mrokasia 10:44, 23 maj 2019

Gosiek33 napisał(a)

Myślisz, że klamka zapadła? Bardzo podoba mi się Twój projekt, nawet jak nie zostanie zrealizowany

zapadła

makadamia napisał(a)
Myślę że tak

i masz rację
makadamia 10:46, 23 maj 2019

mrokasia napisał(a)

Asia, kochana, czy Ty myślisz, że jak już poszerzę rabaty to sama wszystko zaplanuję co i gdzie?
Bardzo mi się spodobał Twój pomysł zróżnicowania wysokości nasadzeń, będę próbowała coś kombinować ale obawiam się, wsparcie będzie niezbędne .

Będziem się wspierać razem - ja Ciebie, Ty mnie.
Komuś zawsze łatwiej doradzić niż sobie samemu