Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bylinowa łąka

Bylinowa łąka

Gosialuk 10:40, 23 lis 2025

Dzisiejszy obrazek.
Ulina 16:18, 23 lis 2025

U nas nieco więcej pozdrawiam
Joku 16:47, 23 lis 2025

Nadrobiłam zaległości, obejrzałam jesienne kolory, poczytałam o nowej drodze i o problemach z wydostaniem się z podwórka. Przypomniały mi się dawne czasy, odkopywanie się samochodem z grząskiego podwórka w rodzinnym domu. Do drogi publicznej było ze 100 metrów.
Śniegu aura wam nie pożałowała. Masz taki spory taras/ balkon?
Dorota321 13:20, 01 gru 2025

Dorotko coś się wymyśli. Ja często jeżdżę pod Sandomierz do mamy, Alicja po drodze – może zrobimy sobie mały zjazd lub wycieczkę objazdową bez fatygowania twojego M.

Dziękuję, że pomyślałaś o mnie. Jak tylko zdrowie i siły pozwolą jestem chętna. U mnie różnie bywa, bo ja dziś dobrze się czuję a jutro może być kiepsko, ja onkologicznie się leczę. Jestem nieprzewidywalna.
sylwia_slomc... 16:26, 01 gru 2025

Gosia i jak? Byłaś? Mam nadzieję, że nie połamało śniegiem..
Gosialuk 11:13, 02 gru 2025

Ulina napisał(a)
U nas nieco więcej pozdrawiam

Widziałam
Joku napisał(a)
Nadrobiłam zaległości, obejrzałam jesienne kolory, poczytałam o nowej drodze i o problemach z wydostaniem się z podwórka. Przypomniały mi się dawne czasy, odkopywanie się samochodem z grząskiego podwórka w rodzinnym domu. Do drogi publicznej było ze 100 metrów.
Śniegu aura wam nie pożałowała. Masz taki spory taras/ balkon?

Śnieg jeszcze w niedzielę na działce był. Balkon w bloku mam spory, acz niezbyt szeroki, chyba 5 m długości.
Dorota321 napisał(a)
Dorotko coś się wymyśli. Ja często jeżdżę pod Sandomierz do mamy, Alicja po drodze – może zrobimy sobie mały zjazd lub wycieczkę objazdową bez fatygowania twojego M.

Dziękuję, że pomyślałaś o mnie. Jak tylko zdrowie i siły pozwolą jestem chętna. U mnie różnie bywa, bo ja dziś dobrze się czuję a jutro może być kiepsko, ja onkologicznie się leczę. Jestem nieprzewidywalna.

To miejmy nadzieję, że zdrowie i siły pozwolą nam się spotkać w przyszłym sezonie. I to nas wszystkie mam na myśli.
sylwia_slomczewska napisał(a)
Gosia i jak? Byłaś? Mam nadzieję, że nie połamało śniegiem..

Byłam. Parocje niepołamane. Jedną tylko przechyliło do ziemi, będę musiała naprostować. Wodę z mauzera spuszczałam, ale tak wolno szło, że zostawiłam węża i pojechaliśmy. Teraz muszę jeszcze pojechać węża schować.
Trawy wszystkie rozklepane na amen. A z drzew, to tylko jedna olcha ucierpiała, bo czubek jej się złamał. Ale po drodze widziałam kilka połamanych drzew i podobno prądu nie było przez parę dni.

Takie są aktualne widoczki.

sylwia_slomc... 12:48, 02 gru 2025

Też jeszcze sporo śniegu zostało, ale dobrze, że parocje całe
Ulina 18:57, 02 gru 2025

Dojazd był odśnieżony?
Trawy niestety trzeba wiązać żeby nie były zmasakrowane, tylko rozplenic nie wiążę bo się nie da.
sylwia_slomc... 19:04, 02 gru 2025

Ulina napisał(a)
Dojazd był odśnieżony?
Trawy niestety trzeba wiązać żeby nie były zmasakrowane, tylko rozplenic nie wiążę bo się nie da.

Ja rozplenice wiążę co roku, da się.
Eupraksja 21:18, 20 gru 2025

Ulina napisał(a)
Dojazd był odśnieżony?

Ale czy jest sens wiązać, skoro i tak wiosną wszystko do wycięcia? Chyba nie ma traw zimozielonych?