Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Muszelki

Ogród Muszelki

Muszelka 10:28, 05 kwi 2023

Amelek. To ten rozłożony gościu na trawie.

Amelek przyszedł do nas rok temu, w wielkanocny poranek. Śmiejemy się, że przyszedł do nas zamiast zajączka.

Był malutki, chudziutki i baaaaardzo głodny. Nakarmiliśmy go i już u nas został. Przez pierwszy tydzień był Amelią. Do czasu, gdy ktoś ze znajomych, po dokładnych oględzinach, ze zdumieniem stwierdził, że to jest pan kotek. No, i przemianowaliśmy go na Amelka.

Amelek mieszka w ogrodzie. Ma śliczny domek. Z kominem! I jest niezwykłym kotkiem. Zachowuje się, jak piesek. Na przykład: chodzi z nami (dokładnie - za nami, przed nami, obok nas) na spacery, pilnuje ogródka, wita i żegna gości, gra z nami w piłkę (piłeczkę) nożną.
Patrycja_KG_Lu 11:31, 05 kwi 2023

Pokaż jaki ma domek Nie daj się prosić. Zaintrygował mnie ten komin.
Kordina 11:52, 05 kwi 2023

Wybrał Was, moja piąta kotka Nowa też okazała się samcem, sprawa wyszła na jaw przy sterylizacji
Też chcę domek ujrzeć za Patrycją
Makao 15:07, 05 kwi 2023

Muszelka napisał(a)
Amelek. To ten rozłożony gościu na trawie.

Amelek przyszedł do nas rok temu, w wielkanocny poranek. Śmiejemy się, że przyszedł do nas zamiast zajączka.

Był malutki, chudziutki i baaaaardzo głodny. Nakarmiliśmy go i już u nas został. Przez pierwszy tydzień był Amelią. Do czasu, gdy ktoś ze znajomych, po dokładnych oględzinach, ze zdumieniem stwierdził, że to jest pan kotek. No, i przemianowaliśmy go na Amelka.

Amelek mieszka w ogrodzie. Ma śliczny domek. Z kominem! I jest niezwykłym kotkiem. Zachowuje się, jak piesek. Na przykład: chodzi z nami (dokładnie - za nami, przed nami, obok nas) na spacery, pilnuje ogródka, wita i żegna gości, gra z nami w piłkę (piłeczkę) nożną.

Wiedział gdzie przyjść. Dobrze trafiła
Muszelka 22:30, 05 kwi 2023

Dziewczyny, ale wtopiłam z tym określeniem „śliczny domek”
Domek Amelka to tylko według mnie jest śliczny

Gdy go stawialiśmy, to przyświecała nam myśl, żeby jakoś nawiązywał swym wyglądem do naszego domu.

Podobnie było, gdy stawialiśmy karmnik dla ptaków.

No i domek Amelka też jakoś zgrywa się z nimi. I też ma komin!

Muszelka 22:42, 05 kwi 2023

Kordina napisał(a)
Wybrał Was, moja piąta kotka Nowa też okazała się samcem, sprawa wyszła na jaw przy sterylizacji

Kordina 09:26, 06 kwi 2023

Muszelko, zapytam z niedowierzaniem - czy Wy sami robicie te śliczne domki?? Fajnie z kominem, a ogrzewanie jakie mają - mały piecyk czy komineczek?
Basieksp 10:12, 06 kwi 2023

No śliczne te domki na wypasie, z ogrzewaniem kominkowym, no bo komina na poważnie to Amelek miał wielkie szczęście, że do Was trafił, super
Patrycja_KG_Lu 13:55, 06 kwi 2023

Super! Zarówno domek i karmnik nawiązuje do domu.
Muszelka 20:41, 06 kwi 2023

Kordina napisał(a)
Muszelko, zapytam z niedowierzaniem - czy Wy sami robicie te śliczne domki?? Fajnie z kominem, a ogrzewanie jakie mają - mały piecyk czy komineczek?

Domek Amelka zrobił mąż mojej koleżanki z pracy. Jest stolarzem.

Ogrzewanie z komineczka Jako i my kominek mamy.